maanantai 16. maaliskuuta 2009

Janen kanssa agilitaamassa - piiitkästä aikaa :)

Sunnuntaina päätin sitten ottaa Janen rohkeasti mölliryhmään treenaamaan. Mamma on kyllä tosi hoikka, karvaa on vaan siellä täällä ja tissit roikkuu, mutta eiköhän se ala siitä pikku hiljaa voimistumaan. Eipä tuo huonovointisuus paljon menoa haitannut :) Jane oli tosi innokas touhuilemaan ja toimi kuin unelma! Se ei ollut mammaloman aikana unohtanut mitään! Jee :) Tää oli varmaan toinen kerta, kun tehtiin ihan pitkää rataa. Tosin tämä pätkäistiin kyllä pussin kohdalta kahtia.

Alussa se ensin ampaisi pöydän yli, niin kun arvasinkin. Mutta toisella yrittämällä hidastin sen vauhtia sanomalla käskyn: "Jane! Pöytä.." niin johan se sitten hidasti ajoissa. Putki ei vetänyt ihan hirmuisesti vielä alussa, kun oma käskytys oli vähän huonoa. Jännitin varmaan kamalasti :D Mutta alkoihan se sitten sujua. A:ta otettiin aluksi hihnan kanssa. Hyvin Jane muisti kosketusalustankin :) Sitten vedettiin pussiin asti koko pätkä kerralla. Hienosti Jane alkaa jo lukemaan esteitä ja irtoamaan! Vauhtikin on jo aika kova ja loikat kevyitä :) Ainut suurempi ongelma oli oikeastaan suora ennen pussia. Unohdin, että en nyt ohjannutkaan Jasua, joten lähdin paahtamaan A:lta vähän liian kovaa ja jätin Janen selän taa. Suoralla se sitten ohitteli aitoja. Ja pussi oli sitten se viimeinen ongelma, kun ohjaava käteni jäi liian alas ja Jane rupesi menemään pussin ohi. Tämä toistui useita kertoja kunnes juoksin vähän korostetusti kohti pussia. Varmuutta ja yhteistyön kehitystä vaan kaivataan.

Loppupätkä pussilta eteenpäin sujui myös ihan hyvin. Ekalla yrittämällä oltaisiin päästy ihan kunnialla loppuun, mutta unohdin valssata aidalla nro 16. Pussin jälkeisten aitojen takainen vaikea kaartokin onnistui ihan ok ja putkeen meno pimeään kulmaan. Mutta jäimme silti hinkkaamaan 11-12 aitojen takaa kaartoa, jossa itse valssasin. Tämmöiset on mulle tosi vaikeita! Pitää harjoitella vähän kapeammalla välillä tuommoista. Kokeilimme myös pakkovalssilla ohjausta putkeen. Se meni sujuvammin.




Itsenäisenä harjoittelimme pujottelua ja keinua. Ensin pujottelimme neljällä kepillä molemmilta puolilta ohjaten. Oikea puoli sujuu jo tosi nopeesti, mutta vasen vielä vähän takkuilee. Piti ohjata peruuttaen. Sitten otimme myös lähetyksiä aidan takaa. Se myös sujui oikealta ohjaten jo tosi hyvin :) Harjoittelimme jo myös ihan koko 12 kepin sarjaa. Oikea puoli sujui siinäkin jo tosi hienosti ja vauhtiakin oli kiitettävästi. Vasenta puolta pitää nyt vaan treenailla. Kyllä tuo fiksu tyttö sen varmasti pian hoksaa.


Keinu on vähän kyllä murheenkryyni. Otettiin taas ihan liikaa toistoja ja Jane alkoi loikkia puolesta välin alas. Mentiin koko ajan hihnassa, että sain sen jotenkin kyllä pidettyä keinulla. Innolla se kyllä menee keinulle ja tekee kontaktin oikein.. Mutta siinä vaiheessa, kun keinu lähtee laskemaan, tekisi mieli hypätä pois. Ei kai siinä muu auta, kun vaan toistot toistojen perään. Eikä niitä loikkia alas kesken kaiken..

Mutta kaikin puolin siis treenit sujuivat vallan mainiosti :) Aina saan olla ihmettelemässä, että miten fiksu ja ihana treenikaveri tuo tyttö onkaan! Se ei ole varmaan sisäisesti russeli ollenkaan.. Joku bordercollie varmaan :D Kun vertaa Jasuun, Jane on koko ajan hommassa täysillä mukana eikä kiinnitä huomiota mihinkään muuhun häiriötekijään. Ihana, ihana <3

Ei kommentteja: