maanantai 14. heinäkuuta 2008

Nollajahdissa Mikkelissä

Eka kunnon kisaviikonloppu takana Jasun kanssa. Ohjelmassa oli kolme agilityrataa Mikkelissä. Ainakin yhtä nollatulosta lähdin metsästämään. Eipä olisi voineet kisat paremmin alkaa, sillä nolla tuli jo heti ensimmäiseltä radalta :) Eikä ollut nolla kaukana toisella ja kolmannellakaan. Ihan huisin hieno kisaviikonloppu siis takana. Yhteispeli toimi Jasun kanssa nyt tosi hyvin ja paikoin ohjaaminen tuntui jopa helpolta. Kivaa!

Tässä analyysit ja videot meidän kolmesta radasta:


Mini-1 B-agilityrata: tulos O, aikavirhe -2,73, sijoitus 2



Ihan täydellinen ei tämä rata ollut, vaikka tuomari ei siinä virheitä huomannutkaan. Heti kolmannella aidalla olin vetää Jasun omalla liikkeelläni esteen ohi. Onneksi kuitenkin ehdin korjata ajoissa, ennen kuin Jasu ehti juosta siivekkeen ohi. Myös viimeisellä aidalla oli käydä sama juttu. Nyt opin sen, että loppusuoralla täytyy muistaa vaihtaa ohjauskättä, jos tuntuu siltä, että koira "imeytyy" oman liikkeen mukana viimeisen esteen ohi. Onneksi ei nyt käynyt kuitenkaan niin, vaan tulos oli puhdas nolla :)

Olimme tasapisteissä toisen koirakon kanssa, joten jouduimmekin yllättäen kisaamaan vielä voitosta uudestaan samalla radalla. Olin ehtinyt jo vaihtaa nappikset pois jalasta kumppareihin, joten ei auttanut muuta kuin juosta autolle vaihtamaan kenkiä. Keskittyminen siis oli aika herpaantunutta ennen radalle menoa. Kämmäsimme heti alussa, kun Jasu varasti lähdössä ja teki hylyn muistaakseni heti toisella aidalla. Lopetimme sitten leikin A-esteelle ja palkkasin Jasun pallolla. Ansaittu voitto shipperkelle, joka teki toisen nollatuloksen heti perään. Me oltiin sitten hyviä kakkosia Jasun kanssa :) Kaikenlaisiin yllätyksiin saa kisan jälkeenkin näköjään varautua.

Mini-1 C-agilityrata: tulos 5, aikavirhe -7.09, sijoitus 2



Sunnuntaiaamuna oli sitten meidän seuraava kisakoitos. Aamutuimaan meno oli aika hitaanlaista, mutta käskyt kyllä tuli hienosti ajallaan. Jasu luisti A:n ja keinun kontakteilta aika aikaisin, mutta virheitä ei tuomari kuitenkaan niistä antanut. Sitten ennen rengasta valssini oli vähän myöhässä ja Jasu kuittasi haukkumalla. Samoin kepeillä ohjaus ei ollut oikein napakkaa ja siitä saimme kiellon. Vähän oli ohjaaja näköjään kohmeessa aamutuimaan ;) Mutta ihan hyvä suoritus kumminkin ja aikahan oli tosi nopea, vaikka meno näyttikin aika jähmeältä.

Mini-1 D-agilityrata: tulos 11,69, aikavirhe 1,69, sijoitus 5



Viimeisellä radalla sanoisin itse nollan olleen lähempänä, vaikka tulos olikin huonompi kuin C-kisassa. Kaikin puolin ohjaukseni onnistui nyt tosi hyvin. Ainut virhe oikeastaan tuli ennen muuria, kun olin törmätä Jasuun. Sen olinkin jo kaavaillut ainoaksi vaaranpaikaksi rataan tutustuessa. Mutta voi hitsi, kun Jasu nyt päätti jämähtää keinulle. Juuri kun olin ennen meidän rataa kerinnyt sanoa, että kisoissa Jasu ei ole esittänyt minkäänlaista keinukammoa. Sain kuitenkin Jasun lopulta menemään keinun, mutta se otti vielä virheen kontaktilta. Ihan oikein meille, koska olen antanut sen hyppiä liian ylhäältä alas keinun kontakteilta. Samalla lailla se teki C-kisassakin.

Nyt siis otetaan keinu taas tehotreenaukseen ja alan opettaa Jasua pysähtymäänkin keinun lopussa. Aiemmin olen vain heittänyt lelua perään, kun olen saanut Jasun edes menemään keinun keskiosan yli vauhdilla. Nyt sen pitäisi osata jo kallistaa itse keinua ja juosta sille reippaasti. Siihen kun vaan lisätään hidastaminen lopussa, niin hyvä tulee. Kyllä Jasu sen varmaan oppii.

Mutta yhteenvetona viikonloppu meni meidän osalta kyllä aivan loistavasti :) Jasu sai mukaan kasan palkintoja: kolme ruusuketta, kaksi pokaalia, kamman, harjan ja (Jasun suosikit) kaksi kalkkunan kaulaa. Jasusta viikonlopussa parhaita asioita olivat uiminen joessa kisapaikan läheisyydessä, palkinnot ja tietty pieni hermoloma Janen seurasta ;) Suuri kiitos Annelle ja Vekku-nahkalle mukavasta matkaseurasta ja yöpaikan järkkäämisestä! Loppukesän tavoitteeksi meille tuli nyt viimeisen ykkösluokan nollan metsästys. Olisi kiva kisata sitten ensi kesänä jo seuraavassa luokassa.


Herra Sasu ja palkinnot

Ei kommentteja: