sunnuntai 24. helmikuuta 2008

1-luokan vauhdikas hyppyrata

Tänään oli 1-luokan ensimmäiset treenit Halilan maneesissa. Olen ihan innoissani, kun meillä on nyt tosi tasokas ryhmä ja asiantunteva kouluttaja! Tuntuu aika hienolta :) Ensimmäisissä treeneissä meillä oli vauhdikas hyppyrata. Rata oli pituudeltaan lähes kisaradan mittainen, joten haasteita riitti. Tässä ratapiirros:



Tämän tyyppinen rata kyllä sopii hyvin Jasulle, mutta haasteita toi tietysti kepit, jotka tuli mennä vielä peräti kahteen kertaan. Lähdin ohjaamaan Jasua, niin että juoksin sisakaarretta. Neljännen aidan jälkeen kutsuin sitä tiukasti oikealle ja ohjasin putkeen. Putken toisessa päässä tein mäkelän ja heti perään valssin, koska halusin päästä keppien oikealle puolelle. Käännös meni ihan hyvin, mutta kepeillä oli havaittavissa taas räksytystä. Jatkoimme matkaa. Jasu tiputti muurin. 11. aidan jälkeen käännyttiin taas putkeen ja putken jälkeen ohjasin samaan tapaan kuin edellisellä putkella, eli tein mäkelän. Jasulla oli vaikeuksia aidalla ja se melkein törmäsi siihen. Nyt kepit meni vähemmällä rekytyksellä, vaikka ohjauskulmani oli tosi vaikea. Loppu meni muuten hyvin, mutta jouduimme korjaamaan renkaalla, koska Jasu hyppäsi sen ohi. Käsky ei varmaan kuulunut tarpeeksi lujaa.

Kouluttaja kommentoi, että rata meni ihan ok, mutta käännökset pitäisi saada sujuvammiksi. Hän opetti, että aidalla ennen putkeen menoa tulisi näyttää jo hyvissä ajoin käännösmerkkiä vastakkaisella kädellä. Eli sama homma, jonka hoksasin möllikisojen jälkeen. Kepeille kouluttaja antoi ohjeeksi sanoa käskyn selkeämmin ja kovaa. Halli on niin meluisa, ettei Jasu oikein tunnu kuulevan mitä sille sanon. Rimojen ja muurin pudottelun syynä oli erilainen ponnistusalusta kuin Viherlandian kasvihuoneella. Maneesin puru upottaa enemmän ja koiran on raskaampi juosta. Totesimme, että kyllä Jasu varmaan oppii pian ponnistamaan kovempaa.

Ja niinpä se oppikin! Otimme radan kokonaan uudestaan eikä yhtään rimaa tai muurin palikkaa lennellyt :) Muutenkin meni TOSI hyvin. Nollarata olisi tullut, jos olisimme olleet kisoissa :) Jasu jopa meni kepit ilman räkytystä hakien hienosti oikean välin ensi yrittämällä. Mahtavaa! Nyt kiinnitin huomiota ohjaukseeni ennen putkea. Ensimmäinen käännös meni oikein hyvin, mutta kouluttaja löysi vielä korjattavaa seuraavasta. Otimme sen kohdan vielä uudestaan niin että näytin vastakkaisella kädellä merkkiä. Nyt sekin onnistui!

Jasulla taisi ottaa rata aika koville. Sen takatassut tärisivät voimakkaasti radan jälkeen. Saimme mennä rauhassa jäähdyttelemään, kun muut korjasivat rataa. Jäi tosi hyvä mieli ekoista 1-luokan treeneistä :) Odotan jo innolla seuraavia (jotka on muuten vasta kahden viikon päästä, kun emme pääse ensi viikolla).

Ei kommentteja: