keskiviikko 20. elokuuta 2008

Prinsessalla vauhti päällä

Janella oli taas tänään agitreeneissä vauhti päällä. Jakson ekojen treenien esteiden ohi juoksenteleva minua tuijottava tyttönen tuntui olevan nyt tipotiessään. Jostain on kuoriutunut sulavaliikkeinen esteiden yli vauhdilla liitävä neitokainen :D Ainakin näin tällä kertaa. Homma ei enää vaikuta ollenkaan toivottomalta ;)

Tällä kertaa oli edelleen teemana irtoaminen. Ja siinä samalla myös takaaleikkaukset. Aluksi pelkkä ajatuskin tuntui aika haastavalta, mutta turhaan stressasin. Harjoitus sujui meiltä oikein mallikkaasti :)


Rata 1

Ensimmäinen rata oli kolmen aidan suora, 90-asteen kulmassa oleva putki ja sen jälkeen vielä yksi aita. Alku oli tarkoitus ohjata aitojen vasenta puolta ja tehdä sitten takaaleikkaus ennen putkea. Vähän aikaa piti mietiskellä miten neitiä olisi paras ohjata. Päädyin kokeilemaan koko rataa kerralla. Viime treenien perusteella putki kyllä vetäisi varmaan puoleensa. Mietin vaan lähinnä irtoaisiko Jane vielä sen jälkeen vikalle aidalle. Mutta ongelmia ei irtoamisen kanssa ollut. Itse asiassa ekan kerran ohjasin Janen kuitenkin toisen aidan ohi. Sen jälkeen Susanna-kouluttaja antoi ohjeita, miten näyttäisin Janelle selkeämmin liikkeelläni ja kädellä linjaa kohti putkea. Toisella yrittämällä homma onnistui jo tosi hyvin. Jane luki kaikki esteet oikein ja irtosi tosi hyvin, jopa viimeiselle esteelle. Koitin heittää sille superlelun (=vinkuva karvapatukka) palkkioksi, kun kentällä ei silloin vielä ollut toista ryhmää. Lentävä palkka ei vaan oikein toiminut, Jane paineli lelun kanssa lähimpään pusikkoon, juuri niin kuin olin ajatellutkin. Siispä pidin sitten seuraavan kerran lelun vain kädessäni. Sekin palkka kyllä toimi yhtä hyvin.

Rata 2


Toinen rata oli lähestulkoon samanlainen, mutta takaaleikkaus oli tarkoitus tehdä jo ensimmäisen aidan jälkeen. Susanna-kouluttaja oli aluksi palkkaamassa namilla toisen aidan jälkeen, jotta takaaleikkaukseni onnistuisi. Kun Jane oli saanut namin, oli tarkoitus jatkaa matkaa. Edelleen Jane irtosi tosi nätisti putkeen ja oikein loikkasi vikan aidan yli. Hienoa! Lopuksi kokeilimme vielä rataa ilman apupalkkaajaa. Sekin onnistui tosi hyvin. Pystyin oikomaan mutkaa ja ohjaamaan aika kaukaa - Janea ei enää tarvinnut ohjata putkelle asti, se osasi irrota sinne ihan itse. Kylläpä meno vauhdikkaan neidin kanssa tuntui mukavalta :) Kivaa, kun vähän hankalammatkin ohjauskuviot alkaa jo onnistua.

Jane oli koko ajan ihan supertäpinöissään suosikkilelustaan. Se on jo vähän sillä rajoilla, että neiti käy ylikierroksilla. Kun harjoittelimme pussia yksittäisenä esteenä, Jane ei meinannut millään malttaa pysyä paikoillaan. Se suoritti pussia itsekseen moneen kertaan ilman lupaa. Itse asiassa se kävi kerran suorittamassa varmaan parinkymmenen metrin päässä siintävän radalla olevan putkenkin, kun toinen ryhmäläinen oli siellä treenaamassa (hups!). No, ei näköjään neidillä taida tosiaan olla vaikeuksia erottaa esteitä (mitä mä oon oikein kuvitellut! ;)). Joskus on vaan aika haastavaa saada neiti pysymään paikoillaan odottamassa lähtölupaa. Jane osaakin oikein kunnon bordercollie-tyylisen lähdön :D Onkohan tuo omituinen otus russeli ollenkaan? ;)

Itsenäisinä esteinä harjoittelimme myös puomia, keinua ja pujottelua. Puomi meni nyt paremmin. Helpotin vähän alastuloa menemällä Janen edelle. Itse asiassa huomasin, että se pysähtyy ihan nätisti kosketusalustalle, kun olen sen edellä. Takana ollessani pysähtyminen on vaikeampaa ja neiti pyörähtää usein ympäri odottamaan namia. Ei tehdä tästä vielä liian vaikeaa.


Keinukin meni nyt ihan hyvin. Itse vähän sohlasin, mutta Jane malttoi nyt odottaa ihan nätisti. Vielä toki käytimme avustajaa apuna laskemassa keinua. Mutta mentiin jo ilman hihnaakin. Tosin vielä aika lailla pitäen neitiä namin kanssa kontrollissa ihan varuilta. Pujottelu edelleen ok. Vauhtia alkaa jo löytymään paikoin. Ensi kerralla otetaan lyhemmillä kepeillä ja koitetaan myös toiselta puolelta ohjausta.

Kouluttajamme taitaa olla ihan ihastunut reippaaseen Jane-tyttöön ;) On se kyllä mukava harrastuskaveri ja niin nopea oppimaan. Itsekin aina ihan yllättyy. Mentiin taas treeneihin polkupyörällä. Se oli semmoinen kiva yhteinen retki, vaikka vähän kastuttiinkin. Jasukin oli päässyt sillä aikaa ihan kunnon lenkille Jeren kanssa ja ostamaan pyörän varaosia kaupasta. Miesten juttuja ;)
Jasu ei pääsekään treeneihin huomenna, kun me lähdetään käymään Lahdessa ja Helsingissä. Mutta ensi viikolla taas sitten.

Ei kommentteja: