keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Maaa....han

Maanantaina harjoittelimme Janen kanssa tokoharkoissa maahan menoa. Harjoitus oli oikeastaan koiran kannalta erittäin lyhyt ja ytimekäs: koira ulos autosta, n. 10 m liikettä jonkinlaisessa kontaktissa kentälle, 5 maahan menoa ja koira takaisin autoon. Muut katselivat ja kommentoivat suorituksia. Maahanmeno on alkanut sujua meillä kotona ihan hyvin, joten oletin, että Jane osaa mennä maahan käskystä. Luminen kenttä ei ollutkaan niin mukava paikka heittää mahalleen ja muutenkin neiti vaikutti siltä, ettei olisi käskyä ikinä kuullutkaan. Se hivuttautui hieman matalammaksi, mutta ei halunnut koskea lumista maata. Palkan saatuaan se pomppasi heti pystyyn kuin jousi.. Nojoo.. ei sen ihan näin pitänyt mennä. Kouluttaja Sami kehotti vähän madaltamaan tasoa ja vetämään vielä koiran namilla maahan. Kyllähän Jane sitten maahan meni, mutta pomppasi taas heti namin saatuaan pystyyn. Eikun vaan iso kasa nameja kouraan ja niitä jakamaan niin pitkään kunnes maasta saa nousta ylös.

Saatiin kotiläksyksi harjoitella tätä maahanmenoliikettä. Nimenomaan niin, että koira menee suoraan seisoma-asennosta maahan. Myös perusasentoa (=sivulle tuloa) saadaan nyt viikon aikana harjoitella. Muuten kurssilla on se idea, että harjoitellaan aina vaan yhtä liikettä yhden viikon ajan. Perusasento vaan on niin tärkeä harjoituksissa muutenkin, että sen harjoittelun saa pitää mukana koko ajan. Nyt ollaan siis harjoiteltu muutaman päivän ajan maahan menoa ja perusasentoa. Molemmat ovat alkaneetkin sujua ihan hyvin :) Pari kertaa alussa vedin Janen namin avulla maahan ja kyllähän se sitten muisti, että mitä käskyllä haen. Nyt olenki yrittänyt pidentää maassaoloaikaa jakamalla ahkerasti nameja. Maahanmeno taitaa nyt Janen mielestä olla ihan kivaa :) Perusasentoakin Jane alkaa jo tarjota ihan mukavasti ilman oman käden liikettä. Se vaan on alkanut ennakoida. Jos minulla on nami vasemmassa kädessä, Jane usein tarjoaa sivulle tuloa. Kun taas, jos nami on oikeassa kädessä, Jane menee maahan.. Pitäisi kyllä äkkiä päästä eroon siitä, että namit on valmiiksi kädessä. Mutta kun palkan pitäisi tulla älyttömän nopeesti, niin olen usein jo armottomasti liian myöhässä, jos alan kaivella nameja pussista vasta sitten, kun Jane on halutussa asennossa..

Nyt meillä on parin päivän luova tauko näistä harjoitteista. Lauantaina on Jyväskylän KV-näyttely ja nyt alamme harjoitella Janen kanssa pelkästään seisomista. En nimittäin halua, että Jane sitten kehässä tarjoaa jotain maahan menoa tai perusasentoa.. Myös pöydällä seisomista pitää harjoitella, sillä Lahden näyttelyissä Jane meni pöydällä ihan kankeaksi..

Ei kommentteja: