tiistai 20. toukokuuta 2008

ALO-liikkeitä

Eilen treenailtiin tokoharkoissa ihan kisanomaisesti puolet alokasluokan liikkeistä. Eli liikkeet suoritettiin putkeen, eikä välillä saanut palkata koiraa. Muut koirat olivat häiriönä kentän laidalla. Mutta ennen tätä kuitenkin otettiin alkuverryttelynä vähän kosketuskepin seuraamista. Tarkoitus oli "pyörittää" koiraa jalkojen ympäri ja kokeilla kepin kanssa perusasentoon houkuttelua. Janen kanssa kokeiltiin ensin, mutta olin ihan solmussa hihnan kanssa :D Neidillä kun on juoksut, niin en sitten viitsinyt päästää sitä irti. Jasun ja Jeren suoritus meni oikein hienosti. Tässä video:



Sitten niihin ALO-liikkeisiin. Janen kanssa homma meni jotakuinkin näin (saatiin oikein suuntaa-antavat, ehkä hieman puolueelliset, pisteetkin liikkeistä):

Luoksepäästävyys 8
Kaikki meni hyvin siihen asti, kun Sami-kouluttaja tuli ihan lähelle. Jane teki taas perinteiset ja ryntäsi tervehtimään. Kaikki ihmiset kun on sen mielestä niin ihania.. Jos palkkaan Janen, niin sitten se pysyy paikoillaan, mutta ilman namia ei vielä toivoakaan..


Paikkamakuu 0
Kyllä minua jännitti! Jane pysyi jo melkein 2 minuuttia paikoillaan, mutta sitten se lähti hiippailemaan minua kohti. Käskin sen uudelleen maahan ja malttoihan se sitten pysyäkin loppuun asti. No, ei siis vieläkään.. Mutta ei se ole kaukana.


Seuraaminen taluttimessa 9
Kontakti oli hyvä, mutta seuraamispaikka paikoin vähän väljä. Minun olisi pitänyt kävellä vähän reippaammin ja enemmän suoraan. Kolmesta perusasennosta pysähdyksissä yksi jäi melkein tekemättä ja yksi oli vähän laiska. Viimeinen onnistui hyvin.


Liikkeestä maahan meno 0
Jane seurasi hienosti ilman talutinta ja meni maahan, mutta ei kestänyt yhtään etäisyyttä. Komensin sen uudestaan ja vielä toisenkin kerran uudestaan. Sitten se malttoi jäädä makaamaan ilman erillistä paikka-käskyä. Kävelin parin-kolmen metrin päähän ja palasin takaisin. Neiti oli ihan hienosti maassa kunnes pyysin sen istumaan. Liikkeestä tulee vielä ihan hyvä pienellä treenauksella.


Luoksetulo 0
Jane jäi oikein nätisti paikoilleen istumaan ja kesti hyvin muutaman kymmenen metrin etäisyyttä. Kentän laidalle vaan sattui eksymään juuri joku lenkkeilijä, jota Jane jäi kyttäilemään. Sanoin sivulle-käskyn kuitenkin, vaikka Jane ei katsonut minua. Se meni kuuroille korville. Eikä neitiin tehonnut, vaikka sanoin käskyn monta kertaa. Sitten kun karjaisin oikein kunnolla: "Jane, sivu!", neiti lähti lönköttelemään hitaasti minua kohti. Siinä vaiheessa tajusin, että se ei ollut vieläkään kuullut käskyä, joten toistin sen vielä kerran. Sitten neitiin tuli vähän vauhtia ja se tuli luokseni. Tosin perusasento meni ihan päin prinkkalaa.. No, mutta pienellä treenauksella tämäkin saadaan kuntoon. Luoksetuloon pitäisi ehdottomasti saada lisää vauhtia, mutta etäisyyttä neiti tuntuu kestävän kuitenkin hyvin.


Pääosin olen ihan tyytyväinen Janen suoritukseen. Liikkeet ovat kaikki jotakuinkin kunnossa. Pienellä treenauksella ne saadaan kyllä yksittäisinä kuntoon ensi viikon epävirallisiin tokokisoihin. Mutta eri asia sitten muistaako neiti tehdä oikein kaikkien liikkeiden seassa ja vielä ilman namia.. Uskon, että tämänkertaista suoritusta haittasi vähän se, kun Janella on juoksut kohta pahimmillaan. Se on ollut aika huonolla tuulella viimeisimmät päivät, eikä näissäkään suorituksissa näkynyt semmoista yleistä Janen iloisuutta (luoksepäästävyyttä lukuunottamatta ;)). Ja harvoin Jane ottaa niin pahasti hiriötä ympärillä tapahtuvista asioita kuin nyt luoksetulossa kävi. Mutta juoksuilijalta minusta ihan hyviä suorituksia kuitenkin :)

Jasukin teki tietysti Jeren kanssa kaikki samat liikkeet. Kaikki taisivat mennä nollille, mutta luoksepäästävyydestä Jasu sai hienosti kympin! :D Mutta Jasu kyllä seurasi upeasti kontaktissa. Jere ei vaan oikein vaadi siltä saman lailla täydellisiä liikkeitä kuin minä Janelta. Tärkeintä, että Jasu saa kivaa tekemistä. Nyt se jaksaakin jo tokossa keskittyä itse hommaan, eikä haistele vaan koko ajan maata. Se on pääasia :)

Tänään treenattiin samoja liikkeitä lenkillä ja kaikki meni jo paremmin.

Ei kommentteja: