perjantai 9. toukokuuta 2008

Kesäkauden sateiset avaustreenit

Avattiin kesätreenikausi Jasun kanssa sateisessa säässä. Meillä on nyt mukavan reipas ryhmä ja ennen kaikkea asiantunteva kouluttaja. Maiju on mitä paras kouluttaja meille, koska hän itsekin treenailee russeleiden kanssa. Heti saatiinkin palautetta, että en ole tarpeeksi "terrieri" ohjaaja Jasulle. Enemmän vaan ärhäkkyyttä peliin, niin kyllä se siitä lähtee! ;) Kesätreenit tulevat Maijun tuntien olemaan varmasti hyvin ohjauspainotteisia. Ja niinhän se pitääkin ykkösluokan treeneissä ollakin.

Möllikisoista viisastuneena olin tunkenut taskut täyteen kaikenlaisia leluja. Löytyi vinkua, frisbeetä ja sukkaa, jonka sisällä oli pallo. Ja hurjasti nakinpaloja vielä. Sukkalelu oli Jasusta ehkä kaikkein kiinnostavin, jos vinkua ei lasketa. Yritin vähän innostaa jätkää aluksi sukalla. Hajumaailmasta pystyttiin irtautumaan hetkeksi, mutta jotenkin Jasu ei ole nyt ihan oma innokas itsensä.. Elänlääkärissä kun käytiin rokotuksilla torstaina, kaiken pitäisi kyllä päällipuolin olla ihan kunnossa. Mutta joku pieni kyllästyminen Jasulla on silti ilmassa..

No, se rata sitten. Tässä on ratapiirros:



Nyt sitten treenailtiin sellaista putki-puomi-källiä, minkä monet ryhmäläiset olivat todenneet vaikeaksi. Aluksi koira tuli ohjata putken kauempaan päähän, lähelle puomia. Maiju neuvoi, että pitää juosta aina suoraan kohti sitä päätä, mihin koira halutaan saada. Jos juoksee vinoon tai mutkittelee, koiralle tulee asia epäselväksi. Päätin kokeilla jättää Jasun istumaan ja mennä itse lähelle 11. aitaa. Siitä sitten lähdin juoksemaan kohti putken suuta. Tämä oli meille ihan uusi kuvio, joten saimme hinkata sitä tosi moneen kertaan. Aluksi vino juoksusuuntani (kuitenkin ihan oikeanlainen) sai Jasun juoksemaan toisen esteen ohi. Jasu on kuitenkin ilmeisesti niin hidas, että liikuin liian nopeasti siihen nähden ja työnsin sen ohi esteeltä. Varsinkin nyt sateessa Jasu oli todella hidas ja vähän epäkiinnostunut hommasta. Ja tämä epäkiinnostuneisuus taisi olla molemminpuolista. Pientä tuskastumista on nimittäin ilmassa minun osaltani..

No, päätimme sitten kokeilla toista ohjaustekniikkaa. Niin, että juoksisin aitojen vasenta puolta. Ennen putkea piti kuitenkin tehdä valssi, jolla samalla blokkaisin Jasun tien puomille. Homma meni muuten ihan ok, mutta nyt valssin takia Jasu sujahti putken väärään päähän. Eli ei valssiakaan siis. Sitten viimeisenä oljenkortena päätimme kokeilla sitä, että jätän Jasun ja tulen odottelemaan aitojen taa. Ensin oikealla kädellä kutsun Jasua luo ja alan liikkua kohti putkea vaihtaen samalla ohjaukseni vasempaan käteen. Se onnistui lopulta! Pääsimme aina pujotteluun asti, jonka jälkeen palkkasin Jasun, kun se jaksoi kuitenkin sen verran nyt keskittyä.

9. esteellä oli sitten kaksi ohjausvaihtoehtoa, joista molempia piti kokeilla. Tämä oli juuri se juttu, missä möllikisoissa kämmäsin. Eli putken oikeanpuoleiseen päähän ohjatessa piti tehdä vekki ennen aitaa (B-ohjaus kuvassa). Sitten taas kun ohjattiin vasempaan päähän juostiin vaan suoraan kohti putken vasenta päätä (A-ohjaus kuvassa). Aloitimme pujottelusta. Sain neuvon, että voisin vauhdittaa Jasun pujottelua liikkumalla itse rivakasti vierellä. Ei nyt varsinaisesti kovaa jättäen Jasun jälkeen, vaan "töpöttämällä jaloilla raivokkaasti" :D Se toimikin ihan hyvin. Ensin ohjasin Jasun putken vasempaan päähän. Siinehän se sujahti ihan oikein. Vielä koitettiin sitä putken vaikeampaa päätä. Vekki onnistui ihan ok, mutta jotenkin luovutin ohjauksessa, kun katsoin ettei Jasu menisikään putkeen. Sinne se kuitenkin meni kaikesta huolimatta. Tästä sain kommenttia, että aina ohjataan ja taistellaan loppuun saakka, eikä luovuteta!

Ohajukseni on ollut nyt vähän löysää makaroonia ja monet epäonnistumiset ja haahuilut vaikuttavat toimintaamme puolin ja toisin. Jännittää ihan älyttömästi, kun menin ilmoittamaan Jasun sunnuntain virallisiin kisoihin. Näillä viimeaikojen näytöillä saisimme varmaan olla ennemmin jossain jatko1-kurssilla varmaan.. Mutta nyt löysin Prismasta lelun, joka varmasti kiinnostaa Jasua. Pitää vielä käydä vähän hyppäämässä omilla aidoilla ja antaa palkaksi repiä mahtavaa lelua. Raportoin sitten, että miten kisat meni.

Ei kommentteja: