maanantai 6. lokakuuta 2008

Jasun 2-lk treenit ja Mikkelin kisat

Laitetaan nyt kaikki päivitykset samaan syssyyn. Eli Jasun viime viikon 2-luokan treenit ja Mikkelin kisat. No, pitää nyt vähän hehkuttaa heti alkuun. Tehtiin Mikkelissä viimeinen 1-luokan nolla ja noustiin 2-luokkaan! Jee, kyllä tuntuu hienolta.

Jasun 2-luokan treenit 2.10.




Meillä oli 2-luokan treeneissä alkupätkä MM-kisojen medien joukkuefinaaliradalta. Takaisinpäin tultiin sitten samaa rataa toisinpäin. Meillä meni homma aika säätämiseksi, kun kokeilin alussa ottaa Jasun selän takaa kolmannelta hypyltä. Käännyin monta kertaa ihan liian aikaisin, joten Jasu tuli 2. ja 3. hypyn välistä. No, sitten taas piti takoa päähän, että selän takaa heitto tehdään vasta 3. aidan ekan siivekkeen kohdalla sitten kun koiran esteen kierto on jo ihan varmaa. Onnistuihan se lopulta. Toinen vaikea paikka meille oli yllättäen muuri. Jasu ei ponnistanut kunnolla ja palikat lentelivät. Suurimmaksi osaksi kyllä en antanut sille tarpeeksi tilaa hypätä, kun tein jotain ihmeen valssia siinä. Mutta lopulta sain oman ohjaukseni siltä osin kuntoon, menemällä ohjaamaan aidan ja muurin väliin, että sain Jasun tekemään paremman kaarroksen. Enkä sitten enää yrittänyt tehdä valssia, vaan ohjasinkin A:n vasenta puolta. No, kumma kyllä muurin palikat lentelivät silti useaan otteeseen. Jasu ponnisti muurista takajaloillaan. Voipi kyllä olla, että jätkällä on jotain jumejakin jossain. Pitää hieroa se joku päivä tässä.

Loppupätkällä ei ollut oikeastaan ihmeempiä ongelmia. Otin Jasun sylikäännöllä putkesta ulos ja ohjasin vikoille aidoille. Takaaleikkauksiakin tällä radalla tuli tehtyä useampi. Kiva, kun Jasu alkaa jo irrota oikein hyvin :)

Harjoittelimme sitten myös pujottelua, aidoilla välistävetoja ja pientä radanpätkää, jossa oli putkenpää houkuttelevassa kulmassa puomin vieressä. Jasu kävi aika kierroksilla, kun hallissa oli kova hälinä. Tuntui, ettei se nyt oikein ollut hallinnassani. Tai, siis kyllä Jasu oli koko ajan mukana eikä juuri haistellut, mutta haukkui ja komensi aika paljon. Puomi-putki hässäkkä kyllä sujui aika hyvin ja harjoitukset muutenkin. Mutta vähän oli tosiaan semmoista komentamista ilmassa. Päiväsaikaan hallissa olisi niin paljon rauhallisempaa treenata.

Mikkelin kisat

Jasu mini-1 C-agilityrata: ratavirhe 0, aikavirhe -5,61, tulos 0, sijoitus 1. -> serti ja siirto 2-luokkaan!!




No, mitähän tästä nyt kertoisi. Kisaan mennessä ei ollut oikeastaan mitään ihmeempiä ajatuksia. Mietin vaan, että pitää selvittää rata läpi kunnialla, tuloksesta viis. Jasu oli koko päivän vähän nukuksissa. Tämä oli meille eka iltakisa, joten kaikki oli normaalirutiineihin nähden päälaellaan. Mietin, että annanko koiralle ollenkaan aamulla ruokaa, mutta annoin sille vielä oikein jättiannoksen. Vähän jänskätti, että jaksaako se yhtään juosta, kun jätkä vaikutti menomatkalla niin vetämättömältä. Mutta kisapaikalla Jasusta kuoriuti se perus innokas kisakaveri :) Kovasti leikittiin ennen kisaa ja meillä oli oikein hauskaa. Startattiin vielä ihan ekana. Ei siinä paljon ehtinyt jännittää.

Radalta jäi vähän sekavat ajatukset. Maaliintullessa en uskaltanut tuulettaa mitään nollia ennen kuuluttajan "aamenta", koska kontaktit olivat menneet niin vauhdikkaasti. Ennen keinua olin ohjata Jasun vahingossa puomille. Sitäkin mietin, että tuliko siitä kieltoa. Mutta ei. Nolla se oli! Pakko oli vielä oikein käydä tuloslistalta tarkistamassa, että oliko se totta :D Olihan se. Vähän harmittaa kyllä, kun kontakteilla en pystynyt tekemään sitä, mitä ollaan nyt viime viikkoina harjoiteltu. Eli pysäyttämään Jasua kädellä ohjaten. Taas oli vähän liian kiire. Mutta onneksi on nyt jotain treenattavaa talvijaksolle ;) Nyt Jasu on ansainnut hetken tauon kisoista. Treenataan nyt sitten niitä kontakteja kuntoon. Talvella voisi sitten vaikka käydä testaamassa onnistuuko joku mukava hyppyrata halliolosuhteissa. Mutta siihen ei kiirettä.

Suoraan sanoen vähän harmittaa, kun ei saatu semmoista hienoa serti-ruusuketta, mitä olen nähnyt monissa kisoissa jaettavan ;) No, saatiinpa sentään serti-paperilappu ja pari lahjakorttia. Ja Jasu oli onnessaan hienosta narupallosta, Jane tuliaisluista ja kyytiseura suklaalevystä. Että ei hassumpaa :D

Ei kommentteja: