torstai 25. syyskuuta 2008

Tokokerhon epikset

Eilen järjestettiin kauan odotetut tokokerhon epäviralliset kokeet. Janen kanssa osallistuimme alokasluokkaan. Suorituksissamme oli paljon hyvää, mutta huonoakin. Neiti oli taas aika innoissaan ja kentän ympäristön hälinä selvästi haittasi keskittymistä. Mutta tuomari kehui kovasti Janen innokkuutta. Malttamattomuus ei kuulemma tässä vaiheessa ole ollenkaan huono juttu. Parempi niin kuin että koiraa pitäisi maanitella tekemään. Ehkä malttia tulee iän myötä enemmän. Niin, kokeessa tuomarina toimi Mauri Pehkonen, joka on ihan oikea tokotuomari. Koe meni ihan oikean kaavan mukaan ja pisteetkin annettiin niin kuin ne oltaisiin oikeassa kokeessa annettu.

Luoksepäästävyys 9

Tietenkin taas Janen mielestä lähestyvä henkilö oli maailman ihanin asia ja pylly alkoi vispata vallan kamalasti. Syliin se varmaan yritti kiivetä, joten ei ihan nappiin menny tämä osio. Mutta hampaat Jane antoi katsoa oikein nätisti paikoillaan. Tuomari sanoi, että tässä liikkeessä ei ole väliä missä asennossa koira on. Hän naureskeli, ettei ainakaan missään tapauksessa ollut aggressiivinen koira kyseessä. Päinvastoin :D


Paikalla makaaminen 0

Kuten viime aikoina useinkin, Jane ei malttanut pysyä kahta minuuttia paikoillaan. Itsekin sohlasin jo koiran hihnan irroittamisvaiheessa, kun heitin hihnan vahingossa maahan. Vaikeaa muistaa, että se laitetaan taskuun, kun agilityssä se aina heitetään vain maahan ;) Ennen suoritusta takanamme pusikossa leikkivät lapsetkin häiritsivät Janen keskittymistä. Se yritti murista kummallisille metsän möröille. No, itse liikkeessä Jane pysyi ehkä noin minuutin paikoillaan. Sitten se nousi seisomaan, meni taas maahan, meni istumaan, lähti hiippailemaan minua kohti... jne. Siinä vaiheessa kun Jane tuli kohti, käänsin sille selän. Se toimi ja Jane meni taas makaamaan ja makasikin loppuun asti. Arvattavasti pisteet menivät nollille.


Seuraamien kytkettynä 9

Tuomari kehui kovasti Janen seuraamista. Liikkeelle lähdössä hihna hieman kiristyi ja lopussa paketti vähän hajosi, mutta muuten liike sujui oikein mallikkaasti.


Seuraaminen taluttimetta 8

Samalla tavalla kuin hihnan kanssa seuraamisessa, alussa ja lopussa oli vähän vaikeuksia. Jane seurasi vähän liian väljästi. Myös pysähdyksien hitaudesta tuomari taisi mainita. Muuten ihan ok.


Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Tämä liike onnistui täydellisesti. Nyt Jane malttoi jopa odottaa istumiskäskyä lopussa. Hienoa!


Luoksetulo 9

Yllätyin ihan miten hyvät pisteet Janen luoksetulolla sai. Muuta vikaa siinä tuomarin mielestä ei ollut, kuin että Jane tuli vähän vinoon taas sivulle. Eli sen kun saa kuntoon, voisi kymppikin olla mahdollinen. Olen nimittäin luullut, että vähän laajasta kaarroksesta rokotettaisiin pisteitä (Jane kun tulee suoraan sivulle eikä eteeni). Vauhtikaan ei ole ihan paras mahdollinen, mutta laukassa Jane kuitenkin tulee ihan iloisesti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0

Voi harmi, kun tämä ei nyt onnistunut! Koko kesän liike on sujunut niin hyvin. Jane teki siis toisen täydellisen maahanmenon tässä kohtaa.


Estehyppy 10

Tämä liike yllätti minut ihan täysin. Ei olla nimittäin harjoiteltu yhtään. Itse asiassa kyllä taisimme vähän huijata, kun Jane aluksi taisi lähteä hyppäämään "juu" käskyllä, kun kysyttiin, että onko ohjaaja valmis. Tuomari ei kuitenkaan tätä käskyä kuullut ja tulkitsi, ettei ohjaaja ollut vielä valmis. No, saatiin sitten yrittää uudelleen ja Janehan teki sitten täydellisen hypyn. Nyt se jopa meni ihan sopivan matkan päähän esteestä. No, vaikka saimmekin armahdusta tuomarilta, olen todella tyytyväinen.


Kokonaisvaikutus 8,5

Kokonaisvaikutelmasta saimme ihan hyvät pisteet. Malttia vaan peliin, niin kaikki on mahdollista.

Kokonaispisteet 134,5, tulos ALO3, sijoitus 1.

Pisteet riittivät tällä kertaa kolmostulokseen. Sijoituimme kuitenkin ensimmäisiksi. Kyllä Jane oli tärkeänä palkinnoistaan. Kotonakin piti vähän Jasulle murista, ettei se mene pöllimään voitettuja palkintoja. Hassu tyttö :D

Ei kommentteja: