keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Hobbyagissa

Käytiin taas eilen kaikille vapaissa harjoituksissa eli ns. "hobby-ryhmässä". Hennalla ja Artulla oli samaan aikaan omat treenit, joten päästiin pummimaan kyytiä. Lastasimme siis auton täyteen russeleita, kun mukaan lähtivät kaikki koirat: Arttu, Ulpu, Jasu ja Jane. Oli oikein mukava aurinkoinen ilta, joten mikäs siinä oli treenaillessa :)

Päätin nyt lähinnä keskittyä Janen kanssa treenailuun. Halusin kokeilla ekaa kertaa sen kanssa vähän pidempää rataa, koska Jane on varakoirana ensi viikonloppuna Agirodussa (tuskin kyllä joutuu kisaamaan). Pienissä pätkissä rata tosin vielä Janen kanssa tehtiin. Jasukin pääsi vähän pujottelemaan ja harjoittelemaan puomin kontaktille pysähtymistä. Hyvää harjoitusta Jasulle, että pääsee touhuilemaan välillä pieniä pätkiä oikein parhaassa innostuksessaan. Silloin se ei lähde haistelemaan kentän kaikkia hajuja.

Rata oli 17 esteen mittainen. Siinä oli ihan mukavia pitkiä hyppysuoria. Vaikeampia esteitä radalla oli rengas, pussi ja A. Myös pöytä tuli pitkästä pitkästä aikaa taas kuvioihin ja olihan siellä yksi okserikin. Lähdettiin tekemään Janen kanssa rataa ihan muutama este kerrallaan. Aluksi mentiin rengasta ihan yksittäisenä. Se meni ihan hyvin kutsuhyppynä. Pitkät suorat onnistuivat Janelta jo todella hyvin. Se alkoi jo irrota ihan mukavasti, eikä tarvinnut aina nenästä vetäen viedä jokaiselle esteelle :) Pöydällekin Jane hyppäsi ihan muitta mutkitta. Pussin kanssa sen sijaan oli nyt ongelmia. Viime viikon pussin ohitukset taisivat nyt muistua neidin mieleen. Avustajan piti siis vielä vähän avata Janelle pussin suuta.

Radan yhdessä "päädyssä" oli sylikäännön paikka kahdella aidalla. Sekin onnistui todella hyvin! Olen tosi tyytyväinen Janen edistymiseen. Toisen suoran päässä taas oli oikein kunnon "kieputuspaikka" Siinä tuli vähän ongelmia, kun koira olisi pitänyt ohjata pitkällä kaarella aitojen takaa. Neiti ei oikein osannut vielä lukea kuviota, kun vaihdoin kättä ohjatessa. En kyllä itsekään oikein osannut tehdä sitä tarpeeksi selkeästi. Radan lopussa hinkattiin vähän A:n kontaktia kosketusalustan kanssa. Kokeiltiin ihan koko estettä aluksi, mutta vauhti kiintyi aika hurjaksi ja Jane luisui alas kontaktilta. Sitten otettiin vaan alastulo-osuutta. Malttoihan se neiti sitten lopulta pysähtyä nätisti pylly kontaktilla. Minun piti vaan edelleen palkata edestä.Lopuksi koitettiin vielä rengasta niin, että juoksin vierestä. Se ei ensimmäisellä yrittämällä onnistunut, kun en näyttänyt kädellä tarpeeksi selkeästi. Toisella yrittämällä Jane meni hienosti renkaan läpi.

Harjoiteltiin myös pujottelua. Miten voikaan kehitystä tapahtua näin nopeasti! Mökillä juhannuksena treenatessa Jane ei osannut pujotella yhtään, viime viikolla se kyllä katsoi eteensä, mutta meni äärettömän hitaasti. Nyt Jane meni jo paljon reippaammin ja itsenäisesti kaikki 12 keppiä ja vielä moneen kertaan :) Itse omalla liikkeellä tsemppaamalla saan siihen ilmeisesti vauhtia (oma paikallaan polkeminen on vaan aika koomisen näköistä..). Nyt vähän ahnehdittiin, kun mentiin kaikkia 12 keppiä. Pitää torstaina ottaa taas vähän lyhempiä pätkiä ja laittaa vaikka namialusta palkaksi, jos sillä tulisi neitiin vielä enemmän vauhtia. Mutta tässä video Janen jo aika lupaavasta pujottelusta:



Jasukin harjoitteli pujottelua. Otin ohjauksia molemmilta puolilta ja sisääntuloja eri kulmista. Ei moittimista. Jasu meni tosi hienosti ja vauhdilla :) Lopuksi otettiin vielä pari puomin kontaktia oiken supernamipalkalla ja vielä palkaksi sai pujotellakin. Hyvin Jasu malttoi nyt pysähtyä ihan itsenäisesti. Jasu oli nyt oikein reipas temppuilemaan eikä haistellut yhtään. Kivaa!

Ei kommentteja: