lauantai 13. joulukuuta 2008

Längelmäki-city treenit :D

Tänään oltiin agilitykoulutuksessa Längelmäellä asti. Siellä on uusi hieno lämmin halli, jossa meidän seuran porukoilla on oikeus nyt käydä silloin tällöin treenailemassa. Kouluttamassa meidän porukkaa oli tällä kertaa TAKUista Jari Salmela. Oltiin mukana neljän koiran ryhmässä, jossa kaikki muut oli oikein super 3-luokan koiria. Että ihan tyytyväinen saan meidän ratoihin olla, vaikka aika säätämistä vielä olikin. Tehtiin kaksi eri rataa. Ensimmäinen oli helpompi ja toinen sitten vähän vaikeampi. Eka rata meni kyllä meiltä oikeastaan huonommin. Kämmäilin taas ihan perus ohjauksissa. Esim. taas kahden aidan takaa ohaaminen tuotti vaikeuksia. Tärkeää olisikin taas saada pienet kätöseni kertomaan koiralle jo ajoissa sitä oikeaa suuntaa. Mutta taas tuli taottua päähän asia tuollaisessa ohjaustilanteessa. Ehkä ne pikku hiljaa taas jää jakeluun ;) Toinen vaikea paikka oli A:n alla menevään putkeen ohjaaminen. Jasu on kyllä oppinut jo semmoiset aika hyvin, mutta kun nyt en antanut sille tarpeeksi tilaa, Jasu sujahti usein A:lle putken sijaan. Pitäisi olla silmät selässäkin ;)

Tokalla radalla vaikeuksia tuotti kepeille ohjaus. Siinäkin taas annoin Jasulle liian vähän tilaa edetä. Kokeiltiin sitä kerran niinkin, että kouluttaja laittoi salaa lelun ekaan väliin. Jasu luuli, että lelu oli kouluttajalla kädessä, joten se ensin yritti varastaa sinne. Mutta sitten kun sain sen olemaan minun kanssa ja menemään kepeille, sieltä löytyikin ylläri ylläri kiva lelu. Tuo oli aika jännä kikka, mitä Jasun kanssa pitää alkaa käyttämään. Huijata sitä, niin ettei se tiedä missä lelu on. Sitten se löytyy radalta jostain kohtaa, silloin kun se tekee minun kanssa töitä.

Radan lopussa myös putkeen ohjaus tuotti päänvaivaa. Mikähän ihme siinä on, kun yritän aina lähettää Jasua liian kaukaa putkeen, vaikka se ei välttämättä aina irtoa?? Sitten kun oma liike lakkaa, Jasukin pysähtyy. Kädetkin oli tässä taas oleellisessa asemassa. Puomilta oli tarkoitus ohjata vähän matkaa vasemmalla kädellä, mutta jo ajoissa ennen aitaa kertoa oikealla, että ollaan menossa putkeen. Videolta kun hommaa katselee, käteni eivät todellakaan ole tuommoisissa vaihtotilanteissa vielä kovin selkeät. Huitaisen usein eka vasemmalla ja sitten vähän oikealla suuntaa. Tai toisinpäin. Pitää nyt yrittää keskittyä tuohon. Onhan siitäkin ollut jo puhetta aiemminkin. Myös viimeisille aidoille kääntö oli tarkoitus rintamasuunnalla kertoa jo ajoissa. Vikalla yrittämällä se taisi viimein onnistua tosi hyvin.

Myös kepeillä toimimiseen sain uuden ohjeen. Olisi hyvä opettaa koira pujottelemaan itsenäisesti, tein sitten vierellä mitä tahansa. Voisin välillä kulkea sivulla vähän kauempana, kääntää selkää, mennä selkä edellä jne.. Tämä helpottaisi siihen, että voisin tehdä esim. valssia jo ajoissa pujottelun lopussa. Koko ryhmällä taisi olla sama ongelma, että valssi tuli vasta keppien jälkeen. Jasulla on kyllä vahva pujottelu, joten en usko tämän tuottavan kauhesti ongelmia. Pitää vaan muistaa itse liikkua eri tavoin Jasun pujotellessa.

Yhteenvetona Jasun ohjaamiseen taas sain ohjeeksi, että sitä ei saa jättää selän taa. Heti, kun oma ohjaamiseni herpaantuu, Jasu aloittaa omat haistelujuttunsa tms. Jasu oli kouluttajankin mielestä erittäin häiriöaltis. Häiriötä radalla pitäisikin harjoitella juuri erilaisten namien ja palkintojen avulla. Ja palkan saa vasta silloin, kun tekee minun kanssa töitä. Ja palkkausta pitäisi tapahtua vielä aika paljon.

En nyt saanut noista Jeren ottamista videoista mitään selkeää koostetta tehtyä, joten tässä muutamia "parhaita paloja". Ekassa pätkä ensimmäisen radan loppusuoralta. Toisessa on sitten sitä vaikeampaa rataa. Kepeille ohjaus meni tuossa pieleen, mutta vauhti oli ihan mukava, kun lelu kädessä mentiin.



Ei kommentteja: