keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Tokojuttuja

Ollaan me tokoiltukin ahkerasti, vaikka viime viikonloppu menikin aika tiiviisti agilityn parissa. Maanantaina oli taas Doggien tokokurssi ja meillä oli nyt ekan kerran noutoa. Olen tosi iloinen kun sain paljon uusia neuvoja noudon opettamiseen Janelle :) Kerroin ongelmastamme kouluttaja-Hannalle, että Jane kyllä osaa tuoda kapulan minulle lyhyen matkan päästä, mutta se murisee samalla. Hanna katsoi meidän touhuja ja sanoi, ettei murina ole yhtään huono asia. Jane kuulemma vaan yrittää haastaa minua leikkiin kapulan kanssa, mikä siis tarkoittaa, että se tykkää kapulasta :) Enpä ole moista itse tajunnut! Nyt ei ole Hannan mielestä niinkään oleellista itse kapulan tuominen, vaan sen kunnolla pitämistä pitää vahvistaa. Eli nyt naksaus ja palkka siitä, kun kapula on tukevasti Janen suussa eikä alaleuka väpätä ollenkaan. Ja kapulalla voi ihan leikkiä vetoleikkiä ja kun ote on hyvä -> naksu & palkka. Ja tämä harjoitus toimi jo treeneissä tosi hyvin :) Jane totta tosissaan piti kapulasta kunnon otetta, vaikka pidin siitä kiinni! Me kun ollaan aikaisemmin harjoiteltu niin, että Jane suorastaan sylkäisee kapulan käteeni, kun nimen omaan sen pitäisi pitää siitä kunnolla kiinni, kunnes sanon irroitussanan.

Saimme nyt kotiläksyksi harjoitella kapulan kuljettamista ihan liikkuessa mukana. Eilen illalla siis harjoittelimme takapihalla. Aluksi meni tosi nätisti ja Jane kulki kapula suussaan. Pyysin sitä jopa kokeeksi sivulle ja niinhän se tuli! :) Oikein nätisti. Lopuksi taisi keskittyminen jo vähän alkaa herpaantumaan, nimittäin Jane yritti muutaman kerran poispäin minusta kapulan kanssa. Hihnassa kun oli, niin eipä se kauaksi pötkinyt. Mutta pyrin aina naksauttamaan siitä, kun Jane oli minuun kontaktissa kapula suussaan ja vielä mielellään niin ettei murissut. Mutta hei! Tästähän tulee vielä joskus jotain! Ehkä me joskus päästään avoimeen luokkaan! Jiihaa!

Tänään otettiin muutamia seuraamiskuvia takapihan kentällä. Nyt ollaan aika paljon harjoiteltu myös seuraamista. Se alkaa jo sujua mammaloman taantuman jälkeen taas paremmin :) Sivulle tulot vaan ovat välillä tosi hitaita. Pitää nyt vaan palkata niistä nopeista.


Yksi sekopäärusseli valmiina hommiin! :D


Ohjaajalla katse tiukasti maassa :D


..ja käsiähän tietysti piti heiluttaa samaan tahtiin.. ;)


Tässä on jo ihan taidokkaan näköistä touhua


Tiukka ote jalasta :D


Mikä lie huojuva torni

Ei kommentteja: