sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Pieni toivon pilkahdus ja pohjanoteeraus

Tänään oltiin Jasun kanssa agilityn möllikisoissa Killerillä. Kesäkauden avaus :D Ilmoitin Jasun taas mölli- ja alokasluokkaan. Mölliluokan rata oli tosi lyhyt, vain 12 estettä. Silti radalle mahtui pari kinkkistä kohtaa. Videota ei tästä kisasta saatu, mutta tässä ratapiirros:



Lähdin itse juoksemaan aitojen vasenta puolta. Jasu jäi vähän haahuillen katselemaan lähtöpaikalla väärään suuntaan, mutta jaksoi kuitenkin keskittyä koko radan ajan suorittamiseen. Ensimmäisestä putkesta otin Jasun mukaan valssilla ja käänsin sen ihan turvallisesti puomille. Jasu myös malttoi nyt pysähtyä ihan nätisti puomin kontaktille. Sitten suuntasimme aidalle, mutta Jasu näkikin hämäyksenä radan vierellä olevat kepit ja lähti suuntaamaan niitä kohti. Sain sen kuitenkin käännytettyä A:lle. Tästä kämmistä saimme radan jälkeen neuvoja tulevalta kouluttajaltamme Maijulta. Rintama- ja kulkusuuntani oli ollut suoraan kepeille, joten ei ihmekään, että Jasu sinne yritti suunnata.

Seuraavilla kolmella esteellä onnistuin sitten saamaan hylyn aikaiseksi. Piirsin kuvaan vihreällä juoksulinjan, jota minun olisi pitänyt juosta. Juoksin kuitenkin punaista linjaa, joten Jasu taas näki jotain ihan muuta kuin olisi pitänyt, eli putken väärän pään. Tämänkin neuvon sain radan jälkeen Maijulta. Enpä osannut ajatellakaan asiaa rataan tutustumisessa, kun ei meille aikaisemmin ole oikeastaan kunnolla asiaa opetettu. Kaarto (eli ns. vekki) putken oikeaan päähän olisi pitänyt tehdä jo ennen 8. aitaa. Näin Jasulle olisi nähnyt jo etukäteen minne aidalta ponnistaa. Näin minä taas opin jotain uutta, jee.

Mutta hylystä huolimatta menimme radan loppuun asti. Lopussa ei sitten tullutkaan mitään sen kummempaa vastaan. Ainiin, A-esteen kontaktille Jasu ei nyt pysähtynyt. Se jäi vähän harmittamaan. Pitäisi saada pian treeneihin se kosketusalusta käyttöön.

Sitten se alokasluokan rata. En nyt jaksanut sitä piirtää, kun se oli niin pitkä ja monimutkainen. Jopa 21 estettä ja kepitkin mentiin kahteen kertaan. Kisoissahan niin pitkää rataa ei saisi olla eikä pujotteluakaan kuin kerran. Vähän jo aavistelin mitä tuleman pitää, kun mölliluokan palkinnot jaettiin ennen alokasluokkaa. Jasu on ihan hulluna palkintoihin ja bongasi tietty, että tosi moni koira kävi palkintoja pokkaamassa :D Niin ja niitä palkintojahan sitten lojui ympäri kentän reunoja.. Ensimmäisessä putkessa, joka oli neljäs este, huomasin ettei Jasu ollut oikein enää hallinnassani. Se lähti haistelemaan. Radan reunassa Jasu sitten bongasi kameralla kuvaavan miehen ja juoksi sen luo. Jasu siis luuli sitä Jereksi, koska Jere oli kentän toisella reunalla lähestulkoon samanlaisen kameran kanssa.. No, päästiin kuitenkin jatkamaan ja seuraavaksi Jasu sitten bongasikin yhden villakoiran mölliradalta voittaman lelun, joka lojui maassa. Menin hakemaan Jasun kantamalla pois, joten siitä viimeistään meidät hylättiin. Kokeiltiin kuitenkin vielä keppejä, mutta Jasun mielenkiinto oli tosissaan mennyttä. Se juoksi vielä palkintopöydän läheisyyteen, ilmeisesti helppojen palkintojen toivossa. Se siitä sitten. Eikun jätkä kainaloon ja boksiin miettimään tekosiaan.

Päivä oli tosi kuuma, eikä koirat ole vielä tottuneet tällaiseen helteeseen. Sen alkoi huomata viimeisillä radoilla, koska kunnon tuloksia ei tullut kovinkaan monelle. Sain vielä lisää neuvoja Maijulta. Nyt pitäisi hankkia paljon superkivoja leluja Jasulle, jotta sen mielenkiinto pysyisi minussa. Lelua voisi sitten pitää kisoissakin taskussa ja tiukan paikan tullen ottaa sen esille. Meillä on nyt kuulemma paljon tehokkaita treenejä tiedossa. Kyllä meistä kuulemma saa vielä timantin hiottua :D Mutta siihen ilmeisesti tarvitaan verta, hikeä ja kyyneleitä :D

Nyt on kyllä Jasu ilmoitettu ensimmäisiin ja toisiinkin virallisiin kisoihin. Ensimmäiset on viikon päästä ja toiset kahden viikon päästä. Kylläpä jo jännittää!! Kisat on tässä noin 1km päässä meiltä, että sen kauemmaksi ei uskaltauduttu vielä. Jos ne menee edes joten kuten, niin voisi katsella lisää kisoja sitten kesemmällä.

Vielä pieni kuvasarja jatkoksi:


kovaa mennään puomilla


A:llekin juostaan aika vauhdilla


kovaa käskytystä


alokasluokan rata meni sitten näin.. Jasu karkasi lelun luokse.


kumpaahan potuttaa enemmän?

Ei kommentteja: