maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kuntokuurille!

Tällä viikolla tulee herättyä ainakin aikaisin, kun pitää katsoa nettiTV-lähetyksiä freestylen MM-kisoista Japanista. Päätinkin samaan syssyyn aloittaa myös aamujuoksulenkkeilyn. Tekee hyvää sekä itselle että Janelle. Pitäisikin tuo neiti pikku hiljaa alkaa saada taas harrastuskuntoon. Tänään siis kävin koirien kanssa juoksemassa ensimmäisen lyhyen lenkin. Jane on nyt tosi ihana juoksukaveri! Se ei enää yrittänyt purra mun jalkoja ja lahkeita ;) Se juoksi melkein koko ajan nätisti edellä ja antoi Jasunkin olla rauhassa. Jee :) Jasukin oli mukana, mutta se oli taas tapansa mukaan lähinnä perässävedettävä. Huomenaamuna voi olla vielä vaikeampaa saada sitä juoksemaan. Tuollainen urheilu kun on Jasun mielestä valtavan tylsää. Se juoksee mielellään vaan hajujen ja keppien perässä metsässä.. No, pitää nyt katsoa, jos saisin Jeren nakitettua enemmän ulkoiluttamaan Jasua, niin voisin lenkkeillä enemmän kahdestaan Janen kanssa.

Eilen oli taas mölliryhmän treenit Polleparkissa. Alla ratapiirros treenistä. Jasu kulki nytkin oikein mukavasti :) Pätkäisin kyllä taas radan kahtia ensimmäisen A:n jälkeen, että sain palkattua siihen kontaktille pysähtymisestä. Mutta rohkeasti päätin kokeilla puomia ihan vauhdista ja jatkaa siitä putkeen. Tässähän tuli puomin jälkeen juuri semmoinen kohta, mikä ollaan kämmätty monesti kisoissa. Jasulla on tapana sujahtaa väärään päähän putkea oman kumarteluni takia. Mutta nyt laitoin siis kosketusalustan puomin kontaktin loppuun. Jasu pysähtyi sille tosi hienosti! Sitten otin sitä vähän omalla liikkeellä haltuun ja sainkun sainkin sen menemään aivan oikeaan päähän putkea :) Enkä tiettävästi kumarrellut juurikaan ;) Sitten vaan vähän sekoilin, kun olin niin keskittynyt kontaktin ohjaamiseen, joten ajauduin renkaan väärällä (oikealle) puolen. Hienosti kyllä Jasu luki rintamasuuntaani ja hyppäsi renkaan läpi. A:n kontaktikin onnistui nyt hienosti, vaikkei siellä ollut edes kosketusalustaa! Nopeasti Jasu on hokannut homman.


Siihen sitten palkkasin ja jatkettiin taas 10 aidalta eteenpäin. 12 aidalla tein persjätön. Se ei ekalla yrittämällä ihan onnistunut. Ajauduin jo liian pitkälle ja Jasu juoksi aidan ohi. Toisella se meni jo sitten hyvin. A onnistui toiseenkin suuntaan hienosti. Nyt käytin kosketusalustaa ja namikuppia. Viimeinen este, eli rengas, oli vähän vaan tyylittelyä, mutta se osoittatuikin yllättäen vaikeaksi. Jasu hyppäsi pari kertaa renkaasta ohi! Olen näköjään jo kakkosluokan treenien kiemuroissa kokonaan unohtanut joitakin perusjuttuja, kuten ohjata koiraa radan loppuun asti ;) Hyvä, että ollaan nyt mölliryhmässä ja tulee taas muistutettua tämmöisiäkin asioita mieleen. Sitten kun pidin käden mukana loppuun asti, Jasu hyppäsi renkaan oikein.

Tehtiin myös vauhtisuoraa aidoilla. Siinäkin tuli itse asiassa sama ongelma kuin renkaassa. Jasu päätti alkaa juoksemaan viimeisen aidan ali, kun lelu oli maassa palkkiona! Tässä ei ollut kyllä niinkään omasta ohjaamisestani kyse. Ollaanhan me tämmöisiä irtoamisharjoituksia tehty ennenkin ja silloin homma on sujunut. Voi olla, että pehmeä alusta on Jasulle vaikea. Se juoksee maneesissa kuin mikäkin ropelli :D Ehkä se koki taloudellisemmaksi juosta aidan ali, kuin käyttää voimaa ponnistukseen. Laitoinkin sitten pituuden palikan kyljelleen aidan alle. Johan alkoi pikkujätkä sitten ponnistaa. Toivottavasti ei ala tekemään riman alituksia kisoissa..


Ei kommentteja: