tiistai 2. joulukuuta 2008

Kaurapuurokurssi ja muuta mukavaa

Kaikenlaista on tapahtunut, enkä ole ehtinyt tänne blogiin raportoimaan mitään. Jane aloitti juoksunsa ja se astutettiin viime viikolla. Joten neiti jää nyt ainakin agilitystä tauolle. Tokoa kyllä yritetään harrastaa sen verran kun ehditään. Noutoharjoituksia ollaan tehty jonkin verran kotosalla. Sain nyt neuvoa eräältä russelikasvattajalta, miten tuollaisen riiviön kanssa pitäisi toimia. Noudosta pitäisi tehdä vähän niin kuin hauska leikki, eikä sen tarvitse olla totista touhua. Ollaan nyt siis oikein leikitty noutokapulan kanssa. Jane on ainakin vahingossa jo pari kertaa tuonut kapulan käteeni. Ei varmaan mene enää kauaakaan, että se hoksaa homman :)

Jasun kanssa ollaan päästy treenailemaan agia uusiin paikkoihin. Oltiin nimittäin agilitynäytöksissä esiintymässä sekä Jyväskylän KV-näyttelyssä että Taitavien Tassujen uuden koulutushallin avajaisissa. Ihan yllättävän mukavasti Jasu toimi niinkin häiriöisissä paikoissa. Näyttelyissä meillä oli knock-out -kisa, jossa kaksi koirakkoa suoritti samanlaisia ratoja yhtä aikaa. Parempi koira pääsi aina jatkoon. Mokasin itse aika pahasti ekan päivän näytöksessä leväyttämällä namipussini ympäri rataa.. Aika noloa! En edes ymmärrä miksi ihmeessä kannoin namipussia mukana?? Esitys meni arvattavasti pilalle, kun Jasu jäi etsimään nameja maasta. Sunnuntaina sitten eka rata onnistui tosi hyvin :) Voitettiin parimme ja päästiin seuraavalle kierrokselle. Toisella radalla sitten Jasun keskittyminen herpaantui ja se lähti tervehtimään lähettäjämiestä viereisen koiran radalle. Sieltä Jasu kävi suorittamassa parit esteet, mutta sain sen onneksi kutsuttua takaisin ja päästiin rata ihan kunnialla loppuun. Tosi kivaa kyllä oli päästä mukaan näytöksiin. Monena vuonna olen siellä näytöksiä katsellut ja haaveillut, että voisinpa joskus olla mukana :)

Taitavien tassujen uuden koulutushallin avajaisissa oli haastavammat olosuhteet. Hallin pohja oli hiekkaa ja reunoilla oli jotain lelujakin.. Katsojiakin oli ainakin ekassa näytöksessä valtava määrä. Mietin, että mitenhän Jasu malttaa hommaan keskittyä ja pitää hajunenänsä kurissa.Vähän se jo lähti haahuilemaan, kun meidän piti näyttää miten putki suoritetaan. Mutta itse rata sujui yllättävän hyvin! Jasu ei lähtenyt omille teilleen kertaakaan :) Ekassa näytöksessä mokasin kepeille ohjauksessa pariinkin otteeseen. Hosuin ihan liikaa. Tokassa näytöksessä sitten kepeille menot onnistuivat hyvin, mutta Jasu ei pysähtynyt A:n kontaktille. Kontaktiesteisiin ei oltu vielä ehditty laittaa pinnoitetta, joten luulen, että se muisti ekalta radalta, että A oli niin liukas, ettei se edes yrittänyt pysähtyä. Keinun suorittaminen jätettiin suosiolla väliin juuri liukkaan pinnan takia.

Viime viikonloppuna osallistuimme Jasun kanssa myös JAT:in järjestämälle "Kaurapuurokurssille". Kurssilla käytiin pilkkua viilaten läpi perus ohjaustekniikat: perusvalssit, pakkovalssit, mäkelät (eli persjätöt) ja takaaleikkaukset. Opin tosi paljon uusia juttuja "vanhoista" tekniikoista. En nyt jaksa kaikkea kurssin antia tähän kirjoittaa, mutta tärkeimpiä asioita näissä ohjaustekniikoissa on ehdottomasti oikea ajoitus ja se, että koiralle tulee kertoa jo ennen kuin se ponnistaa, minne ollaan seuraavaksi menossa. Poikkeuksena oikeastaan vain pakkovalssi, jossa ohjausliike tulee myöhemmin kuin muissa.

Alla on video, johon kokosin meidän suorituksiamme kurssilta. Vaikeimpia oli minulle varmaankin valssit. Videota katsellessa huomasin, että usein jätän homman kesken ja olen jo kaivamassa taskusta namia, kun pitäisi vielä ohjata koiraa. Siihen pitää kiinnittää nyt huomiota. Vielä olin lähes jokaisessa toistossa aavistuksen myöhässä, mutta koko ajan mentiin kuitenkin parempaan suuntaan :) Lopuksi tehtiin rataa, jolla piti tehdä ainakin yksi valssi, pakkovalssi, takaaleikkaus ja persjättö. Rata sujui ihan yllättävän hyvin, mutta suunnittelin ohjata takaisinpäin käännöksen jälkeen yhden aidan ihan liian vaikeasti. Koetin tehdä takaaleikkausta, jossa Jasun ja minun linjat risteäisivät niin, että kiertäisimme aidan eri puolilta. Kouluttajakin sanoi, että yritin tehdä ehkä vaikeinta takaaleikkausta, mitä on olemassa :D Eli se ei onnistunut ilman palkkausapua. Mutta nytpä tiedän senkin, että en sitten vaan kisoissa yritä mitään tuommoisia :D



Nyt jäi agitreenit joulutauolle, mutta ilmoitin Jasun Taitavien Tassujen "Ihanan kamala keinu" -kurssille. Se kestää joulukuun ajan. Itsenäisyyspäivänä lähdemme kisailemaan Seinäjoelle ja 13.pvä menemme Längelmäelle lämpimään halliin treeneihin. Että erilaisissa paikoissa agiliitoa on tiedossa edelleen :)

Ei kommentteja: