tiistai 17. maaliskuuta 2009

Uuden tokokurssin eka kerta

Ilmoitin Janen koirakeskus Doggien järjestämälle tokon alo/avo-kurssille. Se alkoi jo viime viikolla, mutta me tultiin vähän mattimyöhäisinä nyt mukaan. Kovasti olen kyllä innoissani ekasta kerrasta. Taidan saada hyvin vastinetta rahoilleni :) Meininki on vähän erilaista kuin tokokerholla. Ensinnäkin treenaamme pienessä lämpimässä hallissa, joka tietenkin aiheutti vähän totuttelua. Jane oli aika innoissaan ja itsellenikin oli vaikeaa sovittaa askeleet pienempään tilaan. Toiseksi teemme hommia tehokkaasti koko tunnin ajan niin, että kaikki koirat ovat samaan aikaan hallissa. Nuorelle ja kokemattomalle koiralle se voisi olla jo liikaa, mutta onneksi Jane jaksaa keskittyä jo niinkin pitkän ajan eikä ota häiriötä muista. Tietenkin sille pitää muistaa antaa välillä pieniä lepotaukoja.

Teimme aluksi luoksepäästävyys- ja sivullaoloharjoituksia. Malttamattomuutta oli ilmassa vähän koko ajan, ja itsekin toimin varmaan vähän erilailla kuin ulkosalla tokokerhon treeneissä. Luoksepäästävyys meni aluksi aivan käsille ja Jane myös luisti sivullaolosta.. Hmm.. sainkin ohjeeksi, että minun pitäisi oikeasti käyttää jotain vapautussanaa Janelle. Se kun ei oikein tunnu tietävän, että milloin liike loppuu. Ihan hyvä pointti, vaikka minulle onkin aikaisemmin sanottu, että liike loppuu siihen, kun koira palkataan. Pitää miettiä tätä asiaa ihan tosissaan.


Sitten teimme lyhyitä seuraamisia. Jane edisti kamalasti, joten saimme ohjeeksi alkaa harjoittelemaan tiukkoja 90-asteen käännöksiä ihan paikaltaan. Näin koira oppii käyttämään takapäätään. Aluksi voi jopa käyttää namia apuna. Mutta siinä kun asiaa sompailimme, Jane hoksasikin jo homman ja pystyin jo jättämään kättä vähän pois. Hienoa :) Mutta huomaa kyllä miten seuraamisemme on tosiaan huonoa.. Mutta hyvä kun nyt kiinnitetään huomiota tärkeisiin pieniin juttuihin :)

Sitten teimme myös 2min paikkamakuun. Palkkasin Janea kyllä muutaman kerran ja ihan hienolta se näytti.. kunnes lopussa mamma nousi seisomaan. No, käskyllä sain sen kuitenkin alas. Lopussakin se yritti vähän luistaa istumaan nousussa. Treeniä nyt vaan kovasti. Onneksi hallissa ei sentään tarvitse jäädyttää mahaansa. Saatiin myös hyvä neuvo jättää namipala odottamaan koiran eteen ja antaa sitten vapautus namille. Kun sanoin, että Jane ei halua mennä mielellään makaamaan märälle, sain ohjeeksi palkata sitä saalistusleikillä. Ensin vähän kiihdyttää sitä lelulla, sitten lelu piiloon ja käsky maahan. Kun Jane menee vähänkin alas, se saa palkkioksi mukavan saalistusleikin. Pikku hiljaa siitä sitten vaan vaatia mahaa lähemmäs maata ja kestoa. Näitä pitää kokeilla.

Lopuksi tehtiin vielä hyppyä. Aluksi vain kun laitoimme namin odottamaan maahan, Jane ei malttanut oikein olla sivulla ja odottaa lupaa. Seisomiselle ei ollut tarkoitus vielä vaatia kestoa, joten palkkasin Janen heti. Olin vaan vähän hidas.

Kaikin puolin oli oikein kivat ja tehokkaat treenit :) Odotan kovasti jo ensi kertaa.

Ei kommentteja: