lauantai 1. marraskuuta 2008

Omatoimitreenit Kukkiksella

Käytiin tänään treenailemassa omalla ajalla vähän molempien koirien kanssa. Jerenkin sain houkuteltua mukaan, joten sain palkkausavun lisäksi myös videoita. Jee. Jane treenaili ensin. Aluksi otettiin lämmittelyksi pujottelua. Alla olevia videoita voi vaikka verrata kesäiseen pujotteluvideoon, joka löytyy täältä. Kehitystä on kyllä tapahtunut huimasti!

Tässä ohjattuna siltä "helpommalta" puolelta:




..ja tässä sitten käsiavusteisesti siltä "vaikeammalta":



Nuo oli kyllä ne parhaat toistot. Varmuutta suorituksiin siis vielä kaivataan. Välillä neiti innostuu vähän liikaa ja jättää jonkun välin tekemättä.

Sitten otettiin puomia. Ekaksi tehtiin muutama toisto, mutta neiti alkoi luistamaan kontaktilta ennen vapautuskäskyä. Välillä se huitaisi komeasti ohikin tai pylly putosi sivulta alas.. Voi voi.. Sitten mulla tuli ahaa-elämys, että ollaan tehty tosi paljon nyt toistoja niin, että ohjaan Janea puomin oikeaa puolta. Se on alkanut ennakoida namin suuntaa. Sittenpä kokeilimme toisinpäin ja homma toimi ihan mainiosti. Pitääkin muistaa pitää molemmat puolet treenissä tasapainoisesti.

Tässä pari huonoa toistoa:




..ja tässä sitten onnistunut toisto toisinpäin:



Otettiin myös rengasta ja keinua Janen kanssa, mutta niistä ei nyt ole videota, kun Jere oli avittamassa. Renkaalla Jere avitti palkkauksessa. Otettiin lähetyksiä yhden aidan takaa renkaalle, niin että nami tuli namialustalle. Jere otti alustan pois, jos Jane yritti mennä ohi. Ei se kyllä mennyt ohi kuin kerran. Tosi hyvin siis onnistui harjoitus :) Keinulla oli vähän jännitystä edelleen ilmassa. Mutta kun Janen palkkasi keinun laskeutuessa, homma meni ihan hyvin. Jere hiljensi keinun takaisinmenorämähdyksen, kun Jane oli jo pois keinulta. Sitä se vähän jänskäilee.

Sitten pääsi hommiin herra Jasu :) Ekaksi otettiin vähän pujottelua. Jere otti kellolla oikein aikaakin, että kauan Jasulta meni keppisarjan suorittamiseen. 3,7 sekuntia. Se on vielä aika paljon. Pitäisi saada Jasun tekniikkaa vähän hiottua.. Kun vaan tietäisi miten.. Edistystähän on kesästä tapahtunut, koska nyt voin ohjata molemmilta puolilta ja Jasu pujottelee silti ihan yhtä hyvin. Hups. Videolta vaan huomasin, että hypättiin vahingossa medi-muuria ;) Tältä se pujotteleminen nyt näyttää:




Sitten tehtiin kunnon kieputustreeniä, joka oli jo valmiina hallissa Tuijan, Annan ja Vertin jäljiltä (joita nähtiin hallin pihassa). En nyt tiedä tehtiinkö rata ihan samalla lailla kuin he, mutta ihan kiva treenipätkä siitä saatiin. Tärkeää tässä oli, ettei jättäisi koiraa selän taa. Rintamasuunalla oli siis suuri merkitys. Sitähän Jasu lukeekin kuin avointa kirjaa ja heti, jos kädet tai rintani osoitti jonnekin väärään suuntaan, Jasu suoritti väärin. No, eihän sitä siitä voinut syyttää tietenkään. Minuahan tässä koulutettiin. Muutamia säätötoistoja tuli alkuun, mutta lopussa homma näytti jo ihan hyvältä. Tässä vika onnistunut toisto, johon oli hyvä lopettaa:



Vähän kyllä vielä voisin hioa käsiäni vähän selkeämmiksi. Huidon ensin toisella ja sitten tajuan, että pitäisikin huitoa toisella :D Myös huvittavaa, että olen huomannut keksineeni ihan uusia käskyjä :D "Tähän" on nykyään "täh", "tule" on "tu", "takaa" on "ta"..jne.. Myös normaalit estekäskyt ovat lyhentyneet tai painottuneet. "Aita" on "ai", "puomi" on "PUOOmi", "putkeen" on "putKEEEN", "rengas" "RRRReng".. jne.. Hassuja.

Vielä otettiin Jasun kanssa A:takin. Jätkä vähän himmailee kyllä nyt liikaa alastulossa..




..ja keinua:



Sitten oli hyvä lopettaa. Se oli oikein mukava lauantaitreenisessio, vaikka tulikin sen jälkeen vähän vilu, kun mittari näytti jo melkein nollaa.

Ei kommentteja: