torstai 22. marraskuuta 2007

Sivulle... ja seuraa

Onhan siitä maanantaista jo muutama päivä vierähtänyt, kun oltiin tokoharkoissa Janen kanssa. Viikon teemana meillä on nyt seuraamisen alkeet. Ei oikeastaan saatu juuri uutta oppia seuraamisen harjoitteluun. Kouluttaja-Samin mielestä olimme harjoitelleet ihan hyvällä tavalla. Eli palkkaan koiraa siitä, kun se kävellessään katsoo minua silmiin. Jane kävelee jo ihan nätisti kontaktissa vierellä, mutta välimatka on usein liian suuri. Myös liikkeelle lähtö tuottaa vaikeuksia. Yksi tyyli opettaa tiivistä seuraamista olisi käyttää pitkää namipalaa (esim. ohutta makkarasoiroa tai juustoa), jota ujutetaan koiran suuhun vasemman polven kohdalta. Ajattelin, että sitäkin taktiikkaa voisi kokeilla vähän väliä, jotta saisi Janen liikkumaan herkemmin. Seuraaminen vaatii ennen kaikkea vaan kovasti toistoja ja aluksi lyhyitä sellaisia.

Emme kyllä ole hirveästi vielä tällä viikolla seuraamista harjoitelleet. Olen vielä lähinnä keskittynyt perusasentoon tulemiseen. Kun perusasento on hyvä, voi alkaa seuraava liike, eli seuraaminen. Nyt Jane alkaa jo tulla itse ilman käsimerkkiä perusasentoon. Tai se ainakin tietää mihin suuntaan pitää liikkua, mutta loppusilaus, eli kauniisti sivulle istuminen, jää usein vielä pois. Olen kuitenkin antanut palkan Janelle, vaikka asento jäisi vielä aika väljäksi. Tärkeintä nyt on, että se ymmärtää mitä "sivu"-käskyn kuullessaan pitää tehdä. Asennon hienosäätöä ehtii hioa myöhemminkin. Tehtävää vaan pitää alkaa vaikeuttaa asteittain ja vaatia Janelta enemmän.

Tänään meillä oli itse asiassa viikon toiset tokoharkat. Torstaisin Jytke järjestää jäsenilleen ylimääräisen koulutuskerran, jonne ovat kaikki tervetulleita koiran tasosta huolimatta. Siellä saa sitten hioa haluamaansa liikettä, jota muut sitten kommentoi ja antaa vinkkejä. Tosi hieno juttu siis. Paikalla oli muutama koira, jotka olivat jo kilpailleet tai kilpailutasolla. Koirien suoritusten katsominen oli tosi opettavaista, koska toko on minulle lajina aika uusi. Vähän suorastaan nolotti niiden hyvien koirien rinnalla esittää meidän alkeellisia sivulletuloja, mutta hyvin kannustavaa palautetta sain porukalta :) Muutkin olivat sitä mieltä, että ollaan tässä parin viikon aikana edistytty, kun Jane tulee lähestulkoon oikein sivulle ilman käsimerkkiä. Märkä kenttä oli Janen mielestä vaan tosi ällöttävä, eikä siihen olisi halunnut pyllyä laskea. Muutenkin ilma oli aika inhottava, joten neiti ei ollut tänään ihan parhaalla treenituulella. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa..

Ei kommentteja: