perjantai 8. elokuuta 2008

Kakkosten treenit

Uusi treenijakso ja uudet kujeet. Kujeita nyt riittikin ;) Jane treenaa nyt jatko2-ryhmässä ja Jasu 2-luokassa. Kakkosia siis molemmat ;) Molemmat ryhmät ovat oikein mukavia ja kouluttajat taitavia, joten oikein hyvältä vaikuttaa. Erityisesti 2-luokassa huomasi, että treenikamut ovat jo kokeneita harrastajia. Nopeasti saatiin rata yhteistoimin kasattua ja päästiin aloittamaan hyvissä ajoin :) Niin sitä pitääkin. Tässä nyt kootusti molempien koirien viikon treenit.

Jane jatko2-ryhmä 6.8.2008

Meillä oli ekalla kerralla ns. lähtötasotesti. Rata oli heti paljon vaikeampi, kuin mitä ollaan jatko1-ryhmässä tehty. Yritin sitä vähän piirtääkin, mutta en nyt oikein enää muista tarkalleen kaikkien aitojen paikkoja. Radalla oli ensin pitkä kolmen aidan suora ja sitten mentiin kaarella olevaan putkeen. Putken jälkeen tuli pari aitaa, joissa koira kiersi takaa. Päätin ohjata sen valssilla. Sitten mentiin taas kaarevaan putkeen ja loppusuora oli yksi aita ja pituus.


Janella oli taas "en irtoa mihinkään" -päivä. Vauhtia sillä oli kyllä ihan älyttömästi, mutta se ei osannut yhtään lukea aitoja. Juoksi vaan suoralla kaikkien ohi.. Voi tuska. Meinasi ihan usko loppua. Valssi sentään onnistui ihan hyvin ja neiti meni innolla putkeen. No, tämä oli taas näitä päiviä. Janen lähtötasoa voisi ehkä kuvailla sanoin: "Nopea koira, joka ei osaa lukea esteitä". Tältä pohjalta siis lähdetään.

Kepit sentään sujuivat tänään taas paremmin. Nyt pujottelussa oli jo vähän vauhtia ja neiti osasi katsoa eteensä. Hyvähyvä :) Eka väli oli vaan paikoin vähän hakusassa. Edelleen ohjaan vain oikealta puolelta. Aion tehdä Janen kanssa niin kuin Jasunkin. Ensin opetan toisen puolen kunnolla. Uskon, että toisenkin oppii sitten kun osaa jo pujotella. Niin Jasu on ainakin oppinut. Ykkösluokassa kun riittää ihan hyvin, että ohjaa vain siltä helpommalta puolelta. Jotkut voi olla eri mieltä, mutta minä ajattelen asian näin ;)

Mentiin myös puomia. Se meni nyt aika huonosti. Janella on sama ongelma taas kosketusalustan kanssa, mikä sillä on tokossakin. Se nimittäin pyörähtää odottamaan palkkiota minulta. Eli pylly pyörähtää alas kontaktilta. Etutassut pysyy kyllä ihan nätisti alustalla. Voi voi.. Mitähän tämän asian kanssa tekisin. Mietin jo, että opettaisin Janen koskemaan takajaloillaan toiseen alustaan, jonka voisin jättää ylemmäs kontaktille. Toimisikohan se..? Mutta aina vaan isompi homma sitten häivyttää alustat pois..

Jasu 2-lk ryhmä 7.8.2008

Jasun kanssa meillä oli treeneissä melkein kokopitkä 3-luokan rata. Kun kakkosten ryhmässä ollaan, tehdään 3-luokan ratoja.. Ykkösissä taidettiin tehdä myös 3-luokan ratoja :D Näin nämä Maijun treenit menee :D Ei ainakaan kisaradat sitten tunnu liian vaikeilta ;) Meillä on treeneissä semmoinen homma, että tehdään rataa ihan kilpailun omaisesti. Jos tulee virhe, niin korjataan niin kuin kisassa tekisi. Junnaamaan ei ekalla kierroksella jäädä. Toisella kierroksella on vasta lupa harjoitella ongelmakohtia. Jasun kanssa minulla on tosin lupa palkata sitä kesken rataa, että mielenkiinto hommaan säilyisi.


Tässä ratapiirros (ainakin ekat/viimeiset aidat saattaa olla kuvassa vähän väärissä kulmissa):

Jasu oli nyt taas jonkin verran haistelutuulella, mutta päätin nyt, että en hajoa siihen, vaan väännän sen radan läpi vaikka väkisin. Otin sen kutsuhyppynä ekan aidan takaa. Tästä sain palautetta, että tämmöisessä paikassa voisin lähteä koiran kanssa yhtä matkaa, mutta aidan takaa kumminkin juosten päin 2.aitaa. Tein nyt vähän liian ison kaarroksen ja se teki turhaa mutkaa Jasun juoksulinjaankin. Jasu haisteli aika paljon juostessaan renkaan ja suoran putken läpi mennessä. Putken jälkeen se lähtikin vähän seikkailemaan nenänsä kanssa, mutta sain sen kuitenkin kutsuttua takaisin radalle. Ohjasin viidennen aidan takaa ja jäin 5. ja 6. aidan väliin ohjaten Jasun 6. aidankin takaa. Tämä onnistui ihan hyvin. Sitten vaan päätin leikata 7. aidan vasemmalle puolelle. Tässä taisi oma vauhti vähän loppua, joten Jasunkin vauhti hidastui. Muutenkin lähetys 9. esteelle, putkeen, oli meille ihan uusi kulma, joten Jasua ei vetänyt mikään este tässä vaiheessa puoleensa. Sainkin ohjeen, että takaa leikaten 8. aidalle, olisi Jasu nähnyt renkaan, joka olisi voinut vetää sen verran, että vauhti olisi säilynyt. Putken jälkeen vauhtia sitten tuli taas lisää. Palkkasin Jasun 10. esteen, putken, jälkeen lelulla. Loppu meni ihan ok, mutta vauhti hidastui nyt 12. putkessa. Siellä ilmeisesti oli taas jotain hajuja. Voi tuota Jasun nenää..! Keinullekin mentiin ihan hienosti, vaikka huusin vahingossa ihan tosi kovaa käskyn "rengas!" Hyvä Jonna! ;)

Sitten pidettiin pieni tauko ja kokeiltiin rataa uudestaan. Nyt kokeiltiin niin, että tulisiko Jasuun vauhtia lisää, jos Maiju heittäisi sille lelun palkkioksi parissa kohtaa. Leluhan piti tietysti viedä Maijulle salaa, koska Jasu ei saanut huomata sitä. Ensimmäisen kerran pallo lensi toisen suoran putken jälkeen. Jasu kyllä jo ekan suoran jälkeen jäi ihmettelemään putken suulla seisovaa Maijua. Se on ihan uskomaton bongaamaan leluja! Mutta päästiin kuitenkin jatkamaan ja nyt vauhtia olikin paikoin ihan mukavasti. Pallohan se sieltä sitten lensi toisen putken jälkeen ja voi sitä riemua :D Sitten annoin salaa pallon taas Maijulle ja jatkettiin matkaa. Tällä kertaa Maiju meni palkkaamaan ennen keinua aidan okserin jälkeen. Jasuhan tietysti aavisti, että pallo on Maijulla ja 10. esteen, putken, jälkeen se kurvasi suoraan okserille.. Joo-o. Todettuaan, ettei pallo sitten ollutkaan siellä (kun eihän Maiju sitä tietenkään näyttänyt) se oli koko loppuradan "pallonetsimismoodissa", mutta vauhtia nyt kyllä oli ihan riittämiin. Ja siitä vauhdista pallo lensi taas palkkioksi. Lopuksi otettiin vielä suora ja loppuun pallopalkka. Keinu meni sitten ihan hienosti taas, vaikka oikeaa käskyä ei meinannut millään löytyä (mikä kumma siinä nyt oikein on..).

Näistä treeneistä opimme, että palkan pitää tulla vain ja ainoastaan minulta, muuten Jasu alkaa kisoissa bongaamaan kaikki ratahenkilöt. Ohan se jo ennenkin huomattu, mutta tulipa taas muistutuksena.. Ihan tyytyväinen kuitenkin olen treenirataan. Ei vaan pidä luovuttaa, vaikka Jasulla olisi muut jutut mielessä. Hyviä pätkiä siinä kuitenkin oli.

Keppejäkin treenailtiin omalla ajalla. Nyt on kuulemma viimeistään aika opettaa pujottelu vaikeammaltakin puolelta ohjattuna, jos sitä koira ei vielä osaa. Irrallisena esteenä pujottelu sujuu siltäkin puolelta Jasulla ihan hyvin. Otimme pari aitaakin siihen lisäksi, mutta ongelmia ei Jasulla ollut. Minulla vaan oikeastaan ohjatessa vähän vaikeammasta kulmasta. Omalla liikkeelläni sain Jasun menemään vähän ohi keppilinjasta. Mutta ei siinä mitään muuta, kuin että muistaa vaan tehdä pujotteluun menon mahdollisimman helpoksi. Kyllä jätkä muuten pujotella osaa.

Ei kommentteja: