tiistai 28. lokakuuta 2008

Jasun treenejä

Viime viikolla jäi kertomatta Jasun treeneistä, joten kerrotaas nyt kaikki kerralla. Syysjakso loppui viime viikolla ja tällä viikolla sitten alkoi talvikausi. Meillä on Jasun kanssa treenit aina näin tiistaisin ja edelleen jatkamme 2-luokan treeniryhmässä. Kouluttaja tosin vaihtui Laura-nimiseksi henkilöksi :)



Viime viikon treeneissä taas kerrattiin koko jaksolla opeteltuja juttuja. Eli tälläkin radalla oli putken suut puomin molemmin puolin ja taas piti tehdä twistereitä aidalla nro 5. Ihan hyvin rata meiltä sujui ihan ensi yrittämällä. Puomille Jasu hakee hienosti, eivätkä putken päät houkuttele. Ainoastaan putkessa vauhti hidastui kamalasti. Syynä oli se, että putki oli lähestulkoon niin tiukalla mutkalla kuin sen vaan saa (ei siis niin kuin kuvassa) ja siellä oli vielä hajujakin. Melkein kaikki koirat jäivät sinne suorastaan asumaan. Mutta hyvä ohje saatiinkin, että kannattaa huomioida kisoissakin, että mitä tiukemmalla mutkalla putki on, sitä kauemmin koiralta kestää sen läpi juokseminen. Sarjaestekin sujuu Jasulta edelleen upeasti: rytmillä ja sopivalla tempolla. Yhden käskyn annan sille vaan. Sain nyt ohjeeksi alkaa jo vähän kiristää omaa vauhtiani. Nyt kun jäin Jasun taakse ja annoin sen suorittaa edeltä. Vauhtia voisi olla enemmänkin.

Jäimme hiomaan radalta ensimmäistä renkaan läpi hyppäämiskohtaa. Siinä Jasu teki aivan liian suuren käännöksen, kun ohjasin sen liian kauas. Minun tuli siis kääntää selkä renkaalle ja kertoa Jasulle jo ennen hyppyä, että tullaan kääntymään. Ensin homma meni pitkäksi. Sitten se meni kerran tosi hyvin, mutta otimme vielä pari toistoa kuitenkin, että Jasu oppisi lukemaan ohjaustani vielä tarkemmin. Sitten käännyin jo liian aikaisin, joten Jasu alkoi kieltää rengasta. Mutta ei se mitään. Nyt se oli skarpimpi.

Itsenäisesti harjoittelimme vielä lisää super mutkaista putkea. Putken suut olivat melkein kiinni toisissaan. Hyvin meni, kun siinä putkessa ei ollut erityisesti hajuja. Treenasimme myös pientä radanpätkää, jossa koira oli tarkoitus ohjata houkuttelevan putken suun ohi. Ensimmäisellä yrittämällä Jasu sujahti putkeen. Mutta se oli ihan oma moka. Seuraavalla yrittämällä tein pienen vekin ennen aitaa, jotta sain Jasun oikealle linjalle putken suun ohi. Se onnistui tosi hyvin :)



Tänään meillä oli sitten uusi kouluttaja ja uudet kujeet :) Tehtiin ihan kiva radanpätkä (yllä). Ekalla yrittämällä Jasu luisti A:n kontaktilta. Nostin sen sitten siihen takaisin ja palkkasin. Tähän kouluttajamme sanoi, että ei ehkä tuollaisessa tilanteessa kannata palkata. Nostaa sen vaan siihen, kehuu ja kokeilee uudelleen. Ihan hyvä pointti. Ei kannata opettaa koiraa siihen, että namin saa siitäkin, että minä nostan sen kontaktille.. No, otettiin sitten uudelleen, mutta tällä kertaa sohlasin jotain renkaalla. Tein siinä ennen rengasta takaaleikkauksen ja Jasu kieltäytyi hyppäämästä. Rengas on Jasulle vahva este ja jotenkin oletin, että kyllä se siitä hyppää. Mutta taisi viime kerran rengassäädöt muistua mieleen, joten Jasu oli vähän epävarma. Otettiin uudelleen niin, että olin vähän tarkempi. Sitten onnistui. Sinänsä oli vähän tyhmää tehdä tuossa takaaleikkaus, mutta halusin ihan vaan kokeilla. Sitten kun renkaalle tultiin toista kertaa, tein siinä persjätön ja takaaleikkauksen sitten vielä 11. aidalla.


Yleisesti saatiin kommenttia, että pitäisi tehdä rataa vähän kovemmalla tsempillä. Olin vähän löysä taas.. Ja kontaktille pysähtymisen jälkeen pitäisi jatkaa edelleen kovaa, eikä löysäillä, niin kuin nyt tein. Myös käännöksiin pitää koko ajan kiinnittää huomiota. Ennen putkeen menoa aidalla esim. Jasu teki ihan liian ison kurvin, koska olin myöhässä ohjauksessani. Mutta muuten sujui ihan hyvin.

Tehtiin myös irtoamisharjoituksia pitkällä aitasuoralla, niin että jätin Jasulle lelun palkkioksi odottamaan. Jätkä oli kyllä aika täpinöissään ja meni tosi vauhdilla :D Tehtiin myös pujottelua molemmilta puolilta ja eri kulmista. Vauhtia yritän siinäkin saada jätkään koko ajan lisää. Vielä lopuksi teimme lyhyen takaaleikkausharjoituksen kolmella aidalla. Tosi hyvin alkaa nekin sujua, vaikka vielä kesän alussa kartoin takaaleikkauksia. Jasu menee hienosti ja lennokkaasti :) Hyvä Pyllerö!

Ei kommentteja: