perjantai 5. syyskuuta 2008

Vauhdin hurmaa

Eilen meillä oli 2-luokan treeneissä taas kouluttajana Tanja. Tehtiin taas kaikenlaisia pikku pätkiä, semmoisethan sopii meille Jasun kanssa oikein hyvin. Malttaa tuo jätkä keskittyä itse tekemiseen. Kovasti olen täällä blogissa hehkuttanut Janen treenejä, mutta ei pidä unohtaa Jasua, joka suorastaan loistaa nykyään! (Liekkö sitten ohjaajallakin tapahtunut jonkinlaista kehitystä.. ;)) Pikku treenipätkät ovat ilmeisesti tuottaneet tulosta, koska Jasu ei juuri enää haistele maata harjoituksen aikana. Muutenkin vauhtia ja intoa tuolla pikku Duracelpupulla tuntuu olevan vaikka muille jakaa. Olen todella onnellinen, kun olen saanut noin ihanat agilitykoirat! Täytyy nyt ihan kehua. Omilla tavoillaan vähän erilaisia, mutta toisaalta samanlaisiakin: nopeita, jänteviä, innokkaita, pelkäämättömiä.. taistelutahtoisia terrierejä! :)

Sitten taas asiaan.. ;) 2-luokan treeneissä meillä oli teemana mäkelät. Lyhyesti selitettynä mäkelässähän ohjaaja menee koiran edelle ja koira vaihtaa puolta ohjaajan takana. Nyt tulikin taas ihan uusia juttuja, missä mäkelöitä voisi käyttää. Aika usein olen tehnyt mäkelöitä kisoissakin Jasun tullessa putkesta, mutta nyt tuli opastusta miten mäkelöitä voi tehdä oikeastaan missä vaan radalla. Sillä tavoin ohjaten saa kyllä kovasti lisää vauhtia suoritukseen, kun omat juoksulinjat suoristuvat. Huonosti tehdyllä valssillahan saa vauhdin todella helposti pysähtymään. Alla on ratapiirros kahdesta eri radasta, joita teimme. Mäkelä oli tarkoitus tehdä melkein jokaisen esteen jälkeen. Kohta tarkemmin, miten ohjasin Jasua.



Punaisella radalla oma juoksulinjani kulkee jotakuinkin viivaa pitkin. Jasun taas oli tarkoitus suorittaa esteet numerojärjestyksessä. Mäkelät oli tarkoitus tehdä ennen putkeen menoa, kolmannen aidan jälkeen ja ennen A-estettä. Tanja painotti, ettei oman vauhdin tarvitse yhtään hiljentyä. Koira kyllä tulee perässä, sitä ei tarvinnut yhtään odotella. Silti ekalla yrittämällä jäin odottelemaan jonkin verran Jasua putkesta. Toisella sitten otin ihan uuden draivin päälle. Juoksin minkä jaloistani pääsin :D Tarkoitus oli olla jo neljännen esteen takana, kun Jasu tuli putkesta. Olin myöhässä silti monta kertaa, mutta lopulta saimme radan kuntoon ihan kunnialla. Tosin meinasin kaatua ennen A:ta, kun siinä piti tehdä jyrkempi käännös ja jalat menivät solmuun ;) Mutta vähänkö oli jännää juosta radalla noin kovaa! Jasukin oli ihan liekeissä tämmöisestä harjoituksesta. Kerrankin minä en ollut hidas ja jumittanut sen edessä :D


Sininen harjoitus onnistui meiltä ihan kiitettävästi ekalla yrittämällä. Putken suun edessä tehdävä mäkelä oli meille jo ennestään tuttu juttu. Mäkelä tehtiin myös kolmannen aidan jälkeen ja ennen keinua. Ainut ongelma oli oikeastaan vaan keinulle meno. Taas meinasin kaatua! Onkohan mun 10 euron nappiksissa jotain vikaa..? :D Muutenkin oli tosi vaikea hidastaa Jasun vauhti pois keinun kontaktilla. Piti ihan ottaa käsillä vastaan.. Tanja sanoi myös, että oli ihan pikkuriikkisen myöhässä neljännen esteen luona. Jasu oli mennä siksi kolmannen esteen ohi. Mutta kaikinpuolin tosi jännä ja uusi treeni. Ehkä pitäisi kisoissakin kokeilla..

Yksittäisinä juttuina harjoittelimme myös erilaisia mäkelöitä kahdella aidalla. Ihan hyvin onnistuivat. Sitten oli lähetyksiä aidoilta erilaisista kulmista kepeille. Nekin sujuivat ihan ok. Ohjasin tarkoituksella nyt koko ajan siltä vaikeammalta, eli vasemmalta, puolelta.


Keinua ollaan itse asiassa päästy harjoittelemaa tällä viikolla useaan otteeseen. Vähän salakavalasti olen käyttänyt muita treenivuorojani hyödyksi Jasun keinusuorituksen parantamiseen. Tiistaina tehtiin keinua jatko1-apukoulutuksen jälkeen, keskiviikkona Janen ryhmän lopussa ja eilen omissa treeneissä. Varmaan toistoja on kertynyt jo reilu kymmenkunta. Ihan hyvältä keinu nyt vaikuttaakin, vaikka mäkeläharjoituksessa todella kovassa vauhdissa se vähän persiilleen menikin. Jasu vähän himmailee keinun keskiosalla, mutta siihen saa kyllä vauhtia sanomalla reippaasti "tule vaan, tule vaan." Lopussa se pysähtyy nyt ihan ok, kun tietää saavansa tosi paljon namia. Saa nähdä miten sitten kisoissa, mutta ainakin varmaan tulee nyt ihan mieluusti alas asti. Toivotaan niin.

Nyt Jasulla on tankkaus- ja lepopäivä, kun lauantaina olisi vuorossa Jatin omat kisat täällä Jyväskylässä ja sunnuntaina Laukaassa. Neljä rataa olisi tarjolla. Toivotaan parasta :) Hyvät on nyt ainakin fiilikset, tosin jännittää jo. Ainut oikeastaan mitä jännitän on se, pysyykö Jasu paikoillaan lähdössä. Se varasti nyt treeneissäkin pari kertaa.. Pitää nyt olla tarkkana ja välttää kaikkia yllättäviä liikkeitä.

Ei kommentteja: