keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Valsseja, mäkelöitä ja takaaleikkauksia..

Eilen oltiin Jasun kanssa möllitreeneissä. Puolentoista tunnin harkkojen aikana ehdimme nipin napin mennä kaksi sarjaa. Yksittäisinä esteinä harjoittelimme taas keinua ja keppejä. Radoilla oli tarkoitus harjoitella valssia, takaaleikkausta ja mäkelää. Lyhyesti selitettynä jokainen noista tehdään paikkoihin, joissa ohjaaja vaihtaa ohjauskättä ja liikkuu esteen toiselle puolelle. Valssissa otetaan koira pyörähtäen ikään kuin vastaan esteen takana niin, että ollaan hetken aikaa naamat vastatusten. Mäkelässä juostaan koiran edelle niin, että ehditään vaihtaa puolta. Siinä taas ollaan hetken aikaa koira selän takana. Takaaleikkaus, meidän kulmakivi, on sitten sellainen, että koira menee edellä ja ohjaaja vaihtaa puolta koiran takana.

Piirsin oikein radoista hienot kuvatkin (jotakuinkin, niin kuin esteiden paikkojen muistelin olleen) :D Punainen viiva kuvaa minun juoksurataani ja vihreä viiva Jasun. Siinä kohtaa, mihin kohtaan merkkasin pallon sisään M-kirjaimen, tehtiin mäkelä. V-kirjaimen kohdalla taas oli tarkoitus valssata ja T:n kohdalla tehdä takaaleikkaus. Niin, mites me tästä sopasta selvittiin.. :D



Ensimmäinen treeni näytti siis jotakuinkin tältä. Kolme ensimmäistä aitaa meillä meni ekalla yrittämällä ihan mallikkaasti, mutta valssin jälkeen sekosin itse suunnassa ja meinasin törmätä seuraavaan esteeseen.. Uudestaan alusta siis.. Seuraavalla kerralla taisimme päästä ihan loppuun asti, mutta tiukka aitamutka tuotti vähän vaikeuksia, koska Jasu meinasi mennä kuudennen esteen ohi. Kouluttaja-Pipsa neuvoi, että voisin koittaa ohjata Jasua mutkan vastakkaisella kädellä. Aloitimme neljänneltä aidalta, jonka jälkeen vaihdoin oikean käden ohjauskädeksi. Jasu meni sitten kuudennen aidan ohi, koska ohjasin liian löysästi enkä saattanut sitä tarpeeksi esteelle. Otettiin uudestaan ja saatiin mutka vihdoin mentyä ihan mallikkaasti.



Toinen treeni oli tämän näköinen. Tässä oli siis sama jännittävä aitakäännös kuin edellisessä. Tällä kertaa muistin saattaa Jasun kunnolla kolmannelle ja neljännelle aidalle. Vaikka mutkassa ei itse tarvitse paljoa liikkua, täytyy muistaa kuitenkin, ettei liike saa pysähtyä. Jos oma liike pysähtyy, niin Jasukin alkaa helposti oikomaan. Koirahan joutuu tuon tyyppisessä juoksemaan hurjan paljon pidemmän matkan kuin ohjaaja. Ongelmaksi meille tässä radassa koitui takaaleikkaus, kuten arvasinkin. Jasu kyllä alkaa mutkissa irrota jo ihan mukavasti ohjaajasta, mutta tuon kaltainen suoralle tehtävä takaaleikkaus ei oikein vielä onnistu. Jonkun muun pitäisi vähintään olla edessäpäin vilauttamassa jätkälle jotain lelua, että se kokisi tuollaisessa tilanteessa hyödylliseksi irrota minusta :D Mutta otettiin sitten lopulta tuo puolen vaihdos valssilla, kun se takaaleikkaus ei vielä oikein sujunut.

Sitten ne yksittäiset esteet, keinu ja kepit. Kepit menee vaan kerta kerran jälkeen paremmin :) Nyt uskalsin jopa kokeilla 12-kepin sarjaa niin, että kuljen itse keppien vasemmalla puolella. Jasu pujotteli ne ihan nätisti moneen kertaan niinkin päin :) Tosin vaan vähän hitaammin kuin, jos olisin keppien oikealla puolella. Se hakee jo tosi kivasti välejä itse. Voin jo jättäytyä vähän taaemmaksi ja laittaa käden kokonaan alas. Hyvä Jasu! Keinu sitten meni edelleen samaan tyyliin kuin viikko sitten. Hitaasti mutta varmasti. Mutta sen verran kehitystä on asiaan tullut, että annoin keinun jo mennä itsestään alas pari kertaa. Jasu menee vaan ihan krokotiilityylillä, mutta ei sentään yritä hypätä pois, jos keinu liikahtaa.

Lauantaina on möllikisat kasvihuoneella. Jännää. Tosin ei paljoo kyllä voi odottaa, että siellä jätkä jaksaisi samaan tyyliin keskittyä, kuin Laukaan kisoissa. Kukkis on niin jännä paikka ja siellä on niiiin ihania hajuja.

Ei kommentteja: