torstai 17. heinäkuuta 2008

Jasun agitreenejä

Tässä kahden viimeisen viikon 1-luokan treenit. Nyt ollaan menty Jasun kanssa treeneihin pyörällä. Jasu matkustaa oikein mielellään tarakkaan kiinni viritetyssä korissa. Treenipaikan lähistöllä pääsee juoksentelemaankin pyörän perässä, mutta Jasu vaan mieluummin ottaisi kyytiä korissa :D Hassu poika. Janekin pääsee tänään kokeilemaan korissa pyöräilyä. Kyllä sen sai ainakin eilen istutettua koriin kotosalla. Saapa nähdä miten neiti malttaa paikoillaan istua monen kilometrin matkan Kuokkalasta Killerille.

Kesätreenit loppuu jo kohta ja siirrymme syysjaksolle. Jasun olen ilmoittanut nyt 2-luokan ryhmään (kahdella nollatuloksella se onkin jo oikeutettu menemään sinne) ja Jane puolestaan jatkaa opiskelua jatko2-ryhmässä. Jos meille nyt treenipaikat liikenee. Toivottavasti.

Treenit 9.7.2008



Tässä treenissä heti alussa oli haasteena saada koira menemään puomille houkuttelevan putken sijaan. Tähän kikkana oli jättää koira 1.esteen taakse ja ottaa kutsuhyppynä kaksi ensimmäistä aitaa. Kun koira lähestyi toista aitaa, oman liikken tuli alkaa suuntautua kohti putken oikeaa suuta. Niin samalla oma liike blokkasi putken oikeanpuoleisen suun, eikä ainakaan kertonut koiralle putken vasenta suuta. Otin Jasun ohjaavalla kädellä vastaan vielä rintamasuunta puomille päin. Vaikka ohjaus ehkä kuulostaa vaikealta, mutta hyvinhän se meiltä meni ja Jasu luki ihan oikein puomia eikä mennyt putkeen.

Puomin jälkeen tein valssin ja ohjasin Jasun 4.aidalle vasenta puolta. Tässä oli toinen putkiansa, jonka selvitimme hyvin vahvalla vedolla molemmin käsin aidan jälkeen kohti oikeaa putken suuta. Hyvin meni :) Sitten putken jälkeen tuli meille ihan uusi ohjauskuvio. Nimittäin ekan kerran harjoittelimme ohjausta toisen esteen takaa. Kuudennelta aidalta oli tarkoitus ohjata seitsemännelle niin, että juoksen itse 4.aidan takaa. Ensin koira taas ns. "tuupattiin" kuudennelle aidalle ja sitten sai juosta nopeasti aina seitsemännelle asti. Tämä onnistui ensiyrittämällä ainakin ihan hyvin. Jasu ei lukenut puomia eika 4.aitaa. Takaaleikkaus kepeillä ei ollut ihan sujuva, joten sen takia otimme kohdan myöhemmin vielä uudestaan.

Radan loppu olikin sitten aikamoista juoksemista ja se meni ihan ongelmitta. Vauhtia vaan saisi Jasuun saada vähän lisää. Lopuksi harjoittelimme vielä uudestaan takaaleikkausta kepeille ja aitoja sitä ennen. Nyt sain Jasun menemään puomillekin kerran, kun tuuppasin sen liian rajusti ja pitkään 6.aidalle. Mutta pian saimme jo takaaleikkauksen ja "tuuppauksen" kuntoon :) Sitten harjoittelimme vielä vähän loppusuoraa ja palkkasin Jasun kivalla lelulla spurttaamisen jälkeen. Tulihan jätkään vähän vauhtia, vaikka se kerran törmäsikin aika pahannäköisesti renkaaseen ja teki komean voltin. No, onneksi ei jätkää paljon törmäys haitannut.

Treenit 16.7.2008



Treenien teemana oli irtoaminen ja erilaiset pujottelukulmat. Irtoamista harjoittelimme kahdella eri radalla. Mustilla numeroilla olen merkinnyt ensimmäisen radan ja punaisilla toisen. Koiran kanssa piti lähteä suunnilleen yhtä matkaa. Ohjasin Jasua ensin aitojen oikeaa puolta ja tein takaaleikkauksen neljännellä aidalla. Siinä Jasu jäi paikoin vähän pyörimään eikä nähnyt putkea. Joten varmistaen se olisi hyvä ollut ohjata vielä aika lähelle putken suuta ja sitten peruuttanut ottamaan vastaan putkesta 6.aidan taakse. Takaisin päin meno sujui vauhdikkaammin. Juoksin aitojen oikeaa puolta.

Samoin kuin ekalla radalla myös toisella Jasu meni putken suuntaan vähän hitaanlaisesti, mutta tuli takaisin aika vauhdilla. Luulen, että tämä johtui ihan taas kentän hajumaailmasta. Oikeaan putken päähän Jasun saa kyllä menemään helposti kertomalla vain suunnan omalla rintamasuunnalla. Siinä siis ei ollut juurikaan ongelmia. Kouluttajatuurajamme sanoi, että Jasu kyllä kuuntelee hyvin ja vauhtimme riittää ainakin oikein hyvin ykkösluokassa. Kiva, että Jasu oli taas tänään kuuliaisella tuulella :)

Erilaiset keppikulmat tuottivat vaikeuksia erityisesti minulle. Jasu pitää vielä aika lailla saattaa keppien ekaan väliin kulman ollessa vaikea. Käsieni oikea asettelu tuottikin aluksi ongelmia. Mutta sitten kun tajusin, millä kädellä vien kepeille ja millä vedän ekasta välistä, homma meni ihan hyvin. Jasulle tuotti vielä vähän vaikeuksia pujotella niin, että kuljin keppien vasenta puolta. Mutta huomasin, että kääntymällä enemmän Jasuun päin se ei jättänyt keppejä väliin. Vähän varmistusta siis vielä tarvitaan ainakin vaikeista kulmista vietäessä.

Keinukin päästiin menemään muutaman kerran. Nyt otettiin sitten sitä pysähdystä loppuun. Hyvin meni :) Mikkelin kisoista ei siis ilmeisesti jäänyt keinukammoa.

Ei kommentteja: