lauantai 24. toukokuuta 2008

Uusia ohjauskuvioita

Keskiviikon treeneissä opin pari uutta ohjauskuviota. Kouluttaja Maijua tuurasi tällä kertaa myöskin kokenut agilitaaja Tanja. Radassa oli pitkiä vientejä esteille ja pari mahdollisuutta ajautua putken väärään päähän. Päätin nyt rohkeasti vaan jatkaa samalla tsempillä kuin viime viikon kisoissa ja kokeilla rataa ilman palkkausta välillä. Jasu tuntuu nyt olevan taas hommassa mukana ja entinen ilo tekemiseen taitaa olla palannut, jes! :)



Radan alkupätkä meni ihan hienosti. Vähän olin kuulemma jäljessä 2.aidalla valssissa, joten Jasu pääsi tekemään vähän turhan suuren käännöksen. Toisen valssin tein sitten 4.aidan jälkeen, jotta pääsin blokkaamaan putken väärän pään. Jasu meni ihan upeasti oikein putkeen. Putken jälkeen vienti kepeille olikin sitten meille ihan uusi juttu. Tässä vaiheessa jouduttiin jäämään vähän hiomaan ohjausta. Päätin nyt treeneissä kokeilla keppien vaikeammalta puolelta (vasemmalta) ohjaamista. Se teki pujotteluun menon haastavaksi. Kisoissa olisin tietysti ottanut Jasun valssilla aidan jälkeen ja lähettänyt kepeille kulkien itse keppien oikeaa puolta. Nyt halusin treenata haastavampaa ohjausta, jossa koira vedetään ensin ensimmäistä keppiä kohti oikealla kädellä. Kepin takana sitten ohjaava käsi vaihdetaan vasempaan ja vedetään sillä koira ensimmäisestä keppivälistä.

Tätä me hinkattiin tosi monta kertaa. Aluksi kun kädet olivat ihan missä sattuu tai olin myöhässä ja ehtinyt jo vetää Jasun keppien ohi oikealla kädellä. Sitten kun vihdoin tajusin, että miten ohjaava käsi vaihdettiin, homma meni ihan hienosti. Palkkasin Jasun namilla, kun se meni ensimmäisen välin oikein (nami oli jo valmiina vasemmassa kädessäni). Siitä eteenpäin pujottelun jatkaminen oli sitten seuraava haaste. Kun kädet olivat valmiiksi alhaalla (Jasun nenän tasolla) lähdin sitten kävelemäänkin ihan kumarassa, kun Jasu pujotteli. Eipä siitä sitten tullut yhtään mitään. Jasu lopetti pujottelun, kun en osannut ohjata. Mutta nyt kun ensimmäinen väli oltiin saatu kuntoon, sovittiin, että minun tulee treenailla sitä ja pujottelun jatkamista rauhassa omalla ajalla. Nyt tehtiin vaan pujottelu niin, että lähetin Jasun kepeille normaalisti ja kuljin itse vasemmalla puolella. Se meni sentään ihan upeasti.

Tästä eteenpäin oli todella haastava kohta ohjata Jasu pitkällä kaarella ohi putken väärän pään kauimmaiseen päähän. Ensin omat askeleet menivät ihan sekaisin, mutta sain kuin sainkin Jasun oikeaan päähän putkea. Päätettiin ottaa kuvio vielä uudestaan ihan rauhassa aloittamalla siitä kohtaa missä kepit loppuu. Tanja neuvoi ottamaan namit molempiin käsiin ja juoksemaan kaaressa kohti putken keskiosaa selkä putkeen päin (keskiosaa, koska silloin koira näkisi parhaiten putken pään). Käsiä tietysti tuli pitää koiran nenän edessä ja käsky sanottiin vasta putken väärän pään jälkeen. Nyt ohjaus onnistui ja Jasu sai putken jälkeen namit molemmista käsistä ja uuden vetolelun retuutettavaksi. Hieno koira Sasu! Nyt se oli koko ajan kuulolla eikä haistellut maata. Tanjakin kehui, että minulla on aivan mahtava koira. Se oli mukava kuulla :)

Tiistaiaamuna käytiin muuten treenailemassa omilla esteillä agia vähän Annan ja Vienon kanssa. Jane-juoksuilijakin pääsi kokeilemaan taas kahta aitaa, putkea ja keppejä. Kaikki meni ihan hienosti. Aidoilla tosin tuli vähän esteen ohituksia, kun en aina meinaa muistaa, että Janea tulee ohjata vähän tarkemmin kuin Jasua. Mutta kepeillä on nyt tapahtunut edistystä! Jane osasi pujotella jo neljä keppiä hienosti ihan itse :) En näyttänyt siis sille mitään käsimerkkejä eikä se enää jäänyt odottelemaan pitkiksi aikaa palkkaa yhden välin pujoteltuaan. Hienoa! Nyt vaan olen tenhyt taas niin, että kuljen koko ajan itse keppien oikeaa puolta. Mutta luulen, että kun Jane hoksaa homman, voin siirtyä sitten keppien toiselle puolen. Hyvä Jane! Vielä luultavasti viikko treenitaukoa agista juoksujen takia, sitten voimme taas mennä innolla treeneihin.

Ei kommentteja: