keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Ajatuksia Janen agista

Tänäänkään meillä ei ollut treenejä, koska kouluttaja ei päässyt tulemaan koiranastutusmatkaltaan. Mutta ei se mitään, tänään tein sitten mielikuvaharjoituksia :D Tai siis lähinnä mietin, että miten tuon neidin kanssa voisi agilityssä edetä. Ensinnäkin kontaktit. Hyvällä mallilla ovat. Ainakin puomi. A:lla tulee usein vielä vauhtia vähän liikaa. Mietin, että nyt voisin edetä niin, että alkaisin pikku hiljaa häivyttää kosketusalustaa pois. Myös palkan poistamista kontaktilta voisin kokeilla. Luulen, että Jane on sellainen, että sille riittää palkaksi sekin, että saa jatkaa matkaa. Eli palkkiona nätistä pysähtymisestä voisi toimia seuraava este ja sen jälkeinen mukava palkkaus. Putki varmaan itsessään voisi toimia palkkana, tosin silloin pysähtyminen voisi olla jo vaikeampaa. Pikku hiljaa varsinaista palkkaa voisi siirtää kauemmaksi, että itse asiassa palkaksi jäisi todellakin se, että saa jatkaa matkaa pysähdyttyä. Näin olen nyt asiaa pähkäillyt. En halua, että Janesta tulee samanlainen kontakteilta luistaja kuin Jasusta. Tosin Jasu on erilainen. Sille ei riitä palkkioksi seuraava este, vaan itsessään se nami. Ja sen pitää tulla juuri siinä hetkessä. Vaikeaa selittää miksi on näin, mutta sen verran tunnen koiriani.

Sitten todellakin tuon möllikisasuorituksen perusteella, Janesta on äärimmäisen mukavaa mennä erityisesti putkeen. Se luulee, että putkeen pitää mennä aina, kun sellainen sattuu näköpiiriin. Ongelmana on se, että putkeen meno on niin kivaa, että Jane tavallaan palkkaa itse itseään menemällä putkeen. Miten sitten sille voi kertoa, että putkeen ei pitänyt mennä?? Vaikeaa. Aidoista pitäisi siis ainakin tehdä mukavampia. Ehkä se mahtis repimislelu pitää ottaa käyttöön enemmän, vaikka se sekoittaakin neidin päätä. Jos lelua ei saakkaan palkaksi väärästä putkeen menosta, ehkä Janella alkaa raksuttaa jotain. Tai mistä sitä tietää..

Nyt toivottavasti saan pian avaimen, että voin alkaa treenaamaan koirien kanssa itsenäisestikin. Ihan vaan kontaktiharjoituksia ja muita pikku juttuja. Jane kun jää sitten talveksi tauolle agista mammaloman takia, haluaisin nyt treenata ennen joulua kovasti, kun vielä voi. Sitten varmaan keväällä kilpailemaan kurssille, että päästäisiin vielä ensi kesänä vähän kisailemaankin. Että tämmöisiä ajatuksia.

Ei kommentteja: