tiistai 24. maaliskuuta 2009

Jasun treenailuja

Tässä lyhyesti juttua Jasun viime viikon treeneistä:

Kilpailevien treeni to 19.3.

Ostin treenivuoron torstai-illan kilpailevien ryhmästä. Siellä ei ole varsinaista kouluttajaa ollenkaan. Teimme kolmea eri lyhyttä rataa (en kyllä nyt jaksa piirtää kuvia..). Ekana oli ihan lyhyt hyppis aidoista. Siinä tuli takaaleikkauksia ja sylikääntöjä. Usein Jasu vähän hidastelee niissä ja varsinkin sylikäännöt ovat olleet vaikeita. Nyt oli kyllä vauhtia oikein kiitettävästi ja sylikäännötkin onnistuivat :) Radassa tuli myös kohta, missä ohjattiin hypylle toisen hypyn takaa. Siinä tuli välimatkaa koiraan jo monta metriä. Sekin sujui ainakin toiseen suuntaan todella hyvin. Sitten kun teimme radan vielä peilikuvana, aidan takaa ohjaus oli vähän vaikeampi. Ilmeisesti ollaan vähän kieroja molemmat ;)

Toisella radalla oli myös hyppyjä ja sylikääntökin tuli radan alkuun. Lopussa sitten oli rengas ja alle 90 asteen avokulma kepeille. Aika haastava siis meille, varsinkin kun avokulmien kanssa on ollut ongelmia. Rata kuitenkin sujui ihan hyvin. Varmistelin vähän kepeille menoa ja vedin Jasun linjan selkeästi suoraksi, että sen oli helpompi hakea pujotteluun. Parin toiston jälkeen Jasu kuitenkin yllätti. Vaikka yritin viedä sitä pyöreälle linjalle, se juoksi suoraan renkaalta pujottelun ekaan väliin ihan oikein. Siinä se vähän itsekin hölmistyneenä hidasti, mutta lähti kuitenkin pujottelemaan aivan oikein :D Mahtavaa! Kyllä oli hieno fiilis, vaikka itsekin olin vähän hölmistynyt koko tilanteesta :) Hienosti Jasu on alkanut oppia lukemaan rataa ja muistamaan asioita. Ei se taidakaan olla ihan putkiaivo ;) Toinen huomio tältä radalta oli oma käskyttäminen. Tässäkin tuli aidan takaakiertoja, mutta unohdin usein kokonaan käskyn "takaa". Vähän selkeyttä siis tekemiseen.


Vikana teimme rataa, missä oli kaikki kontaktit.. Ihan suosiolla kuitenkin pätkin radan osiin. Harmikseni unohdin naksuttimen kotiin, joten sen takia oikeastaan kontaktit meni ihan päin peetä.. Radassa oli itse asiassa tarkoitus harjoitella putkeen ja puomille vientejä niin, että putken suut oli ihan kiinni puomin ylösmenossa. Se ei sinänsä tuottanut suuria ongelmia. Vähän Jasun oli vaan vaikea tajuta, että mentiin putkeen eikä puomille. Siinä piti käskyttää ihan kunnolla ja viedä loppuun asti. Mutta puomin se haki hyvin vaikka putken suut oli molemmin puolin houkuttimina. Mutta ne kontaktit.. voi voi..

Längelmäen treenit 21.3.

Lauantaina päästiin taas Längelmäelle lämpimään halliin treenaamaan :) Siellä tehtiin nyt oikein kunnon vauhtiratoja. Jasu oli taas siellä vähän hajujen maailmassa. Polleparkista mulle on jäänyt ilmeisesti semmoinen ohjaus nyt päälle, että ei tarvitse viedä niin tarkasti. Mutta Längelmäen vanha kanala taas palautti karun todellisuuden. Nyt sain hyviä ohjeita taas Jasun kanssa toimimiseen. Tuo häiriöaltis kaveri pitää viedä aika lailla pyöreillä linjoilla ja kertoa koko ajan mitä ollaan tekemässä. Itsehän semmoisessa ohjaamisessa sitten joutuu kyllä juoksemaan aika paljon. Mutta se kyllä toimi, kun vaan muistin toimia oikein. Heti jos unohdin kertoa minne ollaan seuraavaksi menossa enkä ottanut Jasua hypyltä mukaan, Jasu hyppäsi ikäänkuin tyhjään ja nenä takertui heti kiinni lattiaan :D Eli juoksin flunssaisena ihan pää punaisena ja saatiinhan me sitten jonkinlaisia suorituksia aikaan. Kontaktit toimi nyt, kun naksu oli mukana.


Eipä siinä siis sen ihmeempiä. Kouluttaja kyllä sanoi, että kehitystä oli tapahtunut joulukuusta :) Tässä vielä yksi menevä kuva Jasusta Längelmäeltä (kiitos taas Touholle):

Ei kommentteja: