sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Viime viikon treenailut

Nyt on ollut vähän kiirettä, niin en ole oikein ehtinyt raportoida treeneistä. Tosin Janen jatko2-ryhmäkin oli peruttu. Mutta apukouluttamassa kävin tiistaina ja torstaina oli Jasun treenit.

Apukoulutus tiistai 9.9.

Tällä kertaa minun tehtäväni oli pitää pieni rataharjoitus. Ihan koiran ohjaamista aidoilla. Ajattelin vaan laittaa radanpätkän muistiin, että sitä voi kenties joskus tulevaisuudessa hyödyntää. Rata tehtiin ensin aidalle numero 5 asti. Sitten otettiin aidat 5-9. Koiraa oli koko ajan tarkoitus ohjata aitojen keskellä, ei siis menty ollenkaan ulkoraunalle. Aidoilla 5-6 piti tehdä valssi, muuten ei tarvittu sen kummempia puolen vaihtoja. Ihan hyvin ryhmäläiset edistyvät. Nyt sekin pari, joka mielestäni oli kurssin alussa vähän muista jäljessä, onnistui rataharjoituksesta ehkä parhaiten. Hienoa!




Toinen harjoitus ryhmäläisillä oli koiran kääntäminen pois suoralta aidalle sivuun pitkän suoran putken jälkeen. Saman tyyppinen kuin mitä tehtiin 2-luokan ryhmässä muutama viikko sitten. En nyt erityisesti nähnyt miten ryhmäläiset siitä selvisivät. Mutta samaa harjoitusta voisi joskus kokeilla myös Janenkin kanssa.

Jasun 2-luokan treenit 11.9.


Taas tehtiin Tanjan treeneissä muutamia pikku ohjauspätkiä. Taas otimme pujotteluun lähetyksiä eri kulmista aitojen takaa. Alkaa sujua jo oikein hyvin. Enää ei tarvitse mennä edes näyttämään sitä ekaa väliä Jasulle vaikeammaltakaan puolelta, vaikka kulmakin olisi hankala. Hyvä niin.

Sitten harjoittelimme oikeastaan varmaan ekaa kertaa sarjaestettä. Tarkoitus oli myös kokeilla kääntää koiraa jonnekin päin sarjaesteen jälkeen. Itse sarja meni oikein hienosti hyvässä tahdissa. Vauhtia oli, mutta ei liikaa. Jasu otti yhden hyppyaskeleen jokaisessa välissä, juuri niin kuin kuuluukin. Mutta se sarjan jälkeen kääntäminen oli vielä aika haastavaa. No, tulipa nyt edes harjoiteltua sarjaesteen perussuoritustapa.

Tarja neuvoi meille uuden jutun miten opettaa koira hakemaan kontaktiesteelle, jos sen vieressä tai ympärillä menee putki. Tämä on ihan harjoittelukysymys. Koiran voi opettaa hakemaan kontaktille korkealla käsimerkillä. Taas jos haluaa koiran menemään putkeen, käsi ohjaa alempaa. Tanjalla on mielenkiintoinen tyyli ottaa heti alkuun aina se kaikkein vaikein harjoitus ja todeta, ettei se onnistu, joten helpotetaan. Eli ihan heti kokeilimme puomille menoa niin, että putkenpäät oli ihan kiinni nousukontaktissa molemmin puolin. No, eihän se puomille meno tietenkään onnistunut. Jasu meni tietenkin putkeen. No, sitten aloitettiin ihan helposta. Eli putken päät laitettiin todella kauas puomista. Nyt sain toki Jasun menemään puomille ihan oikein ja alastulokontaktinkin se teki ihan nätisti. Tätä harjoittelimme muutaman kerran ja eri kulmista. Hyvin Jasu haki puomille, mutta sain silti ohjeen, että ohjaava käteni saisi olla vielä ylempänä. Mutta tämähän on ihan semmoinen juttu, että pitää harjoitella itsekseen omalla ajalla ja nähdä vaivaa. Nyt varmaan piakkoin saan sen avaimenkin, että voin alkaa treenailemaan omalla ajalla.

Tuota samaa ohjaustekniikkaa harjoittelimme sitten vielä itsekseen A-esteellä, jonka molemmin puolin oli putki. A:lle mentiin vielä vähän vinosta kulmasta, joten putki oli houkuttelevampi. Tämä onnistui meiltä hyvin, eikä Jasu mennyt kertaakaan putkeen. No, ollaan me tätä jo vähän harjoiteltukin, tosin ei varsinaisesti korkealla käsimerkillä. Mutta jos haluaisin Jasun putkeen, ohjaan sen valmiiksi kaarella ja alempaa. On se jo oppinut sen ihan hyvin :)

Ei kommentteja: