maanantai 29. syyskuuta 2008

Viherlandian 2lk-treenit

Ehdittiinpä vielä viime torstain tokokokeiden jälkeen Jasun kanssa treenaamaan. Jätkä olikin aika liekeissä, kun pääsi mukaan ja Jane jäi vuorostaan kotiin. Yllättävän hyvin kyllä syksyn ekat hallitreenit meiltä sujui. Jasun nenä ei ollut nyt ylitarkalla tuulella. Ollaan kyllä mietitty, että olisi hyvä, jos siihen voisi asentaa jonkun venttiilin tai suodattimen ;)





Meillä oli mukava pikku rata, jossa oli tarkoitus harjoitella takaaleikkauksia. Tai ennemminkin ns. sylikäännön kautta tehtäviä takaaleikkauksia. Jasu meni tosi vauhdilla ja rata onnistui meiltä ihan mallikkaasti. Ennen neljättä hyppyä piti tehdä ensimmäinen takaaleikkaus. Se oli ihan semmoinen perinteinen leikkaus, eli kun tulin 3. esteeltä vasenta puolta, jatkoin ohjaamista oikealla kädellä ja leikkasin takaa. Meille aika uusi juttu taisi olla lähetys ihan pimeästä kulmasta putkeen. Tässä ohjaajan tuli liikkua vähän putken suulta takaisinpäin, ikäänkuin huijaten koiraa, että lähden mukaan juoksemaan. Se onnistui meiltä ihan hyvin. Sitten kun koira tuli ulos putkesta, olin jo 6. esteen luona sitä ohjaamassa. Tässä tehtiin siis sellainen takaaleikkaus sylikäännön kautta. Ensin koira haltuun oikealla kädellä ja vaihdetaan samalla vasempaan käteen, joka heittää koiran aidan yli. Onnistui.

Radan ehkä vaikein kohta oli sitten lähetys sarjaesteelle. Tässäkin oli tarkoitus tehdä saman tyyppinen sylikääntö-takaaleikkaus. Sillä ohjaaja sai minimoitua oman juoksulinjansa ja ehkä vähän hidastettuakin koiran vauhtia sarjaesteelle. Tätä otimme pari kertaa uudestaan, jotta saimme käännöksen sujuvammaksi. Eka yritys oli hieman epävarmempi, mutta sain Jasun kuitenkin kääntymään sarjalle. Itse sarjaestekin meni hyvin. Jasulla on siinä oikein sopiva tempo, ei liian kova eikä liian hidaskaan. Yksi loikka aina jokaiseen väliin.

Yksittäisinä harjoittelimme pujottelua ja samaa puomi-putkiharjoitusta, mitä tehtiin muutama viikko sitten Tanjan treeneissä. Eli putken suut molemmin puolin puomia ja lähetyksiä puomille korkealla kädellä. Se meni ihan hyvin. Kokeilin jopa laittaa putken suut ihan kiinni puomia. Se ei ihan vielä onnistunut. Mutta kun putket oli noin 30 cm päässä puomista, Jasu osasi jo hakea puomille ihan oikein.

Saimme vielä treenien lopuksi Maijulta privaattiopetusta keinulla. Nyt sain taottua päähäni semmoisen liikeradan, miten minun tulisi Jasua keinulla ohjata. Tärkeää on, että jään lopussa pystyyn, enkä kumaraan. Ja ohjaan Jasun puoleisella kädellä koko ajan, ihan kuin siinä olisi nami. Loppuun sitten kunnon pysäytys, hetken hengenveto ja sitten jatketaan matkaa. Kaikki pitää oikeasti takoa päähän liike kerrallaan, että sitten tositilanteessa ehkä muistaisin miten toimia. Maijukin kokeili ohjata Jasua keinulla. Hienolta ja helpolta se näytti, kun joku osaa! :)

Ei kommentteja: