perjantai 29. elokuuta 2008

Kura-agia

Vaikka kesä onkin ollut sateinen, taisi olla ihan eka kerta kun kastuttiin Jasun kanssa ihan kunnolla. Paljon ei porukkaa paikalle ilmestynytkään, joten vedettiin ihan pikku harjoituspätkiä pienellä porukalla. Ekaa kertaa kouluttajana toimi nyt Tanja. Alkuun saatiin ihan kunnon selostus kisakoiran tankkauksesta, verryttelystä ja palauttelusta. Ihan oli opettavaista juttua. Tanja myös suositteli tilaamaan koirien palautus- ja nesteytysjauheita. Pitänee ehkä kokeilla sellaisia.

Ensin harjoittelimme irtoamista suoralla, jossa oli kaksi aitaa, putki ja aita. Tanja oli palkkaamassa Jasun superlelun kanssa. Vähän oli vaikeuksia saada jätkä pysymään paikoillaan, mutta onnistuin siinä kuitenkin. Tanjakin tuumi, että Jasu kävi aika kierroksilla, mutta ei nyt ihan sekopäänä ollut kuitenkaan. Lelusta kun tulee aina miljoona kertaa kiinnostavampi, kun se on jollain muulla. Ensin otimme ihan yhden esteen takaa, sittan kahden, kolmen ja lopulta koko sarjan. Hienostihan se Jasulta meni. Sitä kun ei tarvitse paljon lelulla houkutella ;)


Mutta seuraavaksi kokeilimmekin semmoista ihan uutta juttua, että suoraa ei mentykään loppuun asti. Koiralle oli siis tarkoitus kertoa, että käännytään, kun tullaan putkesta. Viimeistä aitaa siis ei nyt ollut tarkoitus suorittaa. Huh, varsin vaikeaa, mutta onnistuihan se jotenkuten, kun Tanja kertoi miten toimia. Jätimme Jasun lelun putken suun ulkopuolelle paluusuuntaan. Koiralle oli tarkoitus antaa huomio juuri putkeen mennessä. Huomion voi antaa, joko sanomalla koiran nimen tai käyttämällä esim. suhinaa, jos koira on semmoiseen tottunut. Meillä on ollut nimi käytössä, joten sanoin Jasun nimen sen sujahtaessa putkeen. Juuri putken ulostulolla sitten koiraa oli tarkoitus kutsua luokse lelua kohti. Ihan hyvin tämä meiltä onnistui, mutta käskyni olivat kuulemma vähän myöhässä. Kutsuin Jasua luoksekin liian myöhään. Kuitenkin olin tyytyväinen, kun harjoitus kuitenkin onnistui. Tätähän harjoitellaan vielä lisää.

Itsenäisesti harjoittelimme vielä samanlaista suoraa, jossa oli kolme aitaa. Taas lelun kanssa, mutta ilman apupalkkaajaa. Jasu on kyllä nyt huomattavasti paremmin hallittavissa tämmöisissä harjoituksissa kuin joskus aiemmin. Suorilla maahan jätetty lelupalkka toimii, kun jätkä malttaa jo pysyä paikoillaan. Hyvä!

A:ta harjoittelimme myös niin, että sen molemmin puolin on putki kaarella. Hyvin meni sekin ilman putkeen sujahtamisia. Hyvä Jasu! Kontaktillekin se nyt malttoi jäädä odottamaan ihan itsenäisesti. Keinuakin vähän harjoittelimme, mutta sen kontakti ei onnistunut niinkään hyvin. Kovasti Jasulla tuntuu olevan kiire alas keinulta. Pari kertaa se pääsi taas loikkaamaan alas vähän liian aikaisin. Minun pitäisi nyt saada itselleni semmoinen selkeä liikerata, että miten saan Jasun kisoissa menemään keinun rauhallisesti. Se saattaa onnistua, että menen Jasun eteen seisomaan naama siihen päin. Mutta pelkään, että jos teen niin kisoissa kovassa vauhdissa, Jasu kääntyy myös ja loikkaa keinulta alas.. Pitäs päästä treenailemaan keinua ihan rauhassa itsekseen, mutta kun mulla ei vielä ole sitä estekopin avainta.

Pujoteltiinkin vielä ja hyvin sujuu. Otin nyt oikein hankalista kulmista lähetyksiä molemmin puolin ja Jasu haki ekaan väliin oikein hienosti joka kerta :) Tanjakin katsoi kaikkien pujottelut molemmilta puolilta ohjattuina. Meillä ei Tanjankaan mielestä ole mitään ongelmaa siltä vaikeammalta puoleltakaan ohjaten. Ongelma on siis vaan mun pään sisässä, kun pitäisi siltä puolelta radalla ohjata. Saatiinkin nyt ohjeeksi ohjata vasemmalta puolelta joka kerta treeneissä vaikka se olisikin radan suunnittelunkin kannalta se hankalampi puoli. Ja kisoissakin vaan rohkeasti pitäisi siltä puolelta alkaa ohjaamaan. No, ei ehkä vielä ensi viikonloppuna, mutta viimeistään sitten kun päästään joskus 2-luokkaan ;)

Ei kommentteja: