perjantai 6. kesäkuuta 2008

Tampereen kisa-analyysit

Tiistai-iltana huristelimme Tampreelle iltakisoihin. Olin ilmoittanut Jasun vaan yhdelle agiradalle, koska hyppäriltä sillä on jo nollatulos. Ei mennyt rata ihan huipusti tällä kertaa.. Tuloksen voitte nähdä videolta:



Oli virhe ottaa Jasu mukaan katselemaan meitä edeltäviä suorituksia. Se ehti bongata jotain tuomarin teltalta. Luultavasti suorittavien koirien hihnojen ees taas kuljettelu herätti Jasun mielenkiinnon. Se on kyllä niiiin uskomaton bongaamaan kaikki vähänkin leluja muistuttavat esineet..! No, siis heti ensimmäisen aidan jälkeen jätkä sitten päätti lähteä tarkastamaan tilanteen. En ollut tarpeeksi tarkkana, kun en edes aluksi huomannut, että Jasu lähti haahuilemaan. No, sain sen kuitenkin kutsuttua takaisin radalle ja jatkettiin matkaa. Puomille asti sain sen pysymään jotakuinkin mukana. Paitsi putken jälkeen Jasu meinasi lukea väärää aitaa. Se oli ihan oma kämmi. Olisi pitänyt varmistaa oikealle aidalle meno joko valssilla tai sitten pelkästään äänellä. Luultavasti en pitänyt ääntä ollenkaan Jasun ollessa putkessa, joten se ei tiennyt mihin suuntaan mennä.

Puomilla Jasu taas muisti bonganneensa jotain radan reunalta ja kävi taas tekemässä yhden kunniakierroksen.. Mutta päättäväisesti nyt vaan jatkettiin ja päästiin rata kuitenkin loppuun asti. Muuta huonoa radassa oli se, että käskyni olivat tosi epäselvät: sanoin paljon vääriä käskyjä ja vähintäänkin ne tulivat usein myöhässä. Myös Jasun puomin kontaktit olivat suorastaan surkeat. Toiselta kontaktilta Jasu karkasi kokonaan ja toinenkin luisui alas. Voi voi.. tähän pitäisi saada parannusta. Nyt ollaankin treenattu välillä treeneissa kosketusalustan kanssa. Se toimiin ainakin yksittäisillä kontaktiesteillä, mutta radalla en ole vielä sitä kokeillut.

Positiivista radassa oli taas Jasun hieno pujottelu ja rohkea suoritus keinulla. Omaan liikkumiseenkin olen ihan tyytyväinen. Vähän vielä sujuvuutta valsseihin, niin hyvin menee. Ainakin olen nyt oppinut näyttämään esteitä selkeämmin.

Eli siis tuloksena tällä kertaa Jasulle hylky (jos se ei tuosta jo selvinnyt ;)). Mutta vielä on edessä ensi viikolla Varkauden kisat. Sitten taidetaan pitää pieni luova tauko virallisista kisoista. Loppukesästä kyllä taas lisää.

Ei kommentteja: