lauantai 11. lokakuuta 2008

Sateinen lauantaitoko

Lähdettiin tänään ihan koko perheen voimin tokokerhon viikonlopputreeneihin. Oli sateista, joten paikalle ei ilmestynyt meidän ja kouluttaja-Samin lisäksi muita. Mutta olipa kiva treenailla ihan rauhassa ja jutella niitä näitä, vaikka olikin vähän kylmää ja märkää.

Jane treenasi ensin vähän kaukokäskyjä: istumista ja makaamista. Jätin sen noin hihnan mitan päähän ja siitä käskytin. Ihan hyvin meni, vaikka aluksi se siirtyi aina palkkaamisen jälkeen vähän edemmäksi. Lopussa homma meni jo tosi hyvin paikoiltaan istumaan ja makaamaan, siihen olikin hyvä lopettaa. Kokeilin sanoa väliin myös seiso-käskyn. Ei mennyt jakeluun. Siitä tajusinkin, että seiso-käskyä pitää vahvistaa vielä. Liikkeestä seisominen kun ei kokeessa onnistunut. Voi siis olla, että käsky ei vielä ole tarpeeksi vahva.


Jasulle otimme sitten ihan erilaisen treenin. Menimme Samin kanssa noin 50m päähän potkimaan jalkapalloa ja Jeren oli tarkoitus syöttää Jasulle namia aina silloin kun pallo oli näkyvissä. Kontaktin vahvistamista häiriötilanteessa siis. No, pallo ei ollutkaan Jasusta kovin kiinnostava, joten harjoitus ei oikein toiminut. Otimme sitten vinkulelun käyttöön ja johan saatiin jätkään vipinää. Sami vingutti minkä kerkesi, ja Jere syötti Jasulle namia :D Sitten kun vingutus loppui, myös namin syöttäminen loppui. Aluksi Jasu haukkui lähes taukoamatta koko ajan. Mutta harjoituksen lopussa se oli jo ihan hiljaa ja odotti namia Jereltä. Onnistunut harjoitus siis. Vinkulelun pystyi tuomaan vinkumaan jo ihan Jasun viereen eikä jätkää lelu enää kiinnostanut. Loistavaa. Samaa treeniä olen tehnyt agilityssäkin usein kun Jasua tuntuu niin kovasti muiden lelut kiinnostavan. Jatkamme harjoituksia siis.

Sitten kokeilimme vielä esineiden noutamista Janen kanssa. Aluksi levittelimme muutamia leluja maahan ja yritimme, josko se olisi tuonut jonkun niistä "vahingossa" minulle. Mutta ei se toimi Janen kanssa, vaikka kuinka yrittäisi. Neiti vaan kuljettelee ja leikkii leluilla, mutta ei astu askeltakaan lähemmäs minua. No, ihan oikeasti se ongelma on jo lelun nostamisessa. Kyllä Jane sitten tarvittaessa osaa päästää irti lelusta, mutta tuoda se ei niitä hoksaa, ei sitten millään. No, näytin sitten kumminkin Samille miten ollaan treenattu kapulan nostamista naksuttimen kanssa. Ja siinä olikin jo kouluttajamme mielestä järkeä. Hyvin Jane osasi nytkin nostaa kapulaa maasta, vaikka oltiin ihan uudessa paikassa ja ekaa kertaa ulkona kapulan kanssa treenaamassa. Saimme nyt ohjeeksi vahvistaa edelleen nostamista ja saada toistot nopeammiksi. Neiti jää usein vähän pällistelemään liikaa toistojen välissä. Ei siis vielä lisää kestoa nostoon. Sami myös kehotti kuljettamaan kapulaa mukana lenkeillä ja tekemään aina välissä pieniä nopeita harjoituksia eri paikoissa. Kyllä se siitä kuulemma lähtee :)

Jasu näytti vielä lopuksi, että miten se kapula noudetaan :D Jätkälle kun ei ole paljoa liikettä tarvinnut opettaa, se osasi sen heti ensi yrittämällä. No, mutta Jasu kyllä taas kiihtyi vähän liikaa kapulan noutamisesta. Haukku vaan, komensi ja yritti purra kapulaa niin kuin jotain keppiä. Yksikin toisto olisi riittänyt..

Ei kommentteja: