keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Janen treenailuja

Tässä sitten vastavuoroisesti Janen treenailuja viime päiviltä. Sunnuntaina oli mölliryhmän treenit (ratapiirros alla). Tällä kertaa meno oli varsinaista säätöä. Jane tuijotti koko ajan kättäni ja itsekään en oikein keskittynyt oleelliseen. Ehkä johtui osittain siitäkin, että meillä oli tuuraaja kouluttaja, jonka neuvoja en sitten ilmeisesti osannut oikein ottaa tosissaan.. Vaikein juttu Janelle oli ehkä A:n ali menevä putki. Semmoista meillä ei ole koskaan aiemmin tainnut treeneissä ollakaan. Silloin kun piti mennä putkeen, Jane näki vaan A:n ja silloin kun olisi pitänyt mennä A:lle, niin se näki vaan putken.. Voi voi.. Mutta täytyy sanoa, että aika vaikea oli ohjauskin molemmissa tilanteissa. Ekan kerran putkeen mentäessä oli ainakin melkein pakko ohjata A:n puolelta. Joten houkutus silloin mennä A:lle tuli suuremmaksi. Tosi vaikea!

No, muuten me sitten päästiin rata suht koht kunnialla läpi. Kontaktit sujui aika hyvin kuitenkin. Kepitkin ohjasin nyt siltä vaikeammalta vasemmalta puolelta. Mentiin ihan peruuttaen ja käsiohjauksella. Ihan hyvin se niin sujui.




Maanantaina oli sitten taas Doggien tokotreenit. Aluksi tehtiin paikkamakuuta. Jane oli aika täpinöissään taas alussa, joten se ei malttanut oikein jäädä makaamaan. Mutta pikku hiljaa se vähän rauhottui. Seuraamistakin tehtiin ihan pikku pätkissä. Samoja ohjeita tuli kuin viimeksi, että paljon vaan käännöksiä ja niissä voi vähän käyttää namiakin apuna, jotta seuraamispaikka tulee varmemmaksi. Minun pitäisi myös liikkua vähän reippaammin. Ei välttämättä nopeammmin, mutta reippaammin ;)


Liikkeestä maahan menoon sain hyvän ohjeen palkata koiraa etutassujen väliin. Se selvästi vähän pidätteli Janea maassa kauemmin. Myös liikkeestä seisomiseen sain hyviä neuvoja. Ei pidä yhtään antaa koiran tulla vastaan ottamaan namia. Itse voi vaikka vähän kääntyä vierelle antamaan namin, niin koira ei ala kurottelemaan. Se toimi hyvin :) Ja välillä voi myös heittää namin koiralle. Mutta se kyllä sinkosi usein vähän väärään suuntaan..

Sitten tehtiin aika paljon hyppyä. Ihan niin, että nami oli maassa odottamassa. Eli nyt tuli taas semmoista malttamisharjoitusta Janelle. Kokeiltiin myös seiso-käskyä, mutta olin itse vähän liian hidas taas palkkaamaan. Pitäisi ehtiä nopeasti Janen luo, että se ei ehdi ottaa yhtään askelia vastaan. Mutta maassa olevalla namilla on kyllä selvästi ollut vaikutusta, että Jane hyppää nyt kauemmaksi esteestä eikä jää seisomaan ihan kiinni siihen. Hyvä :)

Ei kommentteja: