keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Ratatreeniä Janen kanssa

Tänään päästiin taas treenailemaan Janen kanssa. Jasu ei taida päästä huomenna treeneihin, koska aion mennä sinne tokokerhon epävirallisiin skaboihin. No, ihan hyvääkin pitää vähän taukoa Jasun kanssa. Nyt agitreenit ovat siirtyneet taas sisätiloihin. Eli paikkana on molemmille koirille jo ennestään tuttu Viherlandian kasvihuone. Huh, kyllä siellä olikin kuuma alkuillan treeneissä, kun syysaurinko oli porottanut koko päivän. Ihan t-paidassa sai juoksennella.



Tehtiin nyt eka ihan kunnon rata jatko2-ryhmässä. Ehkä meille vielä aika haastava, mutta tehtiin ihan pätkissä. Ohjasin kolmannelle aidalle vasenta puolta ja sitten oli tarkoitus tehdä valssi. Kiirehän siinä toki tuli, mutta Jane jäi oikein nätisti odottamaan kontaktille. Mutta se on vaan niin hirmuisen nopea, että meinaan heti jäädä jälkeen. Mutta mikä mahtavinta, Jane ei mennyt kertaakaan väärään päähän putkea, niin kuin pelkäsin! Pari kertaa se kyllä sujahti selkäni takaa putkeen, kun valssi oli myöhässä, eikä se siinä putki-innostuksessaan lähtenyt seuraamaan ohjaavaa kättä. Aika haastavaa. Tätä pitää vielä harjoitella.

Putken jälkeen sitten tuli tehdä vekki, jolla koira lähtisi oikealle linjalle kohti putken suuta ja takaaleikkaus ennen putkea. Tämä kuvio onnistui ihan suht hyvin. Ainakaan Jane ei lukenut puomia. Mutta loppusuora oli sitten se haastavin juttu. Janea kun ei aidat oikein vielä vedä puoleensa, joten ennalta käskyn huutaminen ei oikein auttanut. No, ekaksi kyllä kämmäilinkin ihan turhia, kun otin Janea haltuun putkesta tullessa. Namitätikään ei oikein auttanut, paitsi silloin, kun annoin hänelle vinkulelun. Tämmöisiinkin harjoittelua. Vaikka laittamalla selkeä namialusta loppuun. Nyt ei lähtenyt semmoista mukaan.

Itsenäisinä juttuina harjoittelin Janen kanssa aidalta lähetystä ensimmäiseen keppiväliin. Aika paljon tuli vielä mokia ensin ihan pelkillä kahdella kepillä. Nyt olisi ollut naksuttimelle käyttöä, mutta tämä neropatti unohti senkin kotiin.. Mutta aika monta hyvääkin toistoa saatiin ihan aidan takaa kahdelle kepille. Tätäkin harjoitellaan toki lisää ja vaikeammista kulmistakin. Tämä oli kuitenkin eka kerta, kun otin aidan mukaan harjoitukseen.


Sitten otimme rengasta, keinua ja lopuksi vielä pituus-aita yhdistelmää. Renkaalla ei ole minkäänlaisia ongelmia. Pystyn jo lähettämään eri kulmista ja antamaan Janen mennä edeltä. Hienoa :) Yhtään ohihyppyä ei tullut. Keinu menee myös oikein hienosti. Ihanaa, kun Jane ei pelkää sitä ollenkaan. Vähän se jää keinun laskeutuessa katselemaan taakse, jos annan sen mennä edeltä. Pitää siis mennä mukana tai vähän edellä. Pituudella ja aidalla oli vauhtia, kun laitoin super vinkulelun palkkioksi maahan odottamaan ja lähetin Janen edelle. Nyt ei ainakaan ollut irtoamisongelmaa ;) Jane teki aivan valtavia hyppyjä lelun luokse, kuten viimeisestä kuvasta näkyy.

Niin, alla siis Jeren ottamia kuvia treeneistä. Kyllä neidillä on hauskaa ;)


Vauhdilla mennään putkeen. Jonna taitaa olla jo liian nopea.


Keinullakin on kivaa.


Ainakin toinen tassu osuu alustaan, riittääkö?


Ihana vauhtineiti


Hehee :D Kepeilläkin on kivaa.


Kurkistus kepin takaa.


Renkaasta sujahdetaan jo hienosti läpi.


Hiemuinen loikka vinkulelun luokse.

Ei kommentteja: