torstai 9. lokakuuta 2008

Viikon agit

Jatko1-apukoulutus tiistaina

Vedin ryhmäläisille pientä valssaustreeniä kahdella aidalla. Kun se onnistui, sai ohjata koiran vielä A:llekin. Kaikilta valssaus sujui ihan hyvin. Nopean koiran ohjaajalle vaan meinasi aluksi tulla vähän kiire. Mutta kun otettiin valssiin vähän enemmän vauhtia ja saatiin hiottua se sujuvammaksi, ohjaaja ehti hyvin koiran edelle valssaamaan. Toisen aidan kohdalla ennen A:lle menoa sitten kokeilimme jo vähän sivusuunnassa irtoamista. Osalle oli vielä vähän vaikeaa olla menemättä näyttämään koiralle aitaa lähempää, vaikka olen kyllä melkein 100% varma, että nämä koirat osaisivat jo irrota hyvin sivusuunnassakin. Maahan oli hyvä piirtää apuviivoja ohjaajille avuksi, että missä oman juoksulinjan tulisi kulkea.


Janen jatko2-ryhmä keskiviikkona



Meillä oli pieni aitaharjoitus, jossa oli tarkoitus treenata persjättöjä, eli mäkelöitä. Ensimmäinen persjättö tehtiin toisen aidan jälkeen ja toinen kolmannen aidan jälkeen. Olin itse nyt jotenkin löysä, joten harjoitus ei mennyt ihan loistokkaasti. Tämä oli muutenkin Janelle uudenlainen kuvio, joten se tarvitsi ensin hieman tsemppausta, että selkäni taa voi mennä. Namilla palkkasin siis aluksi yhden persjätön jälkeen. Mutta nopeasti se hoksasi homman jujun ja sitten minun olikin jo vaikeaa pysyä perässä :D

Samalla radalla harjoittelimme myös välistävetoja suorilla aidoilla (aita nro. 3 siis jäi pois). Aitojen 2-4 välissä tuli vähän pidempi kuljetus. Tämä oli minulle vähän vaikea. Muuten välistävedot sujuivat ihan suht hyvin.


Harjoittelimme myös kontakteista A:ta ja keinua. A meni edelleen oikein hienosti. Ensin otin vaan alastuloa, sitten mentiin hihnan kanssa ja lopuksi vasta koko estettä ilman hihnaa. Aluksi palkkasin vähän edestä ja lopulta annoin Janen mennä edeltä, niin että pyrin pitämään oman selkäni suorana. Tämä on hyvä harjoitus, joka etenee järjestelmällisesti koiralle vaikeampaan. Pitää siis jatkaa hyvää harjoitusta edelleen. Tärkeintä olisi, ettei kontaktilta luistamisia tule.

Keinulla oli nyt havaittavissa pientä pelkoa. Otin nyt ehkä hieman liikaa toistoja ja Jane pääsi säikähtämään vähän rämisevää keinua (se oli se keinuista rämisevämpi versio). Tai ei se keinulla ollessaan pelännyt, vain sitten kun keinu rämähti takaisin asentoonsa. Jane yritti sitten pari kertaa kiertää keinun, sen verran se oli epämiellyttävä. Palkkasin sitten neidin ruhtinaallisesti sen tullessa rohjeasti keinulle. Pitää nyt kyllä hidastaa vähän keinun takaisin rämähtämistä, Janen ollessa jo pois keinulta. Ja muutenkin ottaa vähemmän toistoja. Vähän ahnehdin. Mutta tuo keinu on kyllä aika kamala kapistus - rämisevä ja vääntynyt..

Pujottelu meni nyt jo aika kovalla vauhdilla. Vauhditin sitä vielä lisää lelun kanssa. Kokeiltiin myös toiselta puolelta käsiavusteisesti kaikilla 12 kepillä. Sekin sujui jo ihan ok :) Lopuksi otettiin vielä omaa pientä aitakuviota kahdella aidalla. Harjoittelin vielä sitä persjättöä ja välistä vetoa. Sivussa häämötti putki ja ihan tarkoituksella harjoittelin myös sitä, ettei Jane menisi putkeen kuin vasta käskystä. No, pari kertaa se sinne kuitenkin pääsi sujahtamaan. Sitä en noteerannut mitenkään, lähdin vain itse kävelemään toiseen suuntaan. Ehkä se siitä lopulta tajuaisi, ettei se ollut toivottua, kun namia ei tullut. Ainakin se vähän hölmönä palasi luokseni.

Jasun 2-luokan treenit torstaina


Taas harjoittelimme Tanjan vetämissä treeneissä twistereitä ja saksalaisia, joita harjoittelimme jo joskus kesällä (niin niistähän löytyy juttua täältä). Harjoittelimme aluksi hommaa ihan yhdellä aidalla, jonka jälkeen siirsimme kuvion lyhyelle radanpätkälle. Twisteri alkoi tuntua jo aika helpolta. Saksalainen sen sijaan vaati taas vähän enemmän muistuttelua, koska siinä koira hyppää aidan yli ohjaajan selän takaa. Päätin kuitenkin rohkeasti kokeilla sitä radalla. Hyvin Jasu on jo alkanut oppia "takaa"-käskyn, että se tarkoittaa aidan siivekkeen kiertämistä. Sain siis hyvin Jasun aidan taakse ja saksalainenkin onnistui ihan ensi yrittämällä :) Vähän vielä sujuvuutta kaipasi Tanja, joten otimme uudestaan. Toisella se sitten meni pieleen, kun vedätin Jasua liikaa sivulle ja se kiersi aidan kokonaan. No, kolmannella saksalaisemme onnistui sitten tosi hyvin. Hienoa :)

Meillä oli myös toinen pieni rata, jota sai harjoitella itsenäisesti. Siinä harjoiteltiin taas A:lle lähettämistä, kun putken suu oli molemmin puolin nousukontaktia. Ennen A:ta oli suora: aita, rengas, pussi. Sitten kääntö A:lle, jonka jälkeen muuri, jossa sai harjoitella takaaleikkausta tai persjättöä. Muurin jälkeen käännettiin vielä lopuksi kepeille. Ihan hyvin tämä rata meiltä onnistui. Jasu luki joka kerta A:ta eikä yrittänyt mennä putkeen, hyvä! Ennen muuria tein takaaleikkauksen. Nyt Jasu hyppäsi oikein hyvin muurin yli. Olisi tietysti voinut kokeilla kääntöä muurin takaa, niin kuin viime treeneissä oli kun palikat lentelivät. Muurilta meno kepeille tuotti kyllä vähän ongelmia. Olin itse liian pitkällä jo usein menossa ja Jasu haki vasta toiseen väliin. Pitääpä muistaa antaa jätkän mennä aina edeltä, vaikka tilaa olisikin vähän.

Ei kommentteja: