maanantai 30. kesäkuuta 2008

Viikon agiliidot kootusti

Tässä nyt pikaisesti ja kootusti viime viikon agiliidot.

Jasu treenaili melko helppoa kolmosluokan rataa. Radalla oli tarkoitus opetella taas pakkovalssia ja "tuuppausta" (joksi minä ohjaustaktiikan nimesin). Kovasti hajut kävivät taas Jasun nenään, joten ei oikein päästy kunnon suorituksiin. Mutta pienissä pätkissä kuitenkin välillä oli ihan hyvääkin menoa. Tässä rata, jonka meille oli ystävällisesti piirtänyt Nora Etelä-Suomesta (kuinkas sattuikaan heillä olleen sama rata treeneissä):



Ensimmäinen pakkovalssi tuli tehdä kolmannen esteen jälkeen. Koira otettiin alas aidalta ja ikään kuin hämättiin juoksemaan A-esteen ohi. Ohjaajalla tuli siis olla koko ajan selkä A:han päin. Sitten vasta kun oltiin menty putkensuun ohi, käännyttiin ja ohjattiin koira putkeen. Sama homma tehtiin ohjattaessa koira 12. esteelle, joka oli A-este. Pakkovalssilla koira hämättiin houkuttelevan putken suun ohi. "Tuuppaus" sitten tehtiin ohjattaessa koira ensimmäisen kerran A:lle. Omalla "lanneliikkeellä" koira ikään kuin tuupattiin kiipeämään A:lle eikä menemään putkeen. Ohjaaja juoksi siis A-esteen vasenta puolta.

Nämä ohjauskuviot meni meiltä ihan ok. Mutta ensin saatiin kommenttia, että ohjasin liian rajusti pakkovalssit. Liikkeen pitäisi olla sujuvampi. Jäin liikaa junnaamaan ja odottelemaan koiraa. Toisen kerran homma onnistui jo paremmin. A-esteen edustalla vaan oli joku kiinnostava haju, jonka ohi Jasu ei olisi millään meinannut haluta mennä. Tämä teki meidän harjoituksesta "hieman" haastavaa ;)

Hankala kohta oli myös radan lopussa pitkä vienti pujottelusta putkeen. Aluksi käännyin väärin päin, niin että Jasu juoksi oikealla puolellani. En sitten voinut millään leikata sen takaa viimeiselle aidalle, mikä oli tarkoitus. Seuraavalla yrittämällä osasin sitten kääntyä ulkokautta niin, että Jasu jäi vasemmalle puolelle. Hajut vaan taas veivät miestä ja putkeen irtoaminen niin kaukaa oli muutenkin haastavaa. Mutta taas uusi juttu kuitenkin opeteltavaksi :)

Jane treenaili viime torstaina puomia, pujottelua ja paria pientä radanpätkää. Puomia otettiin jo ihan kokonaisena. Se meni ihan hienosti :) Vielä pari kertaa pylly pyörähti kontaktilta sivuun, mutta tassut kyllä pysyivät kosketusalustalla. Hienosti Jane osaa hidastaa vauhtiaan loppuun ja tasainen osuus mennään jo oikein reippaasti juoksujalkaa. Pujottelukin alkoi jo edistyä. Kai meidän mökkitreeneistä jotain apua oli, vaikka tuntui, ettei neiti tajunnut silloin mistään mitään ;) Nyt Jane pujotteli hienosti puolet kepeistä ihan itsenäisesti ja katsoi jopa eteensä eikä minua. Vauhti oli vaan edelleen todella hidas. Heitin sille namia maahan palkaksi, jotta vauhtia saisi lisää, mutta eipä neidillä tuntunut mikään kiire olevan. Huomasin, että sillä sain Janeen vähän eloa, kun itse juoksin paikoillani vieressä.

Ensimmäinen pieni radanpätkä koostui parista aidasta ja pussista. Ensin otimme ihan vaan aitaa ja pussia. Se meni ihan hienosti. Jane jopa muisti miten pussi suoritettiin, vaikka ei olla sitä aikoihin menty. Mutta ongelmaksi koitui sitten irtoaminen seuraavalle aidalle. Jane jäi pussin jälkeen vaan tuijottelemaan minua eikä katsonut taas eteensä. Kokeilimme namialustan kanssa, mutta ei se sitäkään hoksannut. Sitten otin superlelun käyttöön, mutta sen jälkeen Jane ei nähnytkään mitään muuta kuin sen lelun ja juoksi suoraan pussin ohi palkalle. Ääh. Saa nyt olla lelu jäähyllä vähän aikaa. Harmi vaan, kun lelupalkka on keino saada neitiin vauhtia. Pitää varmaan kehittää semmoinen lelu, mikä ei innosta niin paljoa. Pallo, jossa on pitkä naru, toimii kyllä ihan hyvin eikä innosta liikaa.

Toinen rata oli kaksi aitaa vähän kaaressa. Tässä kokeiltiin nyt uudestaan irtoamista oman namialustan kanssa. Se onnistuikin nyt ensi yrittämällä tosi hyvin. Ilmeisesti oma namialusta oli parempi tai jotain ;) Vaikka ei taideta olla sitä edes käytetty vielä treeneissä. Mutta nyt taidan ottaa vain sen käyttöön.

Ei kommentteja: