keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Komennusta, hammastusta ja varvastusta

Jasu ei tainnut olla ihan parhaalla tuulella eilen mölliharkoissa. Huomasin, että se on alkanut komentaa minua kepeillä, kun niitä itsenäisesti harjoiteltiin. Jätkä ei oikein jaksanut keskittyä itse suorittamiseen, vaan kaipasi lisää äksöniä ja yritti saada sitä haukkumalla.. Nyt olisi varmaan siis paikka pitää vähän taukoa pujottelusta.. Se on alkanut mennä hyvin, joten ollaan ehkä taas vähän ahnehdittu. No, viikon päästä alkaa kuukauden joulutauko agista, joten siinähän ehtii hyvin ajatukset muhia ensi vuotta varten.



Yllä on meidän illan ensimmäinen treeni. Muuten varsin helppo, mutta lopussa oli kunnon putkihässäkkä, josta ei meinannut ottaa selvää edes rataan tutustumisessa. Kuvaan olen piirtänyt radan alkupätkän vihreällä värillä ja loppupätkän punaisella. Siis Jasun liikeradan. Niin kuin ajattelinkin, rata meni ihan hyvin kuudennelle esteelle asti, paitsi neljännellä esteellä Jasu meinasi ajautua huonon ohjaukseni takia ohi. Tallasin sitten siinä häsellyksessä sen varpaillekin.. Mutta jatkettiin rataa. Tein valssin aidan jälkeen, mutta olin armottomasti myöhässä, joten Jasu ehti jo melkein luiskahtaa väärään putkeen. Sain sen kuitenkin karjaistua takaisin ja päästiin jatkamaan loppuun asti. "Putkihässäkkä" meni jotenkuten oikein, mutta vähän laajoja oli Jasun kurvit.. Eli uudestaan vaan pussin suulta. Pipsa neuvoi tekemään valssin aidan jälkeen paaaaljon aikaisemmin, niin että Jasu ei vain ehtisi ajautua liian lähelle väärää putkea. Seuraavaksi valssi menikin jo paremmin, paitsi Jasu komensi minua taas hitaudestani ja siinä samalla nappasi minua vahingossa sormeenkin (kosti varmaan varpaille astumisesta). Auts. Mutta kokeiltiin vielä kerran ja sain lopulta Jasun tekemään tiukemmen kurvin ensimmäiselle putkelle. Minulla on ongelmana joko "ei käsimerkkiä ollenkaan" tai sitten "liian lentävät kädet". Usein tiukissa kurveissa Jasu ajautuu liian kauas, koska näytän sille liian laajaa kurvia käsilläni. Eli minun täytyisi nyt muistaa kaksi asiaa: kädet ja aikaiset käskyt. Mutta kun kahden asian muistaminen on niiiiin vaikeaa.. ;)




Sitten se toinen treeni (kuva yllä). Tässä ei ollut meille oikeastaan muuta vaikeutta, kuin pitkä käännös pussin jälkeen puomille. Aluksi koitin niin, että tein valssin pituuden (6. este) jälkeen. Tarkoitus oli siis ohjata Jasu pussiin vasemmalla kädellä ja juosta puomille pussin oikealta puolela. En ehtinyt. Jasu joutui siis odottelemaan minua vähän pussin jälkeen. Pääsimme kuitenkin jatkamaan radan loppuun asti. Seuraavaksi koitettiin uudestaan niin, että koetin olla nopeampi. Onnistuihan se sitten jo paremmin. Seuraavaksi Pipsa neuvoi kokeilemaan niin, että en menekään ollenkaan pituuden toiselle puolelle, vaan ohjaan Jasun ensin pituudelle, peruutan pussin suulle ja vaihdan siinä puolta. Jasu alkaa irrota mutkissa (lentävien käsieni ansiosta ;)) jo ihan hyvin, joten se kyllä onnistui. Nyt minulla oli hyvin aikaa ehtiä puomille.

Itsenäisenä harjoituksena kokeilimme vielä sellaista rataa, jossa oli viisi aitaa laitettuna ympyrän muotoon. Tarkoitus oli suorittaa radalla kaksi kierrosta niin, että koira hyppää vain joka toisen aidan. Käskyin "aita-täällä-aita-täällä" Jasu kyllä meni pari kierrosta rataa ihan mallikkaasti. Myös keinua kokeiltiin taas. Voihan tuska. Keinu oli nimittäin asennettu matalammalle, jotta tärähdys ei edes ollut yhtään kova. Jasu meni ensimmäisen kerran ihan mallikkaasti, mutta sitten seuraavat suorastaan krokotiilityylillä madellen.. Voi kun olisi taas pitänyt jättää homma kokonaan siihen ensimmäiseen onnistuneeseen kertaan.. Oli aika huvittavan näköistä, kun keinu oli ehkä 25cm korkeudella maasta, eikä Jasu uskaltanut siltikään kävellä sen yli. Pois se ei kuitenkaan keinulta yritä ja namien avulla sen saa jotakuinkin kävelemään, mutta tosi hidasta se kyllä on. Voivoi..

Ei kommentteja: