perjantai 9. toukokuuta 2008

Janen ekat jatko1-treenit

Janekin pääsi aloittamaan kesäagilitykauden. Olinkin jo innolla odottanut treenejä parin kuukauden treenitauon jälkeen. Janen kanssa treenaaminen olikin suorastaan rentouttavaa kaiken sen Jasun kanssa säätämisen lomassa. Neiti toimii kuin unelma! No, Jasu vaan on erilainen ohjattava. Jasun kanssa pitää toimia apinanraivolla, Janelle riittää tarkka ja palkitseva työ.

Harjoittelimme ekalla kerralla yksittäisinä esteinä rengasta ja A-estettä. A:lla otin nyt käyttöön heti alusta alkaen kosketusalustan. Olen opettanut Janen koskemaan siihen naksuttimen avulla. Nyt sitten aloimme yhdistämään sitä esteeseen. Otimme ihan vaan laskukontaktia, niin että Jane vaan nostettiin esteelle. Aluksi se pääsi vähän luistamaan alustan ohi. Sitten se muisti, että alustaan piti koskea, mutta kääntyi odottamaan minulta namia pylly harjalle päin. No, sitten vasta pienen luovan tauon jälkeen sain ajatuksen, että minunhan pitää olla aluksi palkkaamassa Janen edessä, ettei se käänny väärään suuntaan ottamaan minulta namia. Kokeilimme vielä muutaman kerran ja Jane pysähtyi oikein nätisti kontaktialustalle. Kuhan se oppii systeemin, niin voidaan kokeilla vauhdista. Ideanahan siis on, etten sano Janelle mitään käskyä, vaan se oppii pysähtymään ihan itse. Tästä tulee vielä tosi hyvä :) Puomilla alustaa voisi kyllä olla helpompi harjoitella aluksi, koska siinä vauhti ei ole niin kova.

Renkaalla oli vielä vähän ongelmia. Jane yritti lähestulkoon aina sukeltaa renkaan ali. Se oli hihnassa, joten alitusta ei sallittu. Kokeilimme kutsuhyppynä ja kouluttajamme ehdotuksesta myös namialustalla. Vähän olen namialustoja vastaan, mutta päätin kuitenkin kokeilla muiden mukana. Janella ne voisivat toimiakin. Jasulla ne eivät toimineet missään nimessä.

Sitten lopuksi pääsimme kokeilemaan parin esteen sarjoja. Ensin kokeilimme kahta aitaa, jotka sujuivat oikein hyvin. Tässäkin oli käytössä pari kertaa myös namialusta. Jane oli irti ja malttoi odottaa oikein nätisti lähtöpaikalla. Lopuksi vielä kokeilimme putkea ja aitaa. Siinäkään ei ollut Janella mitään ongelmia. Nyt jätimme namialustan pois ja palkkasin Janen itse. Ihan lopuksi vielä teimme vauhdikkaan putken ja palkkasin Janen sen suosikki pallolelulla. Sitten juostiin riahakkaasti autolle lelun kanssa. Kylläpä pikkuneiti oli innoissaan :D Olipa tosiaan rentouttavaa treenata Janen kanssa. Ihanan innokas tyttö! Tästä tulee vielä tosi hyvä :)

Ei kommentteja: