maanantai 4. toukokuuta 2009

Noutoja ja vähän muutakin

Viikonloppuna oltiin Hollolassa Jeren kotona käymässä. Tuli käytettyä kaikki ylimääräinen aika melko tehokkaasti takapihalla temppuiluun. Janen kanssa harjoiteltiin lähinnä noutoa ja Jasukin pääsi esittelemään omia sirkustemppujaan.

Tässä pari videota Janen noudoista. Harjoittelimme ihan vaan kapulan pitämistä suussa perusasennossa, kapulan kuljettamista minua kohti ja lopuksi kokeilin jo vähän heittääkin kapulaa.






Tänään oli toiseksi viimeiset Doggien treenit. Aluksi teimme paikkamakuuta. Ensin 1 min ilman palkkausta. Ei mennyt kovinkaan mahtavasti. Jane nousi ylös, mutta meni nopeasti oma-aloitteisesti takaisin makaamaan. Mutta nollille se olisi kokeessa mennyt. Kamalasti vispasi häntä koko ajan.. puuh. Normaalin paikkamakuun jälkeen kokeilimme ekaa kertaa niin, että ohjaaja meni piiloon. Se taas sujui yllättäen tosi hyvin! Jane katsoi vaan tarkkaavaisena, että mihin se Jonna nyt katosi :D Häntä ei heilunut yhtään ja mamma makasi koko ajan paikoillaan oikein kauniisti :)

Sitten teimme pitkästä aikaa taas hyppyä. Muuten meni ihan hyvin, mutta seisomaan jääminen oli aika hataraa. Kun kokeilin seisomista ihan vaan itsessään, sekin meni tosi huonosti. Jane on selvästi unohtanut koko homman! Meidän pitäisi pitää oikein kunnon istu-maahan-seiso -sulkeiset. Saimmekin kotiläksyksi harjoitella seisomista, niin että ohjaaja käy välillä vieressä palkkaamassa, mutta koiran pitäisi seistä vaan paikoillaan.

Seuraamistakin teimme oikein kunnon kaaviot. Aluksi hommassa oli vähän herpaantumista, mutta toinen kaavio meni jo paremmin. Ulkona Jane kyllä toimii paremmin kuin hallissa. Siellä on niin kauheasti kaikkea muuta kiintoisaa. Sinänsä hassua, mutta kun ollaan totuttu ulkona hommia paiskimaan. Molemmat ;) Saatiin kotiläksyksi seuraamiseenkin miettiä uusia palkkaamiskeinoja. Hanna suositteli käyttämään esim. namikuppia kentän reunalla odottamassa. Sitä pitää kyllä harjoitella. Että voisi sitten joskus käyttää ihan kokeessakin hyödyksi.

Lopuksi tehtiin vielä noutoa. Sain nyt ohjeeksi alkaa työstämään palasia ihan kokonaiseksi liikkeeksi. Tietenkin silti harvoin tulisi tehdä kokonaista liikettä kerrallaan. Periaatteessa siis samaa harjoitusta kuin tuossa videolla viimeisenä. Mutta ei ihan heti vielä kapulan heittämistä kuitenkaan. Voin pyytää Janea ihan rohkeasti tulemaan sivulle "sivu"-käskyllä. Mutta käsky pitäisi sitten pikku hiljaa häivyttää pois. Kyllä se varmaan oppii tarjoamaan palautusta pikku hiljaa sivulle, kuhan vaan toistoja tulee tarpeeksi. Edelleen olen niin onnellinen, kun nouto ei ollutkaan tämän vaikeampi juttu! :)

Sunnuntaina olisi sitten suuri koitos, meidän ekat viralliset kokeet.. Vähän on työskentelyssä vielä epävarmuutta, joten aikamoinen saavutus se olisi, jos ykköstulos saataisiin. Mutta mennään nyt rohkeasti kuitenkin kokeilemaan :) Sittenhän sen näkee.

Ei kommentteja: