torstai 5. kesäkuuta 2008

Viikon tokoiluja

Tässä juttua vähän menneen viikon tokoiluista. Ollaan otettu nyt treeneissä ihan kokonaisia avoimen luokan liikesarjoja. Lenkeillä ollaan aika ahkerasti kerrattu asioita Janen kanssa. Nyt se alkaa jopa erottaa liikkeestä seisomisen ja maahan menon toisistaan ;)

Seuraaminen taluttimessa/taluttimetta
Seuraaminen on kehittynyt huimasti tässä viime aikoina. Sitä ollaankin nyt treenailtu aika paljon. Nyt kokonainen seuraamiskuvio onnistuu jo oikein hyvin. Viime treeneissä Sami arpoi pisteiksi 9-9,5 :) Vielä tarvitsisi petrata vielä käännöksissä oikealle. Se on jotenkin itsellenikin tosi vaikeeta. Perusasennot jäävät edelleen välillä vähän hitaiksi ja taakse. Mutta niissäkin Jane on parantanut kovasti. Että oikein hyvällä mallilla on Janen seuraaminen. Olen jo nyt tosi tyytyväinen. Itsekin kävelen nyt reippaammin ja suht suoraan ;)


Liikkestä maahan meno
sujuu myös ihan ok. Itse maahanmenoliike saisi tapahtua rivakammin, mutta muuten liikkeessä ei ole moittimista. Makuuasennossa Jane kestää jo etäisyyttäkin oikein hyvin. Viimeksi vaan treeneissä Jane ei muistanut mitä istu-käsky liikkeen lopussa tarkoittaa :/ Mutta istuminen onkin vielä tytölle hieman vaikea liike. Niin helpolta kun se kuulostaakin. "Kaikki koirathan osaavat istua" ;)


Liikkeestä seisominen
Tämä liikehän oli vielä talvella Janen vahvimpia liikkeitä. Mutta nyt se on ehtinyt unohtaa seisomisen, kun ollaan treenailtu kaikkea muuta. Mutta ei ole neitiä paljon tarvinnut muistutella. Kyllä se nyt jo alkaa taas sujua. Kovin paljon etäisyyttä en ole vielä ottanut ja olen palkannut suoraan seisomisesta (en siis ole pyytänyt vielä istumaan liikeen lopuksi), että seisominen vahvistuisi. Mutta neiti on esittänyt viime aikoina semmoisia kunnon "seisoja-seisontoja" toinen etutassu ilmassa :D Hmm..


Paikkamakuu
Tätä vaan pitäisi koko ajan treenata ja treenata. Viimeksi Jane otti häiriötä viereisestä koirasta, joka lähti rivakkaasti liikkeelle kesken paikkamakuun.. Mutta osasi mennä kuitenkin itse makaamaan muutaman askeleen liikuttuaan. Mutta kun liike menee pilalle alusta, on suuri riski, että neiti nousee seisomaan uudestaankin. Siksi palkkasinkin sitä taas aika tiheään. Tämä on Janelle haastava liike. Makaamaan se jää mielellään, mutta 2 min on piiiitkä aika..


Luoksetulo
Luoksetuloon on nyt saatu lisää vauhtia :) Olen välillä palkannut Janea kivalla lelulla. Myös pihatreenit vanhempieni takapihalla kesken grillauksen (palkkana tietysti grillimakkaraa) sai Janen kiinnostumaan touhusta vähän enemmän ;) Nyt se jopa laukkaa nätisti luokse. Mutta perusasentoon tulossa on vielä parantamisen varaa. Ensinnäkin se tekee valtavan kaarroksen ja asento jää usein vähän eteen. Niin kuin tästäkin videosta näkyy:



Luoksetulossa on myös ongelmana se, että Jane ei malta istua paikoillaan odottamassa. Se menee tosi monesti makaamaan, jos kävelen siitä kovin kauas. Nyt olenkin ottanut luoksetuloa vain aika lyhyen matkan päästä ja käynyt välillä palkkaamassa Janen istumassa odottamisesta. Niin kuin jo aiemmin tuossa sanoin, neidillä on vähän vaikeuksia istumisen kanssa ;)


Noutamisen alkeet..
Viime treeneissä tuli puheeksi esineiden noutaminen. Yritin selittää Samille, että Jane ei osaa noutaa vielä esineitä. Siitäkös kouluttajamme sitten innostui ja jäätiin treenien jälkeen vielä noin tunniksi opettamaan Janelle noutamista. Aluksi Sami sai todeta, että neiti ei osaa tuoda esinettä käteen, vaikka kuinka käsi ojossa odottelisi. Janea kun ennemmin kiinnostaisi vaan painella lähimpään puskaan jyrsimään esine pieniksi palasiksi. Sitten päädyimmekin opettamaan Janea naksuttimen avulla. Se kyllä hoksaa heti (kosketuskepin takia), että esinettä pitää koskea. Mutta miten sen saisi koskemaan esineeseen hampailla?? Sami antoi ohjeeksi opettaa koira tarjoamaan ensin erilaisia vaihtoehtoja. Ensin vaikka ihan vaan palkata sitä nenällä koskemisesta. Sitten kun koira osaa koskea nenällä, vaihtaa koskeminen tassuun. Sitten siis naksauttaa ja palkkaa vain tassulla koskemisesta. Jne.. Jos koira missä vaiheessa vaan harjoitusta alkaa tarjota hampailla koskemista, siitä heti superpalkka.

Olen kyllä opettanut Janen koskemaan ja jopa nostamaan kapulan viime syksynä. Mutta neiti taitaa olla totaalisesti unohtanut koko asian. Kapulan kanssa harjoittelimme ennen tokokerhon treenien alkamista, joten päätin jättää kapulaharjoittelut kunnes joku asiantunteva neuvoo miten asia pitäisi oikeasti opettaa. Ihan oikein me oltiin sinänsä tehty. Kun tuolle neidille ei näköjään ole luontaista ollenkaan tuoda esineitä. Se siis on osannut nostaa kapulan maasta, mutta sitten tulikin se ongelma, että miten sen saisi tuomaan kapulan minulle. Vinkkejä? ;)

Ei kommentteja: