tiistai 13. toukokuuta 2008

Tokotreeniä

Nyt kun meillä on vihdoin videokamera, niin otettiin nyt videota tokotreeneissäkin.

Ensin treenasi Jane istumista ja seisomista. Ideanahan siis oli, ettei etutassut liikkuisi paikoiltaan. Videosta näkyy, että tassut kyllä vielä liikkuu jonkin verran, mutta ainakin alussa neiti osaa kyllä tulla istumaan takaisin oikeaan paikkaan, vaikka vähän liikuskeleekin. Seisomisessa käytetään apuna kosketuskeppiä ja istumistakin vielä vähän harjoitellaan. Eli annan koiran ensin itse alkaa istumaan ja sanon käskyn vasta sitten. Vaikka videossa tuleekin kommenttia, että eikö Jane osaa vielä käskystä istua. Osaahan se, mutta ei niin nopeasti kuin haluaisin. Monesti saattaa tulla yksi tai kaksi peruutusaskelta ennen sitä istumista. Tämän takia sanon käskyn vasta sitten kun se on istahtamassa. Käskyt ei vaan oikein videolla kunnolla kuulu. Pitäisi varmaan alkaa sanomaan ne kovempaa siis ;)




Tässä vielä Jasun ja Jeren treeni. Hienoltahan sekin näyttää :) Jasukin on oppinut keskittymään itse tekemiseen. Itse olisin palkannut Jasun myös maahan menosta, mutta toimiihan se näinkin.




Paikkamakuu meni nyt Janen osalta taas vaihteeksi aika surkeasti. Jasu karkasi viereltä, niin sekin lähti hiippailemaan pois paikoiltaan. Sitten kun se kerran pääsee karkaamaan, ei se malta enää keskittyä. Siispä vein sen autoon mietiskelemään. Viikko sitten treeneissä taas homma meni paljon paremmin. Jane pysyi koko 2min paikoillaan. Kävin kyllä edelleen palkkaamassa sitä pari kertaa.

Ei kommentteja: