lauantai 16. helmikuuta 2008

Agiratoja

Tässä taas meidän viimeisimpiä ratoja mölliryhmästä. Nyt talvitreenit loppuivat ja siirrymme treenaamaan kevääksi Halilan maneesiin ykkösluokan ryhmään. Ehkäpä sitten on keväällä/kesällä ensimmäiset oikeat kisatkin edessä.. Jännittävää.



Yllä viikon takainen piiiitkä rata. Se olisi mennyt ihan hyvin, jos olisin ohjannut Jasua tarkemmin. Ensin oli vaikeuksia saada Jasu menemään putkeen (4. este). Syynä oli yksinkertaisesti se, että ohajuskäteni (vasen käsi) viuhui taas aivan liian korkealla. Toinen vaikea paikka oli arvatenkin A-esteen alla oleva putki. Vaikka tiedostin sen rataan tutustumisessa, että Jasu pitää ottaa heti 8. esteen (aita) jälkeen haltuun, muuten putkeen meno ei onnistu. Olin kuitenkin armottomasti myöhässä ja Jasu pääsi luisumaan liian lähelle A:ta. Siitä olikin sitten vaikea alkaa vääntää koiraa putkeen, kun räkytys alkoi välittömästi. Sitten kun Jasu räkyttää minulle se unohtaa katsoa eteensä. Loppu rata menikin sitten ihan hyvin. Aluksi oli vähän haastavaa taas lähettää Jasua putkeen (11. este) ja syynä taas sama - käsi liian korkealla. Otimme uudestaan ja kiinnitin
huomiota käteeni. Jasu meni ihan nätisti putkeen ja ehdin oikein hyvin ottaa etumatkaa 12. esteelle (aita). Siinä piti nimittäin tehdä valssi. Muuten en voisi juosta A-esteen vasenta puolta. Että niin meni se pitkä rata. Olin ihan tyytyväinen Jasun suoritukseen. Pitää vaan kiinnittää huomiota oman käden liikkeisiin putkeen mentäessä.



Toisena harjoituksena harjoittelimme uutta lähettämistapaa kepeille. Rata oli lyhyt, vain neljä estettä. Putken jälkeen oli tiukka käännös kepeille. Meitä neuvottin kokeilemaan lähettää koira putkeen ja juosta edeltä keppien luo. Selän tuli olla aluksi menosuuntaan ja oikealla kädellä oli tarkoitus ikään kuin "vetää" koira ensimmäiseen keppiväliin ja sitten jatkaa pujottelua normaalisti (vähän vaikeaa taas selittää näin kirjallisesti..). Olin ihan varma, että Jasu hermostuisi tämmöisestä uudesta tavasta ohjata, mutta olin väärässä. Jasu meni kepeille aivan loistavasti ilman räkytystä! Kun olin näyttänyt sille ensimmäisen välin oikealla kädellä, käännyin nenä menosuuntaan ja Jasu vaan jatkoi pujottelun nätisti loppuun. Hienoa Sasu! Kokeilimme rataa vielä muutaman kerran uudestaan, eikä ongelmia ilmennyt. Tästä opin siis uuden keinon saada pujottelun varmemmaksi. Pitääkin joskus kisoissa kokeilla, jos sattuu sopiva kohta tulemaan vastaan :)




Viimeisissä mölliharkoissa meillä oli olevinaan pienet epäviralliset kilpailut. Meillä ei rata mennyt kovin hyvin. Itse asiassa hylky tuli jo toisella esteellä, kun Jasu pääsi ottamaan ensin varaslähdön, minä olin sitten myöhässä ja Jasu pääsi menemään toisen esteen väärältä puolen.. (Kuvaan radan alkupätkä on merkattu punaisella ja loppupätkä vihreällä.) Noh, aloitettiin sitten alusta uudelleen. Sitten menikin ihan hyvin aina puomin loppuun asti. Palkkasin siinä Jasun odottamisesta, mutta nami taisi olla vähän liian kova ja jätkä meinasi tukehtua siihen. Se kakoi vielä kuudennenkin esteen (aita) jälkeen. Siinä samalla kakoessaan se huomasi maassa ihania hajuja ja lähti haahuilemaan ympäriinsä. En siis saanut Jasua menemään putkeen, kun se viiletti jossain puomin takana ihanien hajujen perässä. Voihan räkä! Lopulta kun sain Jasun kiinni yritimme putkeen menoa uudelleen. Se oli aika vaikeaa. En tiedä mikä kiinnostava haju maassa oikein oli. Lopulta kun sain Jasun menemään putkeen, ongelmana olikin sitten kepeille meno. Räkytys alkoi taas ja jouduimme korjaamaan kun Jasu meni jo ohi kepeistä. No, siinä sitten otimme kohtaa uudestaan ja lopulta sain Jasun menemään kepeille. Kyllähän se pujottelu sujuu, kunhan aloitus saadaan kuntoon. Lopussa ei sitten ollut enää ongelmia.

Pidimme vähän taukoa ja otimme radan vielä uudestaan. Nyt se meni jo paremmin, paitsi kepeille meno tuotti taas ongelmia. Otimme sen vielä kerran uudestaan ja se meni kuin menikin lopulta hyvin. Kouluttajalta sain ohjeen olla itse rauhallisempi ja tarkempi ohjauksissani. Nyt meni taas töhöttämiseksi, vaikka olen jo alkanut oppia olemaan rauhallisempi. Tästä jatketaan sitten ykkösluokan treeneissä viikon päästä. Ensin vaan pitäisi käydä yhdissä möllikisoissa sunnuntaina..

Ainiin, Janen treeneistäkin voisi sanoa muutaman sanan. Oikein hienosti on tyttösellä homma alkanut sujua. Nyt kontaktiongelma on täysin poissa! :) Viimeisissä treeneissä koitin lähettää Janen itse hyppyesteelle "samalta viivalta". No, se ei ihan vielä sujunut. Pikkaisen minun täytyy vielä saada etumatkaa, muuten Jane hyppää vinoon, koska sillä on niin kiire minun luokse. Mutta aina kun namitäti on palkkaamassa, Janella ei ole epäilystäkään, että minne mennä. Nyt siis talvitreenit loppuivat. Me ei päästy Halilaan Janen kanssa treenaamaan, koska jatko1-ryhmä ei järjestynyt. No, nyt pidetään sitten taukoa agista ja keskitytään lähinnä tokoiluun. Toivottavasti asiat ei kerkeä unohtua tauon aikana.

Ei kommentteja: