keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Uninen agilitaaja :D

Eilen meillä oli Janen kanssa treeneissä ihan perus valssaus-, persjättö- ja kuljetusharjoituksia kahdella aidalla. Jotenkin olin itse tosi löysä eikä harjoitus meinannut aluksi ottaa onnistuakseen. Sitten kun otettiin vähän hommaan vauhtia, ohjaukseni olivat jo paljon sujuvampia. Olen kyllä huomannut sen aiemminkin, että minulla on puutteita ihan perusohjauksissa. Varmasti joku on minulle ekoilla kursseilla opettanutkin, että miten valssi tai takaaleikkaus tehdään oikeaoppisesti, mutta nyt vasta olen asioita alkanut ihan todella miettimään. Osaan ne kyllä varmasti neuvoa muille ihan oikein, mutta sitten jos alan itse tekemään, teen usein ihan typeriä virheitä. Ohjaan väärällä kädellä, käännyn ihan liian aikaisin, unohdan koiran selän taa.. jne.. Mutta hyvä, että asioita nyt hinkataan Janen kanssa. Ehkä ne vielä joskus jäävät päähän. Ja onneksi Jane on kuuliainen kumppani, eikä turhaannu turhista toistoista :)

Jatkoimme nyt myös kontaktiharjoituksia. Ensin otimme Janen kanssa A:ta taas ihan muistutuksena hihnan kanssa. Se meni hyvin, joten annoin Janen sitten suorittaa esteen irrallaan. Toisto toisensa jälkeen neiti pysähtyi hienosti kontaktille niin, että annoin sen mennä edeltä, joten päätin kokeilla estettä ensimmästä kertaa kokonaan ilman kosketusalustaa. Ei hätää. Homma sujui sittenkin ihan yhtä mallikkaasti :) Mahtavaa!

Pidimme vähän taukoa ja kokeilimme sitten A:ta muiden esteiden kanssa. Nyt otin kyllä taas kosketusalustan käyttöön. Otimme suoraa, jossa oli aita, pussi, aita ja lopussa A. Ensin otimme vaan A:ta ja aitaa. Sitten siirryimme suorittamaan pussin takaa. Tämä oli aluksi ongelmallista. Kun Jane tuli pussista, se ei taas nähnyt mitään edessään eikä osannut hakeutua edeltä A:lle. Välillä homma vaikutti jo aika toivottomalta, mutta lopulta kuitenkin saimme pari ihan suht hyvää suoritusta tehtyä. Päätin pitää sitten vähän taukoa ja kokeilla hetken päästä uudelleen. Ilmeisesti miettimistauko teki hyvää, nimittäin Jane teki sen jälkeen kaksi ihan täydellistä suoritusta! Juoksi suoraan pussilta minua katsomatta A:lle ja pysähtyi nätisti edeltä kontaktin loppuun :) Upeeta! Voipi ollakin sitten seuraavalla kerralla vaikeuksia vastaavanlaisessa tilanteessa kokeilla kääntääkin koiraa sivuun suoralta ;)

Harjoittelimme myös pujottelua. Siinäkin olen nyt ottanut harjoitteluun sen, että Jane hakee kepeille edeltä. Ihan hyvin se alkoi jo sujua eri kulmistakin. Kokeilin myös aidan takaa ja sekin onnistui ihan ok :) Tajusin, että kepit käskyä pitää alkaa hokea jo ennalta "kepikepikepi" ja sitten kun Jane on hakenut edeltä ekaan väliin, siirtyä lähelle kannustamaan enemmän. Hyvältä vaikuttaa. Tämä siis onnistuu kuitenkin vaan siltä "helpommalta" puolelta. Vasemmalta ohjaamistakin kovasti harjoitellaan, mutta siinä Jane tarvitsee vielä käsiapua. Paremmin vielä sujuu, jos peruutan. Mutta kyllä se siitä vielä.

Keinulla oli vielä vähän kammoa keinun rämähtäessä takaisin asentoonsa. Mutta kieltäytymisiä ei tullut. Otettiin vain pari toistoa ja palkkasin keinun laskeutuessa. Ja on se kontaktikin ihan yhtä hieno myös keinulla. Jee :)

Ei kommentteja: