tiistai 17. kesäkuuta 2008

Janen agitreenejä ja yhteistreenit

Jane-tyttö kehittyy agilityssä. Viime viikolla harjoittelimme A-estettä, keinua, pujottelua ja pientä radanpätkää. Ensin menimme keinua. Se meni ihan ongelmitta. Hienosti neiti malttoi pysähtyä kontaktillekin kosketusalustan avulla. A:lla kosketusalustalle pysähtyminen olikin sitten vaikeampaa, koska vauhtia alkoi tulla vähän liikaa. Mutta kun menin itse vielä eteen antamaan namia, niin pylly ei ehtinyt pyörähtää pois kontaktilta. Otimme vain A:n loppuosaa, emme siis nousua ollenkaan, ettei vauhti tulisi liian kovaksi. Mutta niin varma kontakti jo alkaa olla ja myös neidin pysyminen läheisyydessäni, että se meni jo A:ta ilman hihnaa.

Pieni radanpätkä koostui kolmesta aidasta, jotka olivan vähän kaarella. Harjoituksessa oli tarkoitus saada koira irtoamaan, joten käytimme palkkana namialustaa. Ihan hienosti Jane meni, vaikka se pitää vielä aika lailla saattaa esteille. Mutta into on ainakin kova :D Myös pujottelussa on tapahtunut kovasti edistystä. Viime viikolla Jane pujotteli puolet kepeistä ihan itsenäisesti. Vielä se jää tosin vähän aina tuijottelemaan minua, mutta osaa mennä jo monta väliä peräjälkeen.

Tänään sitten kävin treenailemassa vapaassa ryhmässä molempien koirien kanssa. Jasun kanssa tehtiin 10 esteen rata. Lähinnä oli tarkoitus harjoitella Jasunkin kanssa kontakteja. Niitä tulikin harjoiteltua, sillä ohjasin pari kertaa aidalle vähän huonosti ja Jasu pääsi juoksemaan puomille. No, otettiin sitten ohjausmokani ihan kontaktiharjoituksen kannalta ja palkkasin Jasun pysähtymisestä. Hienosti se nyt malttoi taas odotella kontaktilla. Muuten radalla ei sitten ongelmia ollutkaan. Jasua tosin taisi vähän kyllästyttää homma, kun se ei ollut oikein ärinämurinatuulella. Päätinkin sitten lopettaa homman onnistuneeseen suoritukseen. Eiliset möllikisat taisivat ottaa aika koville.

Kyllä me myös pujoteltiin Jasun kanssa ja harjoiteltiin muutamia ohjauskuvioita parilla aidalla. Pujottelu meni nyt hienosti myös "väärältä puolelta" ohjaten. Hyvä Sasu :)

Jane treenaili sitten myös muutamaa aitaa. Aika jännä, kun neiti osaa lukea ohjausta ihan hienosti yhden aidan yli, mutta toinen pitää ohjata jo niin tarkasti, että melkein meinaa törmätä siivekkeeseen. No, aidat eivät kyllä olleet toisiinsa nähden ihan helpoimmassa kulmassa. Mutta kyllä se muutaman yrityksen jälkeen jo alkoi sujua. Pujottelu meni nyt Janelta vielä upeammin :) Se pujotteli kaikki 12 keppiä, wau! Vielä tosin aika hitaasti ja jääden välillä kysymään minulta, että "vieläkö mennään". Huomasin myös, että neiti on oppinut menemään yhden välin kun sanon "kepit". Eli siis jokaiseen väliin pitäisi sanoa "kepit". Se jää aina odottamaan seuraavaa käskyä. Tästä on nyt päästävä pois. Lopetinkin siis kepit-käskyn hokemisen ja sanoin sen vain silloin tällöin. Ihannehan tietysti olisi, ettei tarvitsisi kuin yhden käskyn. Mutta sen näkee sitten myöhemmin tarvitseeko Janelle hokea käskyä. Jasun pujotteluun ainakin tulee huisisti lisää vauhtia kun hokee "kepikepikepikepi".. Alkuvaiheessahan kyllä ei ehkä kannata tuollaista hokemista koiralle opettaa. Lopetan hokemisen siis Janen kanssa tähän. Piste :D

Lopuksi harjoittelimme vielä Janen kanssa puomia ja pientä radanpätkää. Aluksi otimme vaan puomin laskukontaktia, mutta sitten uskalsin jo kokeilla koko puomia. Jane meni upeasti ilman hihnaa ja pysähtyi nätisti kosketusalustalle :) Vielä menin sen eteen palkkaamaan, ettei se luisu sivusuuntaan, mutta tosi lupaavalta kyllä kontaktit vaikuttaa.

Pieni radanpätkä tuotti aluksi vaikeuksia, kun Jane ei meinannut haluta mennä kaarella olevaan putkeen. Rata siis oli sellainen, että aidalta putkeen ja toinen aita (niin vaativa siis ;)). Toiselle aidalle ohjaaminen tuotti myös vaikeuksia, kun en meinaa oikein muistaa aina näyttää Janelle loppuun asti. Mutta kun sain neidin lopulta menemään putkesta ja palkkasin Jasulle ostetulla repimislelulla, neitihän innostui oikein hommasta. Menihän se toinenkin aita sitten hienosti lopulta. Jännä juttu, kun repimislelu oli oikein kiinnostava, Janekin tarrasi siihen oikein kunnolla kiinni eikä meinannut irti päästää. Tämä muuttikin täysin käsitykseni Janesta kun olen luullut, ettei siitä saa ikinä lelussa roikkuvaa koiraa. Taisin olla väärässä :)

Ei kommentteja: