perjantai 4. heinäkuuta 2008

Open class -kisarata 1lk treeneissä + Janen treenailuja

Keskiviikkona 1lk treeneissä Jasun kanssa harjoiteltiin tulevan viikonlopun Agirodun Open class -kisarataa. Homman nimihän on se, että tuossa kyseisessä kisassa ilmoitetaan rata jo etukäteen. Mehän emme tosin ole kisaan osallistumassa, mutta osa meidän ryhmäläisistä oli. Me mennän Agirotuun vain epäviralliseen joukkuekisaan. Oli kyllä oikein mielenkiintoista treenata tuota rataa ja ilokseni treenit onnistuivat tällä kertaa Jasun kanssa oikein mukavasti :)

Alla piirros kisaradasta. En onnistunut löytämään rataa netistä, joten piirsin sen itse. Se nyt on piirretty vähän sinnepäin. Oikeasti okserin tilalla olisi pitänyt olla ilmeisesti muuri ja aluksi treenasimme niin, että A-esteen tilalla oli keinu, joka helpotti hommaa huomattavasti. Koiralla kun ei silloin ollut houkutusta juosta putken sijaan A:lle. Ensimmäinen putki oli vapaavalintainen, eli sai valita ihan kumman vaan putken pään. Valitsin sen, mihin olen merkinnyt numeron 7.



Menimme Jasun kanssa radan semmoisissa pätkissä, että palkkasin sen ensimmäisen putken jälkeen ja ennen A:ta. Jasu oli oikein mukavasti koko ajan kuulolla, eikä haistellut nyt yhtään :) Vähän ehkä laiskan oloinen se kyllä paikoin oli, mutta se saattoi johtua kuumuudestakin. Aloitin radan niin, että menin toisen aidan Jasuun nähden kauimmaisen siivekkeen luo odottamaan ja kutsuin koiraa. Ekan kerran meinasin vähän törmätä siinä Jasuun. Maiju neuvoi, että olisi parempi aloittaa niin, että lähden selkä kohti 2. estettä ja käännyn koiraa kutsuttaessa samalla voimakkaasti. Se työntäisi paremmin koiraa kohti kolmatta aitaa emmekä törmäisi toisiimme. Jasu haki hyvin oikean putkenpään. Otin sen valssilla neljänneltä aidalta. Myös seuraavan putken pää löytyi hyvin. Täytyi vain muistaa omalla liikkumissuunnalla kertoa, että sinne päin oltiin menossa.

Palkkasin Jasun lelulla ja jatkettiin taas matkaa. Seuraava pieni pysähdys oli puomin kontaktilla. Hienosti Jasu nyt malttoi pysähtyä ja siitä se sai oikein monta namia. Myös pujotteluun meno avoimesta kulmasta onnistui hienosti. Kuljin keppien oikeaa puolta ja näytin ekan välin Jasulle oikealla kädellä. Hienosti Jasu jatkoi siitä itsenäisesti. Myös seuraavan käännöksen ohjasin oikealla kädellä, niin että samalla valssasin aitasuoran vasemmalle puolelle. Valssin tein myös okserin jälkeen ja ennen A-estettä. Okserin jälkeisestä valssista sain kommenttia, että sen pitäisi suuntautua enemmän kohti 16. aitaa. Muuten koiralla voisi olla houkutus juosta puomille. Palkkasin sitten Jasun taas lelulla 16. esteen jälkeen.

Ekalla kierroksella A-esteen tilalla meillä oli vielä keinu. Jasu himmaili vähän ensin, mutta juoksi sitten kovaa ihan keinun loppuun asti. Ihan hienosti se kuitenkin nyt osasi pysähtyä itse loppuun eikä näyttänyt säikähtävän tärähdystäkään. Hienoa! Loppusuora meni sitten ihan ilman ongelmia.

Saimme välissä vähän harjoitella A-estettä itsenäisesti. Jasu pysähtyi nyt todella hienosti kontaktille (etutassut maassa) ihan itse :) Nyt näyttää siltä, että kontaktiesteistä on tullut entistä mukavampia, koska niillä saa aina hirveästi herkkuja. Jasu oikein vänkäsi vielä hihnassakin, että pitäisi päästä A:lle kiipeämään :D

Lopuksi koitimme vielä rataa uudestaan. Nyt keinu oltiin viety pois radalta, koska saimme A-esteen käyttöön toiselta ryhmältä. Nyt Jasulla olikin kova houkutus juosta putken suun sijaan A:lle. Se teki sen toki aluksi pari kertaa, koska ohjasin väärin ja kontakti oli nyt niin houkutteleva. Kävin kuitenkin aina palkkaamassa hienosta kontaktista ja yritettiin radan alkupätkää uudelleen. Maiju antoi neuvon, että valssin neljännen aidan jälkeen pitäisi suuntautua kohti putken väärää päätä (siis samalla blokaten sen kulkureitin), niin Jasu menisi A:n sijaan oikeaan päähän putkea. Kokeilin, mutta käännyinkin aluksi liikaa putken suun ohi, joten Jasulle tuli suora linja putken väärään päähän. Otettiin vielä uudestaan ja nyt ohjauskuvio onnistui. Tuntui aika uskomattomalta, että se piti ohjata niin!

Sitten loppuradalla ei ollutkaan enää ongelmia. Palkkasin taas Jasua pari kertaa niin kuin edelliselläkin kerralla. Nyt okserin jälkeinen valssikin onnistui jo paremmin. Maiju kehui kovasti Jasun keskittymistä tällä kertaa ja sanoi, että kontakteissa on nyt tullut paljon parannusta. Tästä on hyvä mennä sunnuntain kisoihin :)

Jane treenasi eilen pientä rataa, muuria, puomia ja rengasta. Ensin menimme radalle. Se meni suorastaan surkeasti. Tämä oli pisin rata mitä meillä on jatko1-kurssilla ollut. Siinä oli muistaakseni 6 aitaa ja putki. Ensin Jane ei meinannut mennä putkeen. Jouduimme tekemään radan ihan kaksi estettä kerrallaan, koska Jane ei taas halunnut irrota yhtään seuraavalle esteelle. Kouluttaja oli apuna palkkaamassa. Puuh. Se nyt oli taas semmoinen päivä.

Muuri meni hienosti samoin renkaalla on tapahtunut vähän edistystä. Renkaalle tosin pitää vielä viedä aika lailla nenästä vetäen. Muurilla kokeilin jo suorittamista vähän eri kulmista ja irtoamista. Siinä taas Janella ei ollut ongelmia hypätä estettä edeltä niin, että itse tulin perästä. Jännä juttu.

Puomi menee vaan koko ajan paremmin :) Mentiin ilman hihnaa ja koko estettä. Nyt kokeiltiin niin, että itse jäin himmailemaan taakse ja Jane meni edeltä kontaktille. Kouluttaja palkkasi Janen ennen minua. Se meni todella hyvin. Ajattelin, että voisin sitten jonkin ajan päästä kokeilla niin, että Jane saa namin namialustalta, joka on vähän kauempana. Ensin pitää pysähtyä kontaktille ja sitten vasta saa juosta namialustalle. Mutta pysähtymistä pitää vahvistaa ensin.

Ei kommentteja: