tiistai 4. marraskuuta 2008

Ärsytystä

Ääh, tänään ei oikein kulkenut treeneissä. En tajua miten olen nykyään niin ärsyyntynyt siellä. Ärsyttää kun Jasu haukkuu lähestulkoon koko ajan. Myös muut ryhmässä ovat aika meluisia, joten tämä kaikki saa minut ilmeisesti ärsyyntymään. Kun on jo valmiiksi ärsyyntynyt, niin ärsyttää sekin, jos ei saa tehdä itsenäistä treeniä rauhassa ilman, että joku toinen tulee siihen vähän niin kuin tielle. No, pitäisi varmaan tarkemmin kertoa muille mitä on itse tekemässä, ennen kuin ärsyyntyy.. Ärsynärsynärsyn.. ;)

No, tämmöistä treeniä tehtiin:




Ei mennyt nyt kovin loistokkaasti. Se taistelumeininki on nyt vähän kateissa. Alussa säädin aluksi jotain ihan kummallista. Perus takaaheitto kolmannella aidalla ja putkeen ohjaaminenkin oli vaikeaa. Mulle on vielä aika haastavaa tuommoisissa pyörityksissä pysyä kartalla, että missä se seuraava este on. Ohjasin Jasun kerran komeasti takaisin toiselle aidallekin, vaikka piti ohjata putkeen :D


No, se haastavin kohta minulle oli kuitenkin tuo 7. aita. Siihen aluksi kaavailin sitä twisteriä, mitä ollaan nyt paljon harjoiteltukin. Sillä olisin Jasun varmasti kisoissa ohjannut, mutta päätin nyt kokeilla pakkovalssia, jota kouluttajamme ehdotti. Ohjauskuvio lähti jo 5. aidalta, jossa koira oli tarkoitus tuupata jo hyvissä ajoin hyppäämään ja spurtata sitten itse kovaa vauhtia kohti 7. aidan oikeaa siivekettä (suoritussuunnasta katsottuna). Voi kamala mitä säätöä mun pakkovalssit oli! Tajusin taas, että enhän mä nyt enää muista edes miten se pakkovalssi tehdään! Niin ne vaan vielä unohtuu, kun en ole vähään aikaan tehnyt. Kaikki piti taas takoa päähän uudelleen :D No, tärkeää oli, etten tehnyt niin kuin ensin yritin, että menin ottamaan naama edellä Jasua vastaan kovasta vauhdista ja yritin kääntää siitä aidalle. Eipä onnistunut. Siis niin, että jäin siihen odottelemaan siivekkeen kulmalle sivuttain ja siitä molemmin käsin käännyin kohti aitaa ja väänsin samalla Jasun hyppäämään. Johan on vaikea selittää.. Mutta kuitenkin. Onnistuihan se jotenkuten lopulta.


Loppurata sujuin muuten ihan suht ok, mutta putkeen ohjaus oli vaikea. Siinäkin varmaan ohjasin vasemmalla kädellä, niin että rintamasuuntani osoitti ihan eri suuntaan. Oikealla kädellä Jasun olisi varmaan saanut putkeen suoraan. Tai en tiedä. Mutta näitä harjoitellaan kuulemma vielä.


Itsenäisesti harjoiteltiin pujottelua, niin että Jasu tuli aidalta avoimeen kulmaan. Niin, että ohjasin keppien vasemmalla puolella. Olipa se nyt jostain syystä kovin vaikeaa. Sillein se onnistui, että oikein vedin Jasun ekaan väliin, mutta itse Jasu ei nyt jostain syystä oikein osannut hakea. Joskus tämä sujui jo paremmin ihan itsenäisestikin. Vaikeeta miettiä, että miten kädet pitäisi olla, kun Jasua ohjaa oikeaan väliin. Olisi nyt vaan hyvä, että se oppisi itse hakemaan, niin en vaikeuttaisi sen menoa. Hankalaa.

Myös puomia harjoiteltiin pikku radalla. Hyvin Jasu malttaa nyt puomilla pysähtyä. Pystyin ottamaan jo vähän etumatkaakin. A:lla sillä oli radalla vielä vähän kovempi kiire. Ja keinuakin mentiin. Aika hitaasti, mutta ihan varmasti.

Ei kommentteja: