perjantai 15. elokuuta 2008

Kisoihin valmistautuminen ja Janen treenit

Lauantaina on mulla ja Jasulla edessä iso koitos, kun lähdemme Kuopioon kisailemaan. Samana päivänä kokonaista kolme rataa. Saapa nähdä miten kuntomme kestää. Jasulla varmaan kestääkin, mutta itsestäni en ole niinkään varma ;) Tässä onkin nyt kovasti valmistauduttu kisoihin. Ehkä vähän huvittavaa näin alkeellisella tasolla, mutta aloitin Jasun kisatankkauksen Rauno Virran kisakoiran ruokintaohjeilla jo tiistaina. Eli proteiinia on nyt lisätty ruuassa, jotta Jasulla riittäisi energiaa rankkaan koitokseen. Tänään vielä annan illalla oikein kunnon proteiinipläjäyksen, jotta Jasulla olisi vire maksimissaan, kun aamulla starttaamme kisassa.

Jasu 2-lk ryhmä 14.8.2008



Eilen treenit ainakin meni ihan lupaavasti Jasun kanssa. En tiedä johtuiko ruokinnasta vai uudesta lelusta (joka oli suosikkivinkulelupallo sukan sisällä), mutta Jasulla oli ihan hirmuinen vauhti päällä. En meinannut perässä pysyä :D Jasu ei edes haistellut nyt radalla ollenkaan. Rata oli kyllä minulle vaikea ja kämmäilin muutamissa kohdissa aika paljon. Mutta uusia juttujahan tässä harjoiteltiinkin. Radan teemana oli suunnan muutokset jossain muualla kuin esteellä. Piirsinkin tuohon yllä olevaan ratapiirrokseen pari apuviivaa, mitkä kertovat linjaa, jolle koira oli tarkoitus saada. Heti esimerkiksi alussa, koiralla olisi suora linja putkeen, ellei sen liikerataa muutettaisi ensimmäisen aidan jälkeen puomille päin.

Alku meni meillä ihan hyvin. Ensimmäiset aidat piti ohjata vasemmalta puolelta, vaikka oikealtakin olisi periaatteessa voinut ohjata. Nyt kun oli tarkoitus harjoitella suunnan muutosta ekan aidan jälkeen. Tein sitten takaaleikkauksen ennen puomia. Ensimmäinen vaikea paikka oli niinkin helppo juttu, kuin kuudennen esteen (aita) takaa vienti. Tämmöisiä pyörityksiä pitäisi harjoitella enemmän Jasun kanssa. Seuraavaksi ongelmia tuotti kääntö 7.esteeltä toisen aidan kautta putkeen. Tässä oli tarkoitus kuljettaa koira ulkokautta kääntäen ennen 7.estettä suoralle linjalle (viiva kuvassa). En oikein onnistunut tässä, joten Jasu näki suoran putken ja sujahti sinne. Kolmas vaikea paikka oli esteillä 10-13. Vein Jasun aika tarkasti putkeen, vaikka tarkoitus olisi jo irrota koirasta enemmän. En ehtinyt ottamaan Jasua vastaan putkesta, kun menin liian pitkälle putken sisäänmenopäähän. Ensimmäisen radan jälkeen pidimme vähän taukoa ja menimme radalle taas hetken päästä uudelleen.

Toisella kerralla treenasimme vaikeat paikat kuntoon. 6. este ei oikeastaan enää ollut niin ongelmallinen, mutta 7.esteen jälkeen Jasu meni taas monta kertaa väärään putkeen. Tähän sain ohjeen, että oma rintamasuunta pitäisi olla oikealle putkelle päin. Ennen 7.estettä pitäisi siis kääntyä rajummin kohti kiemuraista putkea. Tein työtä käskettyä ja kääntö meni hyvin. Mutta onnistumisesta innostuneena unohdin kokonaan ohjata Jasun putkeen loppuun saakka ja vauhtini pysähtyi. Otettin vielä kerran uudestaan ja onnistuihan se lopulta.

Sitten junnasimme vielä esteitä 10-13. Kymmenennellä esteellä (aita) minun tuli olla vielä Jasun mukana, mutta sitten sen täytyi irrota jo putkeen. Tämä oli vaikeaa. Vaikka Jasulla oli nyt vauhtia, tässä tuntui jätkän vauhti vähän hiipuvan. Mutta tämä taisi ollakin meille molemmille ihan uudenlainen ohjauskuvio. Kun Jasu lopulta irtosi itse putkeen, ehdin ottamaan sen vastaan ja sain ohjattua aidalle. Sujuihan se lopulta!

Itsenäisesti harjoittelimme pujottelua ja yhdellä aidalla sylikäännöstä sekä ns. persjättöä eli jaakotusta. Pujottelu sujui oikein hyvin molemmilta puolilta ohjaten. Myös persjättö meni ihan ok. Sylikäännöksessä sen sijaan oli ongelmia. En liikkunut itse tarpeeksi, joten Jasu teki ihan liian suuren käännöksen. Tätä kyllä varmasti harjoitellaan vielä radalla.

Treenit oli aika rankat Jasulle. Loppuverryteltiinkin sitten oikein kunnolla ja laitoin sille takinkin päälle, ettei jumahduksia tulisi. Illalla vielä hierottiin lihakset kuntoon. Nyt saa jätkä lepäillä ihan rauhassa tämän päivän ennen kisoja.

Jane 2-lk ryhmä 13.8.2008


Janellakin oli taas vauhtia treeneissä keskiviikkona. Mietinkin, että vaikuttaisiko se, kun nyt ensimmäistä kertaa treenaamme kentällä niin, että samaan aikaan treenaa myös toinen ryhmä. Harjoittelimme taas valssia kahdella aidalla niin, että koira menee esteiden takaa. Tämä meni ihan ok, mutta muutaman kerran Jane vielä meni aitojen välistä. Aika tarkasti neitiä sai vielä aitojen yli viedä.


Pujottelu oli itsenäisenä treeninä myös. Edelleen homma sujui hyvin, niin kuin viime viikollakin. Kokeilin ohjata myös vasemmalta puolelta takaa leikaten. Ihan vain yhtä väliä otettiin niin. Ihan hyvin meni sekin. Keinua myös kokeilimme avustajien kanssa. Siinä Janella oli kamalasti vauhtia. Kerran jäin vähän jälkeen ja Jane pääsi putoamaan alas keinulta. Mutta eipä se paljon neitiä haitannut, uudelleen vaan piti päästä keinulle :D Myös rengas oli itsenäisenä esteenä. Taisi olla eka kerta, kun koitimme rengasta ihan yksinämme ja ilman hihnaa. Yllätyin ihan, miten hienosti Jane meni renkaan läpi! Kyllähän se toki muutaman kerran hyppäsi ohi, mutta lopuksi kokeilin jopa takaa lähetystä heittämällä namin perään. Jane osasi kuin osasikin mennä itse renkaasta! Hienoa!

Radanpätkällä harjoittelimme irtoamista. Rata oli suora: aita, okseri, aita ja suora putki. Kouluttaja Susanna oli palkkaamassa namilla putken jälkeen. Eipä ollut nyt mitään ongelmia Janella irtoamisen kanssa :D Hirmuinen oli vauhti ja kiire hakemaan namia. Jane hyppäsi oikein nätisti siivekkeiden välistä eivätkä rimatkaan lennelleet. Susanna kehui kovasti Janen tämän päiväistä suoritusta. Hieno tyttö :) Lopuksi otettiin vielä sama rata yhden aidan takaa ja väännettiin putki mutkalle. Koira piti ottaa aidan jälkeen haltuun ja ohjata putkeen. Tämäkin onnistui meiltä nyt oikein hyvin. Nyt oli taas Janella hyvä päivä :)

Ei kommentteja: