perjantai 17. lokakuuta 2008

2-lk kieputustreenit ja omat kieputukset

Jasun 2-luokan treenit

Meidän oli taas tarkoitus harjoitella kaikenlaisia kieputuksia. Että tervetuloa meillekin vaan 2-luokkaan ;) Mutta kivaa oli, hiki virtasi ja hommassa oli ihan kunnon taistelumeininkiäkin. Jasu oli nyt ihan hyvin kuulolla, eikä räkyttänyt ihan älyttömiä. Pari kertaa nenä lähti viemään, mutta se jontui ihan omasta herpaantumisestani.



Radalla oli tarkoitus tehdä taas edellisen viikon treeneissä harjoiteltuja ohajuskuvioita: saksalaisia ja twistereitä. Saksalaisen tein 4.esteellä ja twisterin lopussa 9.esteellä. Aidat 5-6 oli myös meille aika haastava. Tämmöisessä paikassa minulla oli juuri ongelmia keskiviikkona Janen treeneissä. On se kumma, kun ei vieläkään perusohjauksia osaa.. 7.esteellä sitten koira tuli kääntää tiukasti seuraavalle aidalle. Sekin oli aika haastava juttu, sillä aluksi en antanut Jasulle tarpeeksi tilaa. Tanja neuvoi, että koira pitää kääntää pyöreämmälle linjalle kohti 8.estettä. Sitten kääntö onnistui paremmin.

Twisterit ja saksalaiset onnistuivat aika hyvin. Tosin muutaman kerran jouduimme ottamaan uudestaan. Twisterissä kerran Jasu pääsi sujahtamaan selkäni takaa putkeen, kun unohdin ottaa sen mukaan. Käännöksen kohti putkea piti siis olla aika tiukka. Toisinpäin mentäessä samassa kohtaa aluksi myös otin ihan liikaa etumatkaa Jasuun ja sille tuli kamala kiire juosta 3.esteelle. Sain sitten ohjeeksi, että tämmöisessä paikassa tulee mennä yhtä matkaa, joten saan koiran sitten heitettyä paremmin aidan taa 4.esteellä. No, yhteenvetona Tanja sanoi, että minun tulee kiinnittää huomiota ohjauslinjoihini. Jasu lukee tarkasti ohjausta, mutta ohjaan sitä vielä aika paljon huonoille linjoille. Helppoa se onkin sivusta katsoa, miten kannattaisi ohjata, mutta taas kun itse menee säätämään, niin virheitä tulee. Treeniä, treeniä vaan..


Harjoittelimme myös pyöräytyksiä pienellä hyppyradalla, joka koostui kolmesta aidasta ja renkaasta. Koira tuli pyöräyttää aidan takaa ja jatkaa taas samaan suuntaan. Tämä homma sujui ihan hyvin, kunhan ensin sain omat ohjauslinjani taas kuntoon. En siis pystynyt vielä pyöräyttelemään koiraa sieltä sun täältä sujuvasti (niin kuin joidenkin näin tekevän), vaan minun piti ensin miettiä päähäni ne oikeat linjat ja järjestys, sitten vasta pystyin ohjaamaan oikein.

Sitten kokeilimme vielä lähetyksiä puomille, kun vieressä oli putki. Jasu luki joka kerta hienosti puomia, niin kuin pitikin. Hienoa! Kontaktillekin se malttoi nyt pysähtyä oikein nätisti. Otimme sitten vielä putkeenkin lähetyksiä ja siitä jatkoimme avonaiseen kulmaan pujotteluun. Hyvin meni :) A:takin harjoittelimme ihan yksittäisenä. Nyt Jasu himmaili usein kontaktilla jo liian aikaisin. No, ehkä parempi välillä niin..

Janen itsenäiset treenit


Kävin tänään hallilla treenaamassa iltapäivällä itsekseni, kun nyt olen saanut avaimen ja itsenäisen treenioikeuden. Olenkin päättänyt nyt ottaa Janen tehotreenaukseen, koska sillä tulee kohta juoksut ja sitten neiti astutetaan. Nyt on siis treenattava, kun on se on vielä mahdollista ;) Muutenkaan ei yhtään ole haitaksi, vaikka tuon kunto vielä vähän paranisi, että synnyttäminen olisi sitten ehkä vähän helpompaa. Tai niin olen ainakin lukenut ;) Mutta pitää nyt yrittää pitää järki matkassa itsetreenaamisen kanssa. En saa väsyttää koiraa liikaa enkä tehdä liian vaikeita juttuja.

No, päätin nyt kuitenkin kokeilla samoja juttuja Janen kanssa kun eilen tehtiin Jasun treeneissä. Lähinnä siksi, että esteet olivat vielä eilisillasta paikoillaan. Mutta toki Janelle hommaa piti vähän helpottaa.

Ihan ensin kokeilin radalta esteitä 5-6. Eli samanlaista vientiä valssaten, kuin tehtiin keskiviikkona treeneissä. Laitoin nyt aidatkin vähän lähemmäksi toisiaan, ettei niiden välistä meneminen houkuttaisi. Hoksasin nyt yhden jutun, millä saan tämmöisen takaaheiton toimimaan. Piti siis vedättää kauemmin oikealla kädellä. (joojoo.. kyllähän te kaikki lukijat sen tietekin tiesitte ;)) Näköjään mulla vaan menee taas aikaa ennen kuin oivallan asioita. Ja kaikki liikeradat pitää suunnilleen kirjoittaa päähän sanoiksi :D No, nyt siis onnistuttiin tässä Janen kanssa.

Seuraavaksi sitten himotti kokeilla onnistuuko saksalainen Janen kanssa. Otettiin ensin ihan vaan yhdellä aidalla. No, kyllähän se ihan onnistui. Sitten kun otettiin vauhdin kanssa putkesta ja aidan takaa tajusin, että munhan pitää oikeesti olla vielä nopeempi kuin Jasun kanssa. Minun piti todellakin olla jo siivekkeen kohdalla, kun heitin Janen selän takaa aidan yli. Kaikkein vaikeinta oli ehtiä sitten siitä jo eteenpäin, että sain neidin taas oikeaan käteen mukaan. No, mutta onnistui se lopulta, kun olin tosi nopea. Mutta olipa opettavaista! Janen kanssa kuviot oppii vielä paremmiksi, kun se ei todellakaan riitä, että tekee vähän sinnepäin.

Kokeilin myös samaa puomille lähetystä Janenkin kanssa. Pari kertaa se meinasi ensin mennä putkeen, mutta sitten sain sen jakeluun, että "puomi"-käsky ja korkea käsimerkki tosiaan tarkoittaa puomia. Kokeilimme sitten myös putkeen menoa. Taas Jane meni pari kertaa puomille. Mutta sitten taas taottiin sen kaaliin, että matala käsimerkki ja käsky "putKEEEEN" tarkoittaa putkea. Kyllä se sitten meni jakeluun. Täytyipä sitten kokeilla myös sitä avoimeen pujottelukulmaan lähetystä suoraan putkesta. Vautsi! Jane osasi senkin hienosti monta kertaa ja pujotteli vielä kaikki 12 keppiä vauhdilla. Upeeta!

Lopuksi otettiin vielä niitä aidan takaa pyörähdyksiä, mitä Jasun kanssa eilen tehtiin. Kun olin jo rataa suorittamassa tajusin, ettei Jane osaakaan varmaan rengasta vielä tämmöisenä kiepsautushyppynä. No, kokeilin kuitenkin ja eihän se osannut. Ihan liian vaikeaa vielä. No, otettiin sitten vielä muutama pyörähdys ihan aidoilla, mutta lopuksi täytyi vahvistaa sitä rengasta. Tein kahdesta aidasta ja renkaasta suoran ja kokeilin, josko neiti irtoaisi. Homma meni vähän säädöksi. Olisin tarvinnut jonkun avuksi melkein palkkaamiseen. Päätin sitten ottaa suoraa ihan kutsuna ja lopuksi heittää lelua palkkioksi vähän sivusta. No, ainakin neiti osaa pysyä hyvin paikoillaan vaikka menenkin itse kauas kutsumaan.


Siinäpä meidän tämän viikon tehotreenit. Kyllä sai vinkulelukin Janelta kyytiä, kerrankin kun sai tyhjässä hallissa oikein vinguttaa ;)

Ei kommentteja: