sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Seinäjoen kisat

Eilen käytiin ajelulla Seinäjoella asti kisareissulla. Kai se pitäisi jo tässä vaiheessa oppia, että lähtee reissuun ajoissa.. Kisajärjestäjät olivatkin olleet tosi ripeitä, joten olivat vähän etuajassa. Saavuimme siis paikalle noin 5 min ennen B-kisan rataantutustumista.. Puuh, töhötin ihan hulluna ja eka suoritus oli sen mukainen.. Tein juuri ne meille tyypillisimmät virheet (kuvaajallekin tuli yhtä kiire kuin minulle ;)). Aluksi mietin, että ohjaisin alkusuoran esteiden oikeaa puolta, mutta sitten jostain kumman syystä päädyinkin ohjaaman vasenta. Ohan näitä treeneissä tehty, mutta silti päädyin muka "varmistelemaan". Tämän takia radalta tuli hylky, kun Jasu sujahti putken väärään päähän. Keinun jälkeen teimme vielä sen toisen tyypillisen virheen. Saman mitä syksyllä Kuopion kisoissa. Eli taas tässäkin, ohjasin keinun väärältä puolelta. Jasu luki siis väärän esteen sen jälkeen. Ja taisin siinä hötäkässä unohtaa radankin. Sitten olin jo armottomasti myöhässä ja unohdin ohjata koiran A:lle. Eli komeasti kierrettiin A ja jatkettiin ihan kunnialla loppuun. Voi tuska mitä sähellystä! Kyllä otti päähän.. Kun oli niin mukava ja helppo ratakin.

Jasu mini-2 B-agilityrata: tulos HYL




Toinen rata oli sitten hyppäri. Nyt kerkesin vähän enemmän rauhoittua. Tosin kyllä taas tuli vähän kiire, kun meidän edeltä puuttui kaksi koiraa. Olisimme kisanneet neljänsinä, mutta jouduimmekin toisina radalle.. Muuten oli tosi hyvä tsemppi päällä, mutta voi tuska, kun joku meni sitten vinguttamaan oikein antaumuksella vinkulelua juuri silloin, kun menimme radalle! Tähän voin ehkä purkautua, että kuinka minua potuttaa ihmiset, jotka tuovat kisapaikoille vinkuleluja, jotka vinkuvat niin että koko halli raikaa! Mielelläni voisin vaikka lainata näille ihmisille koiraani, jotta he voisivat kokeilla pitää sitä silloin hallinnassa. Meilläkin on kyllä vinkulelu, mutta olen valinnut sellaisen, joka piippaa ihan hiljaa. Sekin on Jasusta ihan yhtä kiva lelu. Voi kun nuo puudeleiden omistajat tajuaisivat, että kuinka nuo vingut saattavat häiritä muiden suorituksia. Tai ainakin meidän.. No, ei voi mitään..
Häiriötreeniä vaan peliin.


No, huomasin siis heti alusta, ettei Jasu ollut ihan täysillä kuulolla. Tiesin, että se saattaa lähteä minä hetkenä hyvänsä. Niinpä se sitten lähtikin tsekkaamaan putken numerokylttiä. Varmaan siinä toivossa, että jos se ihana vinkulelu olisi ollut siellä ;) No, sain sen kuitenkin palautettua hommien pariin. Sitten loput kämmit teinkin itse. Ohjasin nyt kepit ekaa kertaa kisoissa siltä vaikeammalta, eli vasemmalta puolen. Jasu jäi vähän haahuilemaan putken jälkeen, joten ehdin itse ajautua liian lähelle keppejä. Jasun pitäisi antaa mennä edeltä, mutta kun olin jo liian pitkällä, niin pujotteluun meno epäonnistui. Sitten vielä onnistuin kämmäämään takaaleikkauksenkin lopussa. Ihan omaa töhötystä. Mutta olipa sekin nyt periaatteessa uusi juttu, mitä nyt kisoissa uskalsin kokeilla. Ensi kerralla vaan sitten malttia enemmän. Videolta näkyy lopusta, mikä Jasua todellisuudessa koko hommassa kiinnosti. Se juoksi suoraan myyntikojun sisään radan jälkeen :D Ihme hauva ;)

Jasu mini-2 C-hyppyrata: ratavirhe 15, aikavirhe 6,13, tulos 21,13, sijoitus 9.



Että niin sujuivat meidän ekat 2-luokan kisat. Vähän jäi kaivelemaan, mutta kuitenkin oli tosi opettavaista. Ja vautsi miten hieno kisapaikka oli! Lämmin pallohalli. Olisipa kaikki paikat tuommoisia. Maneeseihin voi olla ihan turhaa mennä yrittämäänkään Jasun kanssa.

Ei kommentteja: