sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Upeeta! Mahtavaa!

Tänään meillä oli Jasun kanssa toiset viralliset agikisat. Kyllä nyt jännitti viime viikonloppuisen surkean esityksen jälkeen vallan kamalasti ;) Yölläkin oli satanut lunta (!), joten ilma ei ollut nyt ihan mainioin. Mutta kaikesta huolimatta kisat menivät meidän osalta todella mahtavasti! Olin ilmoittanut Jasun yhdelle agilityradalle ja hyppikselle. Radat olivat nyt ihan mukavia, semmoisia meneviä, eikä niissä ollut juuri pahoja källejä. Nyt olin päättänyt, että mennään loppuun asti, vaikka tulisi hylkyjä.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Virheet tuli kepeillä ja puomilla. Ennen keppejä oli keinu. Jasu meni keinun aivan loistavasti! Siitä riemastuneena ohjaukseni kepeille taisi vähän herpaantua ;) Joten siinä tuli ensin kielto, kun Jasun meni ensimmäisen kepin väärältä puolen. Yritettiin uudestaan, mutta Jasu lopetti pujottelun kesken (en ole vielä keksinyt syytä, että miksi). Siitä tuli sitten virhe. Mutta kolmannella yrittämällä pujottelu onnistui ja jatkettiin matkaa vauhdikkaasti. Puomilla tuli sitten seuraava kämmi, kun liian kaarevalla ohjauksellani sain vedettyä Jasun puomin ohi. Puomin alastulokontaktilla Jasu ei harmillisesti jäänyt odottamaan, vaikka pyysin, mutta mitään kontaktin ylitystä ei sentään tullut. Muita virheitä radalla ei sitten tullutkaan ja pääsimme hienosti loppuun asti. Hyvä Jasu! Eli virhepisteitä radalta tuli 15 ja pikkaisen meni yliaikaa. Eli lopullinen tulos oli 15,18 ja sijoitus 8. Olen todella tyytyväinen! Tässä vielä video radasta:



Hyppyrata oli todella vauhdikas ja siinä oli pitkiä suoria. Totesin jo rataan tutustumisessa, että rata sopi meille oikein hyvin. Ja hyvinhän se menikin! Radalla vaikein kohta oli hieman vinoon asetetut kepit vauhdikkaan aitasuoran jälkeen. Otin kurvin varman päälle ja sain Jasun ohjattua oikein pujotteluun. Jasu pujotteli upeasti kaikki kepit kerralla. Hienoa! Keppien jälkeen minulla kyllä tuli pieni ohjausvirhe, kun oli tarkoitus ohjata Jasu aidalta valssilla putkeen. Unohdin valssin, mutta onneksi Jasu ei lukenut väärää putken suuta. Aidalle näyttökin siinä hötäkässä unohtui kokonaan. Loppuun asti pääsimme kuin pääsimmekin ilman virheitä, vaikka allekirjoittaneella meinasi kunto loppua kesken ;) Saatiin ensimmäinen nollatulos ykkösluokasta ja vielä todella nopealla ajalla! Sijoituimme mini-luokan ykkösiksi. Jee :) Kyllä tuntuu hienolta. Tässä vielä hyppykisan rata:



Tietysti aina korjattavaa löytyy, vaikka hyviä tuloksia tulikin. Ja varmaan asiantuntijat löytävät noista videoista paljonkin huomautettavaa. Päällimmäisenä tuli mieleen, että käskyt ovat usein edelleen myöhässä, mutta fyysinen ohjaus on kyllä parantunut kovasti viime aikoina. Omaa liikkumista lähinnä valsseissa pitäisi saada jouhevammaksi ja yleensäkin kuntoa paremmaksi. Otti aika koville juosta radalla, kun Jasu viilettää niin hirmuista kyytiä :D

Mutta kyllä se vaan niin hienolta tuntuu, kun koira toimii ja radat onnistuu. Taas pitkästä aikaa :) Nyt vaan sitten ilmoittautumaan uusiin kisoihin. Toisaalta mulla ei ole kyllä mikään kamala kiire vielä siirtyä kakkosluokkaan..

Tässä vielä fiilistelykuva palkintojenjaosta ;)


Ei kommentteja: