maanantai 8. joulukuuta 2008

Illan tokot

Päästiin pitkästä aikaa Janen kanssa tokotreeneihin. Porukkaa oli paikalla tosi vähän, mutta oikein onnistuneet treenit saatiin aikaiseksi. Aluksi siinä vähän itseksemme odotellessa harjoiteltiin seuraamista ja liikkeestä seisomisia ja maahan menoja. Jane oli innokas ja toimi tosi hyvin! Ekassa maahanmenossa vaan piti sanoa käsky kahdesti, mutta toisella se meni heti ekasta oikein nätisti makaamaan.

Sitten otettiin luoksepäästävyyttä ja 2min paikkamakuu. Luoksepäästävyydessä se malttoi istua nyt ihan paikoillaan. Palkkasin kyllä silloin, kun ihminen tuli ihan lähelle. Paikkamakuun se myös malttoi olla nätisti paikoillaan. Kävin kyllä palkkaamassa pari kertaa. Mutta nyt alkaa vaikuttaa taas ihan lupaavalta, että voin varmaan pikku hiljaa alkaa vähentämään palkkaamista. Olen myös kävellyt nyt ensin aina vähän Janen taakse ja sitten vasta vierelle.

Lopuksi otettiin sitten niitä noutoharjoituksia. Aluksi koitin vähän leikittää Janea kapulan kanssa ja juosta sitä karkuun. Toimi muuten ihan hyvin, mutta aina, kun käännyin ikään kuin odottamaan kapulaa, se pudotti sen suusta. No, tehtiin sitten perinteisen kaavan mukaan, eli olin kyykyssä maassa ja vähän leikitin ja jäin odottamaan, josko kapula palautuisi mahdollisimman lähelle minua. Vähän tulin kädellä vastaan ja sitten, kun kapula osui Janen toimesta käteeni, se sai namin. Homma edistyi nyt tosi hyvin. Lopulta palkkasin enää siitä, että Jane toi kapulan ihan kunnolla käteeni. Pudotuksista ei tullut enää namia. Nyt se on tainnut unohtaa meidän käsikosketusharjoitukset, eikä enää aina pudottanut kapulaa suustaan, kun laitoin kämmenen sen eteen. Oli vähän virhe opettaa sille niitä nenällä käteen koskemisia. Se ei toiminut meidän neidin kanssa. Mutta hienoa! Nyt Jane on oikeasti tainnut hoksata jotain kapulan kanssa toimimisesta :) Se osaa nyt tuoda sen käteen. Kaikki muut suoritukset jätetään nyt noteeraamatta. Vielä kun saisi liikkeen vähän ripeämmäksi ja kurinat pois.

Ei kommentteja: